Media

Ikbenfrits is nogal eens in het nieuws. We stellen zaken aan de kaak die wij niet eerlijk vinden en die aandacht verdienen, zoals de Oversluitboetes en Rentemiddeling. Ook doen we vaak onderzoek met onze data en krijgen dan vaak nieuwe inzichten. De uitkomsten publiceren we dan.

Wil jij een stuk over ons schrijven? Neem contact op via hallo@ikbenfrits.nl.

Ikbenfrits.nl zet vraagtekens bij ‘extreme rentetarieven’ verzilverhypotheken

Online hypotheekadviseur Ikbenfrits.nl vindt dat banken betere verzilverhypotheken moeten ontwikkelen. Volgens oprichter Michiel Lensink biedt geen van de aanbieders momenteel een product aan met een acceptabele prijs.

Vaak ben je veel te duur uit met een verzilverproduct

Je wilt je kapitaal uit de stenen halen en de overwaarde verzilveren voor een leuker leven. Uit onderzoek van Radar in samenwerking met online hypotheekadviseur Ikbenfrits.nl blijkt dat consumenten goed moeten opletten.

Zadelhoff verhuurt ruim 1.100 m2 aan Ikbenfrits

Hypotheekadviesbedrijf Ikbenfrits heeft per 1 april 1.160 m2 kantoorruimte gehuurd in gebouw Henri aan de H.J.E. Wenckebachweg 210 in Amsterdam.

Kun je een huis kopen als je een studieschuld hebt?

Hoe lastig is het om een huis te kopen als je een studieschuld hebt? Radar spreekt met Michiel Lensink van hypotheekadviessite Ikbenfrits.nl.

Ook jongere huizenbezitter krijgt te maken met afbouw wet Hillen

Thomas de Leeuw, oprichter van Ikbenfrits.nl, rekent de impact uit. Een Amsterdamse starter die in 2013 een huis heeft gekocht en in 2023 de rente opnieuw vastzet op 1,5 procent, zit dan meteen al op het omslagpunt.

Starterslening geeft jongeren twee keer zoveel keus op de huizenmarkt

In de huidige markt kan een gemiddelde starter met een starterslening zo’n 6 procent van alle aangeboden huizen betalen. Daarmee hebben jongeren nog steeds weinig te kiezen, maar wel flink meer dan zonder hulp. Dat blijkt uit onderzoek van hypotheekadviessite Ikbenfrits.nl.

Michiel in VVP

In de rubriek ‘Verfrissend!’ laat VVP vernieuwende initiatieven aan het woord. Dit keer Ikbenfrits.nl

De nieuwe technologie, big data, de nieuwe kijk op klantgerichtheid. Het zijn uitdagingen die innovatieve partijen graag oppakken. In de rubriek ‘Verfrissend!’ laat VVP vernieuwende initiatieven aan het woord. Dit keer Ikbenfrits.nl: “Er komen veel meer opties bij hypotheekadvies.”

media

Wekenlang wachten op hypotheek levert huizenkopers veel stress op

Wie de afgelopen weken een hypotheek heeft aangevraagd zit waarschijnlijk nog altijd te wachten totdat die hypotheek rond is. Door wekenlange drukte is de vertraging bij veel geldverstrekkers opgelopen. Het gevolg is dat het inmiddels gebruikelijk is om verlenging aan te vragen voor de aankoop van een huis.

Nu nog weinig gevolgen voor huizenprijzen

„Een aantal verstrekkers heeft de rente licht verhoogd, en nu denken mensen: ‘het is nu of nooit’”, zegt Michiel Lensink, oprichter van hypotheekadviseur Ikbenfrits.nl. Zijn bedrijf verstrekte de afgelopen week twee keer zoveel hypotheken als normaal. „Maar het zijn niet alleen de oversluiters. Het zijn ook nieuwe hypotheken.”

