ING

Zit jij aan het einde van je rentevast periode en vraag jij je af of je moet verlengen of oversluiten? Dan is dit wat de ING voor jou kan betekenen. Wil je dit zelf berekenen?

Klik hier!

Uw rentevast periode loopt af

Dit zijn uw mogelijkheden

U ontvangt 3 maanden voor het einde van uw rentevast periode automatisch een hypotheekrentevoorstel voor uw nieuw rentevast periode. Dat is ook het moment waarop u uw hypotheek kunt wijzigen als u daar behoefte aan heeft.

Uw mogelijkheden op een rij

  • Inzicht en invloed op uw hypotheekrente
  • Nieuwe rentevaste periode kiezen (tip: eenvoudig en snel via Mijn ING)
  • Uw hypotheek omzetten
  • Onbeperkt kosteloos aflossen (2 weken voor en 2 weken na het einde van uw rentevaste periode)

1. Inzicht en invloed op uw hypotheekrente

Voor nieuwe hypotheken en hypotheken waarvan de rente van een of meerdere leningdelen vanaf september 2014 wordt verlengd werkt de ING met standaardrente, met en zonder NHG. Op de standaardrente worden opslagen en kortingen gerekend, afhankelijk van uw persoonlijke situatie en keuzes.

In uw hypotheekrente is een schuld-marktwaardeopslag of –korting verwerkt. Hoe hoog uw opslag of korting is, vindt in uw hypotheekrentevoorstel dat u 3 maanden voor het einde van uw rentevaste periode ontvangt.

2. Uw nieuwe rente en rentevaste periode kiezen

Uw hypotheek heeft meestal een looptijd van 30 jaar. Daarbinnen bepaalt u zelf de lengte van uw rentevaste periode. Deze duurt minimaal 1 en maximaal 20 jaar. Daarna kiest u een nieuwe rente en nieuwe rentevaste periode. Hoe u kiest, leest u hieronder.

In 2 stappen een nieuwe rente en rentevaste periode kiezen

Welke rente en rentevast periode kiest u?

Belangrijk
Maakt u geen keuze? Dan krijgt u automatisch een nieuwe rente en rentevaste periode. In Mijn ING en in de toegezonden brief leest u welke rentevaste periode ingaat als u geen keuze maakt. Het is altijd verstandig om het voorstel te bekijken, want de nieuwe rente kan lager of hoger zijn dan uw huidige rente en dat heeft effect op uw maandlasten. Wanneer u geen keuze doorgeeft, profiteert u daarnaast niet van de Actieve Betaalrekening Korting.

3. Uw hypotheek omzetten

Uw persoonlijke situatie en wensen kunnen veranderen. Zo willen veel mensen met een Aflossingsvrije Hypotheek toch liever aflossen tijdens de looptijd. Op het moment dat de rentevaste periode afloopt, kunt u boetevrij aflossen zo veel als u wilt. Ook heeft u altijd de mogelijkheid om de hypotheekvorm om te zetten in bijvoorbeeld een Annuïteitenhypotheek of Lineaire Hypotheek. Voor het omzetten van uw hypotheek betaalt u advieskosten.

4. Onbeperkt kosteloos aflossen

Wilt u lagere maandlasten? Of het risico op een mogelijke restschuldverkleinen? Onbeperkt kosteloos aflossen doet u 2 weken voor en 2 weken na het einde van uw rentevaste periode.

5. Uw renteopslag wijzigen

Het kan zijn dat er in uw hypotheekrente een renteopslag verwerkt is. Heeft u (extra) afgelost of is de waarde van uw woning gestegen? Dan kan deze opslag mogelijk verlaagd worden.
In de media

Je kent ons van

Hypotheekadviseurs & nerds

Hallo, wij zijn Ikbenfrits

Hypotheekadviseurs die kunnen rekenen én ’t aan je uit kunnen leggen. Ontwerpers en ontwikkelaars die ’t voor jou toegankelijk maken.

Wat vinden onze Klanten

Ze zijn in de wolken

9.1