Werkgeversverklaring, wat is dat eigenlijk? Hoe werkt dat? Moet ik dat ook? Ik weet daar alles van. Jij straks ook.

Michiel Lensink

Een werkgeversverklaring. Wat is dat nou eigenlijk?

Wanneer je een hypotheek wil afsluiten moet je een werkgeversverklaring hebben. De bank wil dit graag als bewijs van jouw inkomen*. Op deze verklaring staat bijvoorbeeld of jij vast in dienst bent, wanneer je begonnen bent met werken bij het bedrijf en welk bedrag je verdient per jaar.

 

Wat moet ik ermee?

Het goede nieuws is dat de personeelsafdeling van jouw werkgever jouw werkgeversverklaring invult. Bij grote bedrijven gaat dit meestal in één keer goed. Als je bij een kleiner bedrijf werkt is het handig om dit ingevulde voorbeeld (PDF) mee te geven.

 

De werkgeversverklaring 2017 moet voldoen aan veel eisen

Banken zijn streng, maar gelukkig heb ik alle regeltjes voor je uitgezocht. Je werkgeversverklaring moet aan een aantal punten voldoen:

  • De datum indiensttreding en je naam en adresgegevens moeten overeenkomen met wat op je salarisstrook staat.
  • Alle vragen op het formulier moeten beantwoord of aangekruist zijn.
  • Het bruto jaarsalaris moet overeenkomen met 12 keer het bruto salaris dat op jouw salarisstrook staat. Word je per 4 weken uitbetaald? Dan is het 13 x jouw bruto salaris.
  • De verklaring moet in kleur worden ingescand. Als je de verklaring met pen invult: gebruik voor het hele formulier dezelfde blauwe pen!
  • Verbeteringen en doorstrepen van antwoorden mag niet.
  • De werkgeversverklaring mag niet ouder dan 2 maanden zijn.

Ons model werkgeversverklaring kan digitaal worden ingevuld. De handtekening moet je werkgever nog wel met een blauwe pen tekenen. Dit mag niet digitaal!

Download model werkgeversverklaring PDF

Laat je e-mailadres en naam achter en je krijgt de werkgeversverklaring direct in je mailbox.

Vraag jij samen met Frits je hypotheek aan? Dan controleert één van onze documentenexperts jouw werkgeversverklaring voordat deze wordt opgestuurd naar de bank. Zo weet je zeker dat je goed zit.

 

*Jouw inkomen is van invloed op de hoogte van je hypotheek.