De hypotheekadviseur

Wanneer je voor het eerst een huis gaat kopen zijn er deskundigen die jou ondersteuning bieden. Dit zijn een hypotheekadviseur, makelaar, taxateur en notaris. Deze personen zijn allemaal betrokken bij jouw proces en zorgen ervoor dat de overdracht goed verloopt.

Hypotheekadviseur

De hypotheekadviseur

 

Wat doet ‘ie eigenlijk?

Een hypotheekadviseur is een deskundige die je persoonlijk advies geeft bij het afsluiten van je startershypotheek. Hij helpt je op weg bij de aankoop van een huis en zorgt dat al jouw vragen worden beantwoord.

Er zijn in principe twee functies die een hypotheekadviseur vervult:

  • hij bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Hij zorgt ervoor dat alles op orde is en handelt de afsluiting van een hypotheek voor jou af.
  • hij adviseert je op basis van jouw persoonlijke gegevens. Hij vertelt wat voor jou de beste keuze is en analyseert welke hypotheek het beste bij je past.
Wat zijn de kosten?

Bij het kiezen van een hypotheekadviseur spelen kosten vaak ook een belangrijke rol. Een adviseur kan verschillende tarieven handhaven. Zo kan hij een uurtarief rekenen, of gewoon een vast bedrag voor het hele proces. Zo’n uurtarief kan variëren van €80,- tot €175,-. De proceskosten liggen vaak tussen de €1.500,- en €3.000,-.

Ikbenfrits rekent €1.500,- voor persoonlijk advies en bemiddeling. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Maak een afspraak.

Waarom heb ik advies nodig?

Wanneer je voor het eerst een huis gaat kopen is ‘hypotheek’ nog maar een vaag begrip. Wat jij nodig hebt is een adviseur die dat weet en jou op een persoonlijke en comfortabele manier helpt in deze nieuwe wereld. Het kiezen van een hypotheek is niet iets wat je zomaar even doet. Je wilt je erin verdiepen, alles begrijpen en zeker zijn van de keuze die je maakt. Een adviseur biedt je inzicht en is er om jou te helpen.

Ikbenfrits

Frits kan voor jou de juiste hypotheekadviseur zijn. Hij is persoonlijk, eigentijds, transparant, online en bovendien altijd eerlijk. Frits zal je nooit een hypotheek aanbevelen die niet op jouw persoonlijke omstandigheden aansluit. Om daarover te kunnen oordelen maakt hij voor jou een gratis FritsAnalyse.

Spannend hè, een huis kopen!

Download gratis het e-book “Help, ik koop een huis”. Vol met tips over bieden en financiering. Kan je goed voorbereid op huizenjacht.

Waar gaat het allemaal over?

  • Een stappenplan voor het kopen van een woning
  • Uitleg over alle (bijkomende) kosten
  • De 5 meest gemaakte fouten door starters