Ikbenfrits wil dat Van Lanschot klanten ruimhartig compenseert

Ikbenfrits roept Van Lanschot op tot een ruimhartige compensatie van klanten die een te hoge boete hebben betaald voor het oversluiten van hun hypotheek. Casper van Groos van Ikbenfrits stelt in een blog dat het jaarlijks om 1300 gedupeerden gaat.

Kifid tikt Van Lanschot op de vingers

De online-hypotheekadviseur Ikbenfrits.nl – die zich in de Radar-uitzending kritisch uitliet over het de Kifid-uitspraak en andere gedupeerde Van Lanschot klanten bijstaat – is verheugd met de uitspraak. Thomas de Leeuw van Ikbenfrits.nl zegt: ‘Het was al overduidelijk dat de boeterente berekeningen van Van Lanschot echt niet door de beugel kunnen.

Het kan flink lonen om je woningwaarde in de gaten te houden

Thomas de Leeuw, oprichter van Ikbenfrits.nl, benadrukt dat hier echt een kans ligt voor veel huizenbezitters om geld te besparen. “Bij sommige banken moet je een taxatie laten doen, maar bij andere is het voldoende om de WOZ-waarde door te geven. Het is heel vaak een kwestie van een berichtje sturen en opeens gaan de maandlasten omlaag. Dit is echt heel erg lucratief voor de consument.”

Eerste groep studenten met grote schuld gaat de woningmarkt op

Wat kunnen starters met een studieschuld zelf doen om toch een zo hoog mogelijke hypotheek te krijgen? Thomas de Leeuw, oprichter van Ikbenfrits.nl, raadt aan om bij de keuze voor een bank mee te nemen hoe die hiermee omgaat.

Loont het om je hypotheek over te sluiten? En vijf andere vragen

,,Oversluiten is vooral interessant voor mensen met een hypotheek waarvan de rentevaste periode binnen afzienbare tijd afloopt’’, zegt Michiel Lensink van onafhankelijk hypotheekadviseur Ikbenfrits.nl. ,,Zij betalen namelijk minder boeterente, een vergoeding voor het rentenadeel dat de bank lijdt.’’

Koopcontract meestal modelovereenkomst

Bij 74% van de hypotheekaanvragen werd in 2019 een van de modelovereenkomsten gebruikt, samengesteld door Vereniging Eigen Huis, Consumentenbond, VastgoedPRO, VBO Makelaar en NVM. Van de overige koopcontracten werd ruim 15% door de notaris of makelaar opgesteld.

afbeelding

Rumoer rond onafhankelijkheid klachteninstituut Kifid

Hoewel een zaak starten inderdaad laagdrempelig is, is de procedure op zichzelf vaak zo gejuridiseerd door financiële instellingen dat het niet eenvoudig is om je recht te halen, zo betoogt Michiel Lensink, oprichter van hypotheekadviseur Ikbenfrits.nl. Het voordeel van de twijfel valt doorgaans niet de kant van de consument op.

Ikbenfrits.nl hekelt opstelling Van Lanschot in boeterentezaken

Online hypotheekadviseur Ikbenfrits maakt zich kwaad over de opstelling van hypotheekverstrekker Van Lanschot in een zaak rond te hoge boeterentes. Kifid veranderde van mening over de correctheid van de boete waardoor er vergelijkbare zaken zijn waarin eerst de bank gelijk kreeg en nu de consument. Omdat de uitspraken bindend zijn, kunnen de eerder in het ongelijk gestelde consumenten geen verhaal meer halen.

'Oversluitboete Van Lanschot te hoog', maar gedupeerden krijgen geen geld terug

Klanten van Van Lanschot bankieren die de afgelopen jaren hun hypotheek hebben laten oversluiten, betalen daar mogelijk duizenden euro’s teveel voor. Van Lanschot rekent namelijk met een te hoge boeterente. Althans, dat stelt het financiële klachteninstituut Kifid, na onderzoek van hypotheekbemiddelaar Ikbenfrits.nl. Van Lanschot is het daar niet mee eens.

