Proces

Hoe verloopt het proces tot oversluiten?

  1. Je begint met de Doe 't zelf-check via ikbenfrits.nl. De Doe 't zelf-check is gratis en maakt direct inzichtelijk of je kunt besparen door over te stappen. Deze tool geeft je advies tot besparing en inzicht in je kosten.
  2. Als uit de gratis Doe 't zelf-check blijkt dat je kunt besparen, kun je een stap verder met Frits. Vervolgens behandelen we een uitgebreide persoonlijke FritsAnalyse met alle relevante mogelijkheden. Ook deze is gratis. We plannen bovendien een telefonische afspraak, de adviseurs van Frits lopen samen met jou het overzicht door en beantwoorden al jouw vragen.
  3. Wil je daadwerkelijk oversluiten? Frits vraagt offertes voor je aan, bemiddelt met de bank en sluit jouw nieuwe hypotheek snel en voordelig af voor ‚ā¨1500. Deze kosten zijn al meeberekend in je besparingsoverzicht. Zo is voor jou van begin tot eind duidelijk wat je voordeel is en heb je er zelf geen omkijken naar.

 

Welke rol speelt Frits in het proces van oversluiten?

Frits begeleidt je bij het maken van de juiste keuze wat betreft je hypotheek. Het proces is zoveel mogelijk geautomatiseerd, waardoor het snel en effici√ęnt verloopt. Frits is geen aanbieder van hypotheken, maar treedt op als onafhankelijk adviseur en bemiddelaar. In die hoedanigheid zet Frits alles in gang en wordt het gehele proces netjes afgehandeld – van¬†Doe 't zelf-check tot hypotheekbesparing!

Hoeveel tijd neemt het proces in beslag?

Voor het oversluitproces moet je rekening houden met een periode tussen de vier en zes weken. Dit proces kan wat langer duren als er bijvoorbeeld eerst een beleggingspolis moet worden afgekocht.

Waar vind ik het rapport van de FritsAnalyse terug?

Heb je een FritsAnalyse gehad en wil¬†je het rapport terugzien dat tijdens het gesprek is besproken? Log in op onze website, klik op¬†Dashboard¬†en vervolgens op ‘Bekijk mijn FritsAnalyse‘. Het rapport is daar altijd terug te vinden en blijft voor je bewaard.

Hoe zet ik het vervolgproces in gang?

Heb je een FritsAnalyse gehad en wil je het vervolgproces in gang zetten? Stuur een mailtje naar hallo@ikbenfrits.nl, dan zorgen wij dat je een link krijgt naar de vervolgvragenlijst. De antwoorden op die vragen helpen ons, samen met de informatie die we al in je dossier verzameld hadden, de beste hypotheek voor jou te vinden.

Welke kosten rekent Frits?

Je betaalt alleen aan Frits als het jou wat oplevert.¬†Frits gelooft dat jij veel zelf kan doen, met hulp van onze online tools. Pas als er “offline” werk wordt verricht vraagt Frits daar een vergoeding voor. We zullen altijd vooraf aangeven hoeveel een dienst¬†kost en wat je van ons mag verwachten.

  • De¬†Doe 't zelf-check¬†is gratis. Deze maakt¬†direct¬†inzichtelijk wat het oversluiten van je hypotheek jou oplevert en wat de kosten zijn. Hierdoor kan je een weloverwogen beslissing nemen.
  • Als uit de Doe 't zelf-check blijkt dat je kunt besparen, dan helpen wij je graag verder. De FritsAnalyse kost je niks!¬†Je ontvangt daarvoor een uitgebreid overzicht van jouw opties en wij beantwoorden telefonisch al je vragen.
  • Mocht je flink kunnen besparen door oversluiten, dan doen we graag het advies en/of de bemiddeling voor jou. Daar rekenen we ‚ā¨1500 voor, hetgeen ongeveer de helft is van wat je bij de meeste adviseurs zou betalen.Lees in ons dienstverleningsdocument¬†hoe deze bedragen zijn¬†opgebouwd. Daarnaast kan je kosten kwijt zijn aan de notaris en taxateur. Wij werken samen met vaste partijen waarmee we daarover prijsafspraken hebben gemaakt. In totaal kom je uit op maximaal ‚ā¨2450 oversluitkosten. Met die kosten houden we al rekening in je¬†besparingsoverzicht, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Waarom Frits zo goedkoop is? We hebben veel ge√Įnvesteerd in automatisering. Dat is goed voor de kwaliteit en accuratesse van het advies, maar ook voordelig in de kosten. Dat voordeel rekenen we door aan jou.