Oversluitkosten

Hoe zit het met Oversluitclaim.nl?

Oversluitclaim.nl is de stichting die strijdt voor de juiste berekening van de oversluitboete en eerlijke voorwaarden bij oversluiten van hypotheek. Op initiatief van Ikbenfrits.nl is deze stichting in het leven geroepen.

Uit ons onderzoek over 12.000 dossiers is gebleken dat de oversluitboete te hoog is, hoger dan wettelijk is toegestaan. Al 20 jaar berekenen vrijwel alle banken de boete verkeerd en altijd in hun voordeel! Ze passen verschillende trucjes toe om de boete hoog te houden. Samen¬†zorgen die ervoor dat de oversluitboete meer dan ‚ā¨ 3.400,- te hoog is per hypotheek!

Oversluitclaim is een volledig onafhankelijke instantie. Voor meer informatie en inschrijven, kijk op www.oversluitclaim.nl.

Welke kosten rekent Frits?

Je betaalt alleen aan Frits als het jou wat oplevert.¬†Frits gelooft dat jij veel zelf kan doen, met hulp van onze online tools. Pas als er “offline” werk wordt verricht vraagt Frits daar een vergoeding voor. We zullen altijd vooraf aangeven hoeveel een dienst¬†kost en wat je van ons mag verwachten.

  • De¬†Doe 't zelf-check¬†is gratis. Deze maakt¬†direct¬†inzichtelijk wat het oversluiten van je hypotheek jou oplevert en wat de kosten zijn. Hierdoor kan je een weloverwogen beslissing nemen.
  • Als uit de Doe 't zelf-check blijkt dat je kunt besparen, dan helpen wij je graag verder. De FritsAnalyse kost je niks!¬†Je ontvangt daarvoor een uitgebreid overzicht van jouw opties en wij beantwoorden telefonisch al je vragen.
  • Mocht je flink kunnen besparen door oversluiten, dan doen we graag het advies en/of de bemiddeling voor jou. Daar rekenen we ‚ā¨1500 voor, hetgeen ongeveer de helft is van wat je bij de meeste adviseurs zou betalen.Lees in ons dienstverleningsdocument¬†hoe deze bedragen zijn¬†opgebouwd. Daarnaast kan je kosten kwijt zijn aan de notaris en taxateur. Wij werken samen met vaste partijen waarmee we daarover prijsafspraken hebben gemaakt. In totaal kom je uit op maximaal ‚ā¨2450 oversluitkosten. Met die kosten houden we al rekening in je¬†besparingsoverzicht, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Waarom Frits zo goedkoop is? We hebben veel ge√Įnvesteerd in automatisering. Dat is goed voor de kwaliteit en accuratesse van het advies, maar ook voordelig in de kosten. Dat voordeel rekenen we door aan jou.

 

Is de besparing die jullie laten zien per jaar of over de gehele rentevaste periode?

Frits laat de besparing over de nieuwe rentevaste periode zien. In de tool kun je makkelijk een rentevaste periode kiezen en het effect op je besparing is direct zichtbaar.

Waarom is de boete die jullie hebben berekend zo anders dan die de bank mij heeft opgegeven?

Wij berekenen de boete aan de hand van de gegevens die je bij ons hebt achtergelaten. Hierin heb je bijvoorbeeld aangegeven wat de waarde van de woning is zoals die bij de bank bekend is. Als die waarde niet overeenkomt met wat daadwerkelijk bij de bank in de boeken staat, dan kan dat invloed hebben op de berekening van de boete. Hetzelfde geldt ook voor andere aspecten, denk aan: de resterende rentevaste periode, je huidige rente en het product dat je afneemt bij je huidige verstrekker. Verder laten wij in het rapport een netto bedrag zien, omdat de oversluitkosten volledig van de belasting aftrekbaar zijn. De bank zal jou in eerste instantie een bruto bedrag doorgeven.

Is de boete bij een interne oversluiting (bij je huidige bank) even hoog als bij oversluiten naar een andere bank?

De boeteberekening over je huidige hypotheek is zowel bij een interne als externe oversluiting even hoog. Als je dus bij je huidige bank blijft is er geen voordeel op de boete. Wel is het zo dat je bij een interne oversluiting vaak lagere administratiekosten hebt en je niet naar de notaris hoeft om de hypotheek opnieuw vast te leggen.

Hoe wordt de boete berekend?

De boete is een vergoeding voor de rente die de bank misloopt als je je hypotheek voortijdig opzegt. De hoogte van de boete is afhankelijk van vier factoren:

  1. De rente die je nu aan de bank betaalt
  2. De rente die de bank nu zou krijgen voor eenzelfde hypotheek als je nu hebt
  3. De nog resterende looptijd van je huidige rentevaste periode
  4. Het bedrag dat je boetevrij mag aflossen (meestal 10%)