Kifid: voor de consument of voor de bank?

Wie een geschil heeft met zijn bank, verzekeraar of tussenpersoon en er onderling niet uitkomt, kan gratis een klacht indienen bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid). Veel consumenten ervaren het als uiterst lastig om bij het Kifid je recht te halen. De klachtencommissie lijkt meer oog te hebben voor de verzekeraar en hun batterij aan advocaten dan voor de consument. Er is geen sprake van een gelijk speelveld.

Zonder financiële steun van ouders vist starter achter het net

Dat starters het vanwege de almaar gestegen huizenprijzen en strengere hypotheeknormen moeilijk hebben, is geen verrassing. Wel dat een op de drie bij papa en mama moet aankloppen voor een schenking of lening van tienduizenden euro’s. Dit blijkt uit een inventarisatie van online hypotheekadviseur Ikbenfrits en de Consumentenbond.

Een derde starters krijgt financiële hulp bij koopwoning

Een derde van de starters op de woningmarkt krijgt financiële hulp van ouders of andere familieleden bij het financieren van hun huis. Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond en Ikbenfrits.

Zo profiteer jij ook van de historisch lage hypotheekrente

De hypotheekrente staat al jaren op een historisch laag niveau. Leuk voor mensen die voor het eerst een huis kopen, of als je rentevaste periode afloopt. Maar veel woningbezitters hebben er weinig aan. Die zitten vast aan hun oude, hoge rente. Toch is het sinds deze week makkelijker om daar onderuit te komen.

Nieuwe wet rentemiddeling: opslag verschilt duizenden euro’s per bank

Banken mogen sinds 1 juli niet meer verdienen aan rentemiddelen: de opslag die ze rekenen mag niet meer zijn dan het verlies dat ze lijden. De bijbehorende wet is onderdeel van het European Mortgage Credit Directive. Ondanks de richtlijn blijft er bij verschillende banken een flink verschil te zien tussen het voordeel dat rentemiddelen op kan leveren. Dat blijkt uit onderzoek van online hypotheekadviseur Ikbenfrits.

Rentemiddeling wordt makkelijker voor huiseigenaren. Moet uw hypotheek op de schop?

Goed nieuws voor huiseigenaren die hun maandlasten willen verlagen met rentemiddeling; vanaf maandag mogen banken de klant niet meer in rekening brengen dan de kosten die ze hiervoor maken. Een flinke opslag om rentemiddeling te ontmoedigen, zoals in het verleden gebeurde, is niet langer toegestaan, zegt toezichthouder AFM.

Radar boeterente

Boeterente: banken nog steeds niet transparant over berekening

Ikbenfrits.nl onderzocht en controleerde 118 herberekeningen van boeterentes van 14 verschillende geldverstrekkers. En een groot aantal voldoet nog steeds niet aan de AFM-leidraad. Dit werd geconstateerd aan de hand van een checklist van 22 punten. Ondanks de waarschuwing van de AFM in 2018 hebben consumenten geen nieuwe herberekening of aanvullende informatie gekregen, waardoor het narekenen van een boeterente nog steeds onmogelijk is.

2019: 1,2 miljard besparen op de hypotheeklasten

Ikbenfrits.nl heeft ruim 50.000 hypotheken onder de loep genomen. Hieruit blijkt dat in 40% van de gevallen een besparing op de maandlasten gerealiseerd kan worden. De adviesketen stelt dat Nederland dit jaar in totaal een potentiële besparing op de hypotheeklasten kan realiseren van 1,2 miljard euro.

leenstelsel

Gebroken Haagse belofte: nieuw leenstelsel tóch slechter voor hypotheek

Pas afgestudeerden met een studieschuld uit het nieuwe leenstelsel komen lastiger aan een hypotheek dan mensen die gebruik maakten van de oude studiefinanciering. Toenmalig minister van Onderwijs Jet Bussemaker beloofde namens de regering VVD/PvdA bij de invoering in 2015 nog dat het leenstelsel een toekomstige hypotheek niet in de weg zou zitten.

