Zonder Frits, met hypotheekadviseur

In dit stuk beschrijven we wat Frits doet en hoe je hetzelfde kan doen. Je kunt ook naar een hypotheekadviseur stappen. Dat beschrijven we hier.

Wat betekent dat? Ja, dan moet je naar een hypotheekadviseur. We raden aan dat dat een ander is dan degene waar je eerder geweest bent. Lees hier waarom.

Dan moet je die eerst vinden. Dat kan door er eentje op internet te zoeken. Er zijn tegenwoordig sites waarop je adviseurs vergelijken. Deze bijvoorbeeld is ontwikkeld in samenwerking met de Consumentenbond. Of deze.

Als je een adviseur hebt, maak je een afspraak en dan ga je naar de eerste afspraak. Regelmatig zijn er kosten verbonden aan dat eerste gesprek (tot ca. €200).

Verschillende adviesklussen leveren verschillende beloningen/fee’s op voor de adviseur. Sommige klussen leveren helemaal niks op, zoals een simpele omzetting. Het kan dan zijn dat wat voor jou de moeite waard is, niet voor de adviseur de moeite waard is. Hij/zij kan dan geen zin hebben jouw zaak uit te zoeken. Als je van te voren niks hebt uitgezocht… Misschien laat je je dan te gemakkelijk afschepen.

 

Wij schatten dat je circa 3 uur besteed als je via de hypotheekadviseur het doet. We kijken dan naar de tijd die het kost om zo’n gesprek te organiseren en daar te zijn. Dan moet je je ook nog aanpassen aan de tijden die de adviseur uitkomen. Als je er dan daar achter komt dat je niet alle gegevens bij je hebt, moet je nog een keer terug of iets nasturen. En zoals gezegd regelmatig kost zo’n eerste verkennend gesprek geld. We schatten €0 tot €200.

 

Met Frits doe je de eerste check wanneer het jou uitkomt. Desnoods midden in de nacht. Je weet 15 minuten na je gesprek met Frits een hoop meer over je eigen hypotheek. Frits doet iedere berekening met evenveel plezier. En je weet zeker dat alle verstrekkers zijn meegenomen. En de kosten: zeker €0 (gratis).
Hoe we aan ons geld hopen te gaan komen staat hier.