Hoe Frits videobellen heeft omarmd

Iedereen doet het tegenwoordig: videobellen. Waar dit op zakelijk vlak eerst achterbleef, was Facetime met vrienden al de gewoonste zaak van de wereld. Zakelijk was het vaak nog een beetje ongemakkelijk: gezeur met je microfoon en standaard liep iemands WiFi vast. Totdat thuiswerken opeens de nieuwe norm werd. Videobellen werd omarmd, zo ook bij Frits. Maar dat ging niet over één nacht ijs. Benieuwd hoe we dat hebben aangepakt?

stopwatch

4 min

calendar
3 augustus 2021
eye

82

Frits videobellen omarmd Feature Image Shape

Het begint met UX

Begin dit jaar werden maar liefst drie UX’ers aangenomen om de gebruikerservaring te verbeteren van onze klanten. Maar waar begin je dan? De reviewpagina was hiervoor een goed startpunt. Klanten delen hier waardevolle informatie: van frustraties tot tips over wat ze missen. Een terugkerend onderwerp in de reviews was de behoefte aan videobellen. Hoogste tijd dus om mouwen op te stropen en dit op te pakken.

Reviews worden serieus genomen

Als mensen schrijven dat ze behoefte hebben aan beeld, dan is dit iets wat je moet aanbieden als bedrijf. Het was eigenlijk ook een logische vervolgstap voor onszelf. We zijn een volledig digitaal bedrijf en nog een relatief onbekende speler. Dan is het belangrijk om vertrouwen te scheppen en te laten zien wie de gezichten zijn achter Frits.

Videobellen met een pilot groep

Voordat bij iedereen de webcam werd aangeslingerd, is er getest met een pilot groep. Bij Frits maken we beslissingen op basis van data, daarom wilden we eerst testen hoe klanten reageren op de video-optie. En wat kunnen we leren van de ervaringen van de pilot groep? Zes adviseurs deden mee; zij waren voor de klant beschikbaar per video en telefoon.

Voortgang

Elke week werd er met de pilot groep geschakeld. Hoe werd videobellen ontvangen door de klant? En tegen welke problemen liepen ze aan? De feedback was meer dan positief. Klanten vonden de techniek niet ingewikkeld omdat ze al gewend waren aan videobellen door corona. Maar dat was het niet alleen, ook de pilot groep zélf was enorm enthousiast. Doordat de adviseurs nu ook de klant kunnen zien, kunnen ze beter inspelen op lichaamstaal en krijgen ze meer gevoel met de klant. De pilot verliep zelfs zo goed, dat we problemen kregen met de agenda. De afspraken voor videobellen waren continu vol!

En? Blijft videobellen?

De pilot heeft twee maanden gelopen en eigenlijk spraken de resultaten voor zich: videobellen moest blijven. Natuurlijk blijft normaal bellen ook nog steeds bestaan, maar klanten vinden het fijn om zelf te kunnen kiezen. En onze adviseurs zijn er net zo blij mee!

Ben je enthousiast geworden over hoe we dingen aanpakken bij Frits en wil je hier ook werken als hypotheekadviseur? Bekijk dan onze vacatures!

 

Team Frits

Kom jij ons team versterken?

We willen dat iedereen in Nederland de best mogelijke hypotheek heeft. Ons team bestaat uit meer dan 80 Fritsers die dagelijks Frits beter, slimmer, klantvriendelijker, bekender en leuker maken. Dat doen we samen. We dagen elkaar uit en staan voor elkaar klaar. Wil jij ons helpen die ambitie waar te maken?

popup_Image

Laat je liever iets achter?

Vond je deze informatie nuttig?

Bénine Bijleveld

Bénine heeft voor verschillende food merken gewerkt. Ze zorgde ervoor dat deze merken goed zichtbaar waren online en op social media, met als uiteindelijk doel het vergroten van de merkbekendheid... Lees verder

Meer lezen over Wij zijn Frits

5/05/2022

Challenger in de hypotheekmarkt Frits lanceert eerste merkcampagne

25/04/2022

Hoe ben je hypotheekadviseur geworden en wat zijn je doelen?

8/04/2022

Hoe zet je klanten zelf aan het roer?

21/03/2022

Over Continuous Improvement bij Frits

4/03/2022

Starten als zelfstandig adviseur voor Frits

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.