1 op de 6 huishoudens in problemen met aflossingsvrije hypotheek

1 op de 6 huishoudens met een aflossingsvrije hypotheek komt in de problemen aan het einde van de looptijd Dat is de conclusie uit een onderzoek van hypotheekadviseur Ikbenfrits.nl naar bijna 100.000 dossiers. Meer dan 420.000 huishoudens met een aflossingsvrije hypotheek hebben op dat moment te weinig inkomen om een nieuwe hypotheek af te sluiten die even hoog is als hun huidige hypotheek.

16% van mensen met aflossingsvrije hypotheek komt in de problemen

Onafhankelijk hypotheekadviseur Ikbenfrits.nl vergeleek bijna 100.000 aflossingsvrije hypotheekdossiers. 16 procent van de onderzochte hypotheken voldoet niet aan de huidige eisen voor het afsluiten voor een nieuwe hypotheek. Huiseigenaren lopen het risico hun woning noodgedwongen te moeten verkopen.

Financiële ellende dreigt voor deel aflossingsvrije hypotheken

Eén op de zes mensen met een aflossingsvrije hypotheek komt in de financiële problemen aan het einde van de looptijd. Zij hebben niet genoeg gespaard om hun hypotheek af te lossen. Een nieuwe hypotheek afsluiten is vaak geen optie.

Ikbenfrits bij RTL Nieuws

Ikbenfrits bij RTL Nieuws over aflossingsvrije hypotheken

Zaterdag 30 juni opende RTL Nieuws met ons onderzoek naar aflossingsvrije hypotheken aan het einde van de looptijd. Ongeveer 16% van de huishoudens met zo’n hypotheek komt mogelijk in de problemen aan het einde van de looptijd.

Interview met Thomas bij Top Names van Fast Moving Targets

Het afsluiten van een hypotheek is misschien wel één van de belangrijkste momenten in je leven. Daarom is het frustrerend dat het hele proces wat daaraan vooraf gaat zo ondoorzichtig is. Ikbenfrits brengt daar verandering in. Co-founder Thomas de Leeuw vertelt in Top Names onder meer over online advies, telefonisch advies en de ambities.

Wilt u volgende maand €400.000 naar ons overmaken?

Hebt u al een mail gekregen waarin de bank u aanspoort eens na te denken over uw aflossingsvrije hypotheek? Misschien hebt u zelfs een tegoedbon ontvangen van de hypotheekverstrekker waarmee u gratis advies kunt krijgen? En hebt u hier vervolgens niets mee gedaan, omdat u denkt dat het wel los zal lopen, of omdat u nu überhaupt even geen zin hebt om met uw aflossingsvrije hypotheek bezig te zijn? Dan bent u bepaald niet de enige.

Deze 10 startups zijn in de race als Startup van het Jaar 2017

Vrijwel wekelijks pitchen startups hun plannen bij Sprout, maar welke heeft de meeste potentie? Sprout selecteerde uit het afgelopen jaar een top 10 die we graag in aanmerking laten komen voor de titel Startup van het Jaar 2017. Check de genomineerden voor de award.

Te hoge boeterente: hebben de banken de deadline gehaald?

Hypotheekverstrekkers rekenen een boeterente als je je hypotheek voortijdig oversluit of vervroegd aflost. Overstappers betaalden duizenden euro’s te veel boeterente. Daarom kwam de toezichthouder AFM in maart 2017 met nieuwe rekenregels. Houden banken zich hieraan? En krijgen consumenten die te veel boeterente hebben betaald hun geld terug?

de Telegraaf - Oprichters Ikbenfrits

Outsider schudt hypotheekmarkt op

Oprichters Michiel Lensink, Joost Schulze en Thomas de Leeuw zijn alle drie niet afkomstig uit de financiële wereld. Wel zijn ze alle drie ‘cijferaars’. Lensink: “We waren ervan overtuigd dat het mogelijk moest zijn om online in tien minuten te berekenen welke hypotheekoptie in een bepaalde situatie het beste is.”

