Een smart home: hoe maak jij je huis slim?

Op afstand praten met de pakketbezorger voor je huis? Je wasmachine starten vanuit de auto? Dit soort snufjes zijn heerlijk om te hebben en kom je ook steeds vaker tegen: het maakt jouw huis tot een smart home.

stopwatch

4 min

calendar
7 februari 2022
eye

204

Bereken direct of je kan verhogen

Wat is een 'smart home'?

Wanneer je apparaten in huis hebt staan die met elkaar praten, spreek je van een smart home. Praten klinkt misschien raar, maar hiermee wordt eigenlijk bedoeld dat je via wifi opdrachten kunt geven. Wil je bijvoorbeeld je gordijnen sluiten of op een vast tijdstip (wanneer het schemert) dichtdoen? Dit is makkelijk te regelen vanaf je smartphone. En dat is nog maar het begin van de mogelijkheden!

Nu berekenen wat je kunt besparen

Energie besparen

Wanneer je gebruik gaat maken van slimme producten, kun je flink besparen op je energierekening. Zo gebruiken apparaten in de stand-by modus behoorlijk wat energie. Als je hier een slimme stekker tussen plaatst die uitgaat wanneer je het apparaat niet gebruikt, kun je al behoorlijk besparen. Wanneer je slimme verlichting (dit is sowieso al energiezuiniger) koopt, kun je je verlichting afstemmen op het licht buiten. En ook als je zonnepanelen hebt, kun je extra besparen als je ze aansluit op smart producten. Zo kun je instellen dat je wasmachine gaat draaien op een zonnige dag, wanneer er extra veel energie wordt opgewekt door de zonnepanelen. Klinkt als een smart home die ook nog goed is voor je portemonnee!

Smart home financieren

Omdat al deze technische snufjes waarde toevoegen aan je huis (en soms je huis ook duurzamer maken), kun je deze aanpassingen vaak financieren door je hypotheek te verhogen. Het is wel belangrijk dat het dan past binnen je maximale hypotheek. Wist je dat wij je kunnen helpen met het verhogen van je hypotheek voor jouw smart home?

Nu berekenen wat je kunt verhogen

Veiligheid smart home

Heel fijn als je een slimme deurbel hebt, waarbij je met je smartphone kunt meekijken wie er voor de deur staat. Of dat je vanaf meerdere apparaten je beveiligingscamera's kunt streamen. Je wilt alleen wel de enige zijn, en niet dat wildvreemden dezelfde beelden kunnen zien. Daarom is het verstandig om op de kwaliteit te letten van de producten. Koop je goedkope, slimme producten die merkloos zijn en uit China komen? Dan is er misschien wel makkelijker in te breken op je smart home. Zorg daarom dat je goede merken koopt en ook de recensies leest.

Mogen wij je helpen?

Ben je ook zo enthousiast geworden om een smart home te maken? Deze aanpassingen kun je dus vaak financieren door je hypotheek te verhogen en doen onze adviseurs graag voor je. Zij weten precies welke constructie voor jouw hypotheek het beste is zodat je niet teveel betaalt. Snel even bellen over de mogelijkheden?

Gratis hypotheekgesprek inplannen
Frame 10 (2)

Bellen met een expert

Wil jij jouw situatie bespreken met één van onze gecertificeerde hypotheekadviseurs? Laat dan je nummer achter. Op een tijd die jou uitkomt word je gebeld en kun je al je vragen stellen. In het gratis eerste gesprek wordt al 80% besproken.
Mogen wij je helpen?
popup_Image

Laat je liever iets achter?

Vond je deze informatie nuttig?

Michiel Lensink

Bij Frits was Michiel verantwoordelijk voor de strategie van het bedrijf. Hij is mede- oprichter van het bedrijf. De reden waarom hij startte met Frits is omdat hij inzag dat er weinig transparantie.. Lees verder

Meer lezen over Hypotheek verhogen

16/11/2023

Hoe kun je een aanbouw financieren met je hypotheek?

22/08/2023

Een dakkapel financieren met een hypotheek. Kan dat?

10/07/2023

Een klein bedrag lenen, hoe doe je dat?

6/07/2023

Overwaarde verzilveren?

4/07/2023

Verbouwen? Hier let je op bij een aannemer

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.