Online scheiden met NetjesScheiden.nl en Ikbenfrits

Samen regelen wij je scheiding én hypotheek online
Als je gaat scheiden dan wil je alles samen natuurlijk zo goed mogelijk regelen. Daarom werk ik samen met NetjesScheiden.nl. Benieuwd hoe het werkt?

Het werkt online scheiden met hypotheek?

Nu je gaat scheiden moet er het één en ander geregeld worden. Je gaat samen met je (ex)-partner afspraken maken hoe jullie alles gaan verdelen. Als jullie een koophuis hebben, dan is de hypotheek een belangrijk onderdeel. Om alles in goede banen te leiden werken wij samen met NetjesScheiden.nl, zodat we jouw scheiding en hypotheek gelijk goed kunnen regelen.

Om te beginnen heb je een telefonisch intakegesprek met een scheidingsexpert van NetjesScheiden.nl. Samen gaan jullie bepalen hoe jullie het online scheiden willen regelen. Wil je zoveel mogelijk zelf doen? Of wil je volledige begeleiding? Alles kan.

Wil 1 van jullie in het huis blijven wonen? Dan ga ik gratis voor je inschatten of dit mogelijk is. Denk samen alvast na over de volgende onderwerpen:

  • Voor welke waarde mag de partner de woning overnemen?
  • Gaan jullie partneralimentatie betalen?
  • Wat gaat er met eventuele andere schulden en bezittingen gebeuren?
  • Wat gaat er met jullie pensioen gebeuren?

Dit mogen uiteraard inschattingen zijn, ditzelfde geldt voor de inschatting die je krijgt van ons. Het is geen garantie.

Nu komt een periode van ongeveer 3 weken waarin jullie echte afspraken gaan maken over de verdeling. Dit wordt vervolgens vastgelegd in een concept echtscheidingsconvenant. Je krijgt hierbij ondersteuning van jouw scheidingsexpert op de manier die je hebt afgesproken tijdens het intakegesprek.

Nu jullie samen een concept echtscheidingsconvenant hebben opgesteld is het tijd om te toetsen of wat jullie willen haalbaar is. Jij en je partner kunnen allebei een afspraak bij mij inplannen. Zodat ik voor jullie allebei de mogelijkheden kan onderzoeken.

Zijn jullie plannen haalbaar? Dan kan ik de hypotheek gaan regelen en kan het echtscheidingsconvenant definitief gemaakt worden door je scheidingsexpert.

Zijn de plannen niet haalbaar? Dan ga ik voor je kijken of er door een aanpassing in het echtscheidingsconvenant de plannen haalbaar gemaakt kunnen worden. Zo nodig overleg ik met je scheidingsexpert of gaan we met z’n vieren in overleg om te kijken of er mogelijkheden zijn om alles toch rond te kunnen krijgen.

Houd er rekening mee dat de bank uiteindelijk het laatste woord heeft.

Na de toets van 1 van mijn hypotheekadviseurs kan het echtscheidingsconvenant definitief gemaakt worden. Deze wordt opgestuurd naar de rechtbank waar deze binnen 2 tot 4 weken wordt beoordeeld. Na goedkeuring van de rechtbank wordt de scheiding ingeschreven bij de gemeente. Nu zijn jullie officieel gescheiden.

Tot slot rond ik de hypotheekaanvraag voor je af, zodat jullie allebei verder kunnen met jullie nieuwe leven.

Wat zijn de kosten online scheiden met hypotheek?

Voor het online scheiden betalen jullie samen, afhankelijk van hoeveel jullie zelf willen gaan doen, tussen de 300 euro en 800 euro aan NetjesScheiden.nl.

De kosten voor advies en bemiddeling van 1 hypotheek zijn in totaal 1.850 euro en 1.950 euro als je ondernemer bent. Je betaalt bij mij 850 euro zodra ik een verzoek of renteaanbod aan ga vragen bij een bank. Voor ondernemers is dit 950 euro. De andere 1.000 euro betaal je als je door de bank bent geaccepteerd.

Benieuwd hoe jouw hypotheek er straks uitziet na het online scheiden? Maak een gratis afspraak
Dit zeggen mijn klanten
Je kent ons o.a. van

Meer lezen over online scheiden en hypotheek

Een hypotheek na je scheiding, deze extra documenten heb je nodig

Als je gaat scheiden dan moet ook je hypotheek worden aangepast. Maar welke documenten heb je dan nodig?

Lees verder »

Een hypotheek aanvragen in 5 stappen

Nieuw huis gevonden? Nu moet je als de wiedeweerga een hypotheek aanvragen.

Lees verder »