Veel verschil in hypotheken voor zzp'ers

De maximale hypotheek die zzp’ers kunnen krijgen, verschilt vaak tonnen per bank. Als zelfstandige kun je bij de ene bank een veel hogere hypotheek krijgen dan bij de andere.

Grote verschillen in maximale hypotheek voor zzp’ers

Voor zzp’ers die minder dan drie jaar geleden voor zichzelf zijn begonnen, verschilt het aanmerkelijk bij welke geldverstrekker zij een hypotheek afsluiten.

‘Jonge’ zzp’er krijgt bij de ene bank twee ton meer hypotheek dan bij de andere

Het maakt voor een zelfstandige die minder dan 3 jaar ondernemer is nogal uit bij welke geldverstrekker hij aanklopt voor een hypotheek. Banken rekenen het zzp-inkomen op verschillende manieren mee. Daardoor kan in de maximale hypotheek voor een stel met een gezinsinkomen van twee keer modaal twee ton verschil zitten, afhankelijk van de geldverstrekker. Dat blijkt uit onderzoek van Ikbenfrits.nl.

Michiel Lensink bij Radar

Hypotheekplannen Rutte III: de gevolgen voor de huizenbezitter

De zogenoemde ‘aflosboete’ leverde vorig week een hoop commotie op. Huizenbezitters die hun hypotheek volledig hebben afgelost raken hun belastingvoordeel kwijt. Radar rekent uit wat de gevolgen zijn van de nieuwe hypotheekplannen voor jouw portemonnee.

Hypotheekverstrekkers berekenen nog steeds te hoge boeterente

Wie zijn hypotheek vroegtijdig wil oversluiten, betaalt in veel gevallen nog altijd teveel geld. Dit ondanks de leidraad waar de Autoriteit Financiële Markten (AFM) vorig jaar mee kwam. De grootste fouten worden gemaakt bij de boeteberekening van (banks)spaarhypotheken.

Consumentenbond en Ikbenfrits.nl: ‘Drie banken verslechterden boeteberekening na publicatie AFM-leidraad’

Rabobank, Obvion en BNP Paribas hebben na de publicatie van de AFM-leidraad over de berekening van boeterentes voor hun klanten die berekening ongunstiger gemaakt. Dat stellen de Consumentenbond en vergelijkingssite Ikbenfrits.nl na een onderzoek naar de boetenota’s van Nederlandse banken. Het gaat bij de drie banken om de berekening bij annuïteitenhypotheken.

Michiel bij Radar

Boeterente door alle banken verkeerd berekend

Hoe die boeteberekeningen er daadwerkelijk uitzagen voordat de AFM met een leidraad kwam, en hoe deze boetes momenteel door verstrekkers worden berekend, onderzocht vergelijkingssite Ikbenfrits.nl in samenwerking met de Consumentenbond. De banken beloofden nog voor dit jaar beterschap. Maken ze die belofte ook waar? En welke banken zijn het slechtst voor hun klant als het gaat om de berekening van de boeterente?

'Banken rekenen nog steeds te veel boeterente bij hypotheek'

Banken rekenen nog steeds te veel boeterente aan klanten die hun hypotheek laten oversluiten. Ook ontbreekt het in veel gevallen nog aan heldere uitleg over hoe de boete precies is berekend. Dit blijkt na onderzoek van online hypotheekadviseur Ikbenfrits en de Consumentenbond.

Grijp die €3000!

Het blijkt dat banken gemiddeld 15% méér boete rekenen dan ze verlies lijden door het oversluiten, toont onderzoek van Oversluitclaim. Dat komt neer op gemiddeld ruim €3000 te veel per klant, en op circa €200 mln te veel per jaar.

