De taxateur

De taxateur is een van de experts die je helpt bij het kopen van een huis. Hij bepaalt de woningwaarde van je droomhuis. Handig! Want je mag vanaf 2018 maximaal 100% van de woningwaarde lenen.

Lisette Otten

De taxateur

Wanneer je voor het eerst een huis gaat kopen zijn er deskundigen die jou ondersteuning bieden. Dit zijn een hypotheekadviseur, makelaar, taxateur en notaris. Deze personen zijn allemaal betrokken bij jouw proces en zorgen ervoor dat de overdracht goed verloopt.

De taxateur

 

Wat doet ‘ie?

Een taxateur bepaalt de waarde van je eerste huis. Daarbij kijkt hij bijvoorbeeld naar de constructie, het onderhoud, de omgeving en de omvang van een huis. Wanneer je een startershypotheek wilt afsluiten om een huis te kopen, wil de hypotheekverstrekker wel weten wat het huis waard is. Een taxatie is daarom verplicht, behalve bij de aankoop van een nieuwbouwwoning.

Wat zijn de kosten?

Sluit je je nieuwe hypotheek af via mij? Dan kan ik een taxateur voor je regelen voor €425.

Wanneer is het nodig?

Een taxatie laat je pas uitvoeren als je zeker weet dat je het huis wilt kopen. Pas dan heeft jouw mogelijke hypotheekverstrekker die informatie namelijk nodig. Neem voor jezelf de tijd om te kijken welk huis bij jouw toekomstbeeld past en bepaal daarna welke hypotheek je daarbij wilt afsluiten.

Waar vind ik ‘m?

Sommige makelaars kunnen ook taxateurs zijn. In dat geval vinden veel mensen het fijn om door de makelaar het huis te laten taxeren. Verder kun je nog altijd in de buurt zoeken voor een taxateur.

Meer informatie over de taxateur?

Frits kan voor jou de juiste hypotheekadviseur zijn. Hij is persoonlijk, eigentijds, transparant, online en bovendien altijd eerlijk. Frits zal je nooit een hypotheek aanbevelen die niet op jouw persoonlijke omstandigheden aansluit. Om daarover te kunnen oordelen maakt hij voor jou een gratis FritsAnalyse. Hierin kan je het natuurlijk ook hebben over het wel of niet in de hand nemen van een taxateur.

Spannend hè, een huis kopen!

Download gratis het e-book “Help, ik koop een huis”. Vol met tips over bieden en financiering. Kan je goed voorbereid op huizenjacht.

Waar gaat het allemaal over?

  • Een stappenplan voor het kopen van een woning
  • Uitleg over alle (bijkomende) kosten
  • De 5 gouden tips van Frits voor starters
  • Handige tips, artikelen en info voor huiseigenaren