Hoe ben je hypotheekadviseur geworden en wat zijn je doelen?

25 april 2022 234x

Bij Frits werken er adviseurs van alle leeftijden. Vandaag interviewen we Lianne, een adviseur die net begonnen is in het vak. We vragen haar hoe ze hypotheekadviseur is geworden en welke doelen ze zichzelf stelt.

Angelina Kemper

Hi Lianne! Fijn dat je aan dit interview wilt meedoen. Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe je wist dat je hypotheekadviseur wilde worden. Kun je me daarover vertellen?

Je kiest natuurlijk gaandeweg. Zo koos ik eerst voor mijn studie. Ik wist dat ik economisch sterk ben en dat ik graag met mensen in contact ben, dus meldde ik me aan bij de studie Financial Service Management. Tijdens mijn stage kwam ik in aanraking met hypotheken en ik merkte dat ik hiervoor interesse had. Misschien nog wel meer omdat het voor veel mensen nu zo lastig is om een huis te kopen. De markt is oververhit en daarvan schieten mensen in de stress. Graag wil ik ze helpen om te kijken of er toch nog iets mogelijk is.

Er zijn natuurlijk veel bedrijven waar je als hypotheekadviseur aan de slag kan. Wat was voor jou de doorslaggevende factor?

Ik was op zoek naar een bijzondere eend in de bijt. Ik zocht dus niet op Google naar ‘hypotheekadviseur worden’, want dan kom je bij generieke grote bedrijven terecht zoals een bank. En dat wilde ik niet. Ik zocht een plek waar maatschappelijk belang voorop staat en waar er eerlijk geadviseerd wordt. Dat vond ik in Frits. Hier is de missie dat iedereen een eerlijke hypotheek verdient en daar wilde ik graag aan bijdragen.

Ben je toen ook gelijk gaan solliciteren?

Nou bijna. Ik heb eerst de site doorgespit en de social media kanalen gecheckt. Het is natuurlijk ook belangrijk om een idee te krijgen van de mensen die er werken. Daar kreeg ik een beter beeld door de verhalen over alle Fritsers. Ook zag ik op Instagram dat er een workation georganiseerd werd. Toen dacht ik: er moet dan wel een goede sfeer zijn in dat bedrijf, want anders gaan er niet zoveel werknemers mee. Toen ben ik gaan solliciteren.

Inmiddels werk je hier vier maanden. Ik ben benieuwd, heb je al een gesprek met een klant gehad waar je blij op terugkijkt?

Ja, toevallig mijn eerste gesprek! Ik had een leuk stel uit het zuiden van Nederland. Ze hadden veel financiële kennis en hadden zich verdiept in hypotheken. Dat zorgde ervoor dat het gesprek gelijk inhoudelijk was en al snel klikte het. Juist omdat het mijn eerste gesprek was, had ik in het begin wel wat zenuwen natuurlijk. Door de klik en gezellige sfeer voelde ik me al gauw op m’n gemak en had ik het gevoeld dat ik ze goed kon helpen. Toen daarna de feedback van de klanten ook positief was, gaf me dat een boost in zelfvertrouwen. Leuk om gelijk al zo’n mooi traject samen af te ronden!

Dat klinkt inderdaad bijzonder. Zeker voor een eerste gesprek! Zijn er dan nog wel verbetertechnieken over om je op te focussen, haha?

Jazeker. Mijn kennis is natuurlijk nog wel level beginner, dus daar is nog veel te behalen. Ook luisteren we maandelijks mijn gesprekken terug, waar ook nog van te leren valt. Zo blijven mijn gespreksvaardigheden op pijl en hebben we terugkerende feedback sessies. Heel fijn eigenlijk.

Heb je zelf ook nog dingen die je wilt leren? Heb je al een groeipad gemaakt bijvoorbeeld?

Nou, nu help ik vooral starters. Die vind ik ook eigenlijk het leukste omdat ze meestal jonger zijn, ik me er daardoor goed in verplaatsen. Maar ik wil natuurlijk ook wel leren om anderen te helpen in de toekomst: mensen die verhuizen, verbouwen of oversluiten bijvoorbeeld. Dat wordt een uitdaging en ben benieuwd of dit ook past bij wat ik leuk vind, maar zo kan ik mijn eigen groeipad gaan vormgeven binnen Frits.

Klinkt alsof je al veel uitgedacht hebt. En daarmee komen we ook bij het einde aan van het interview. Heb jij zelf nog iets wat je wilt delen over je tijd hier?

Ja, nog één ding eigenlijk. Toen ik hier net begon, vond ik het heel bijzonder dat ik gelijk het gevoel had dat ik thuiskwam. Iedereen is heel erg zichzelf en accepteert ook iedereen, dat voel je. Daarnaast is het gezellig dat er vaak met het team wordt geborreld op vrijdag en dat we elkaar vinden in sport. Zo ben ik net begonnen met wielrennen en stond er deze week toevallig op Slack dat er een wielerteam wordt opgericht. Superleuk natuurlijk en ik ga me hier ook zéker voor aanmelden!

Denk je na dit interview: ja, ik wil ook beginnen als hypotheekadviseur? Check dan onze vacature en solliciteer. En misschien kun jij je binnenkort ook Fritser noemen!

Auteur: Angelina Kemper

Angelina Kemper

Deze geboren en getogen Volendammer werd verkozen tot Jong Marketeer of the Year 2018. Niet zo gek dus dat Frits dacht: ‘haar moet ik hebben.’ Angelina heeft naast haar opleidingen Financial Service Management en Neuromarketing altijd gewerkt: van de klantenservice tot Product Owner. Haar passie voor data en het denken vanuit de klant maken haar de perfecte toevoeging voor Frits’ snel groeiende Growth-team.