Frits bij Radar: "Rutte III kan honderden euro's per jaar schelen"

Maandag 16 oktober zat Michiel Lensink van Ikbenfrits bij Radar. We hebben in een drietal scenario's doorgerekend wat de plannen van kabinet Rutte III betekenen voor huiseigenaren.

calendar
23 oktober 2017
eye

1958

Michiel bij Radar 2017 Feature Image Shape

Scenario 1: een starter

Startende huiseigenaren voelen de effecten nog niet zo snel, maar na verloop van tijd wel. "In eerste instantie hebben ze voordeel van de veranderende maatregelen. Maar na ongeveer 20 jaar ligt het omslagpunt," zeg Michiel Lensink.

Scenario 2: iemand met een aflossingsvrije hypotheek

Voor een huiseigenaar met een huis sinds 2003 schetst Ikbenfrits een ander plaatje. Het belastingvoordeel neemt in dit scenario af met ongeveer 7.000 euro. Waar komt dit verschil met de starter vandaan? "Deze meneer gaat meer betalen vanwege het eigenwoningforfait én zijn belastingaftrek nadat hij met pensioen is gegaan vervalt. Dan beginnen de dingen wel bij elkaar op te tellen," aldus Michiel.

Scenario 3: gepensioneerd echtpaar zonder hypotheekschuld

Een gepensioneerd echtpaar heeft een AOW met een klein pensioen en hun hypotheek is volledig afgelost. Voor hen gaat vooral de afschaf van de Wet Hillen een flinke duit in het zakje doen. "Je plant op de lange termijn als het om een huis gaat. De regering vond eerst: aflossen is goed voor de staat, het is goed voor jou. Als nu de regering van gedachten verandert ga je plotseling extra betalen," zegt Michiel.

Meer informatie kun je vinden op de website van Radar.

Team Frits

Kom jij ons team versterken?

We willen dat iedereen in Nederland de best mogelijke hypotheek heeft. Ons team bestaat uit meer dan 80 Fritsers die dagelijks Frits beter, slimmer, klantvriendelijker, bekender en leuker maken. Dat doen we samen. We dagen elkaar uit en staan voor elkaar klaar. Wil jij ons helpen die ambitie waar te maken?

popup_Image

Laat je liever iets achter?

Vond je deze informatie nuttig?

Thomas de Leeuw

Thomas is ingenieur vanuit z’n opleiding en tijdens zijn tijd aan de TU Delft werd hij verliefd op ondernemen. Zo startte hij zijn eerste bedrijf in zonne-energie terwijl hij nog studeerde. Thomas.. Lees verder

Meer lezen over Hypotheeknieuws

21/07/2023

Update labelstapelaars: Kifid keurt omzeilen eensporig rentebeleid goed

17/03/2023

Dalende huizenprijzen: 1 op 3 nieuwbouwkopers in problemen

21/01/2023

DUO trapt na: tijdelijk minder hypotheek voor pechgeneratie

5/12/2022

Kwart huizenbezitters kan hypotheeklasten verlagen met nieuwe taxatie

3/11/2022

Voor bijna iedereen daalt de maximale hypotheek in 2023

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.