Boeterente potentieel hoge kostenpost voor banken

Op 20 maart 2017 publiceerde de Autoriteit Financiële Markten (AFM) de uitgangspunten voor de berekening van het financiële nadeel bij vervroegde aflossing van de hypotheek. Twee partijen die zich sterk hebben gemaakt voor het doorrekenen van de juiste boeterente door banken zijn Ikbenfrits.nl en de Consumentenbond.

Amsterdamse rekenwonders zetten bankwereld op haar kop

Banken geven massaal klanten te veel betaalde boeterente terug. Het is de apotheose van twee jaar duwen en trekken van twee Amsterdamse rekenwonders in de grachtengordel.

Banken kunnen massaclaim om boeterente verwachten

Hypotheekfinanciers zouden ‘miljarden’ hebben verdiend aan te hoge boeterentes. Ikbenfrits.nl en Eigen Huis roepen op tot ruimhartige terugbetaling. “Dat het zou gaan om enkele honderden euro’s is echt onzin” volgens Michiel Lensink van Ikbenfrits.

'Te veel betaalde boeterente hoger dan banken zeggen'

Nederlandse financiële instellingen bagatelliseren de door consumenten te veel betaalde boeterente bij het oversluiten van hun hypotheek. Maar volgens claimorganisaties betaalden klanten duizenden euro’s te veel.

Huizenbezitters betaalden duizenden euro's te veel boeterente

Tienduizenden consumenten hebben waarschijnlijk duizenden euro’s te veel boeterente betaald toen zij hun hypotheek oversloten. Een deel van dit bedrag krijgen ze terug.

Banken rekenden miljoenen te veel boete bij oversluiten hypotheek: AFM roept op tot compensatie klanten

Er is afgelopen jaar in ieder geval meer dan 139 miljoen euro te veel betaald, aldus de organisatie Oversluitclaim, die een initiatief is van hypotheekadviseur Ikbenfrits.nl. Als eerdere jaren worden meegeteld, dan kan dat bedrag volgens organisatie oplopen tot 4 miljard euro.

Banken te zuinig bij vereffening te hoge aflosboete

Banken compenseren hun klanten voor te hoge oversluitboetes sinds juli vorig jaar. Doen ze daarmee wel genoeg?

Michiel bij Radar

Banken rekenen te hoge boeterente bij oversluiten

Hoe wordt de hoogte van de boete bij oversluiten vastgesteld? Staat de klant wel centraal in deze berekening of rekent de bank in eigen voordeel? Zijn de boetes op dat overstappen misschien te hoog? Verrassing! Alle banken hebben in het verleden te veel boeterente in rekening gebracht.

AFM bevestigt te hoge boete van banken bij oversluiten hypotheek

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) vindt dat banken klanten jarenlang te veel boeterente hebben gerekend bij het oversluiten van een hypotheek. Die maatregel volgt op onderzoek van de AFM dat werd uitgevoerd naar aanleiding van eerdere berekeningen van claimorganisatie Oversluitclaim, een initiatief van Michiel Lensink van online hypotheekadviseur Ikbenfrits.nl.

'Oversluitboete hypotheek vaak veel te hoog'

Banken hebben bij tienduizenden mensen die afgelopen jaar hun hypotheek lieten oversluiten te veel aan boeterente in rekening gebracht. Dat constateert claimorganisatie Oversluitclaim, nadat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) duidelijkheid heeft verschaft over wat banken hierbij voor vergoeding mogen vragen.

Metro - Thomas in Frits HQ

"Ondernemen is vooral hard werken en weinig verdienen"

Thomas: “Als je me 2,5 jaar geleden had gezegd dat ik nu erkend hypotheekadviseur zou zijn, had ik je zeker uitgelachen.”

Stijn en Michiel van Ikbenfrits

Profiel Ikbenfrits: 'Wij willen goed doen wat banken verkeerd hebben gedaan'

De Nederlandse startup Ikbenfrits.nl is een van de vier genomineerden die 17 januari 2017 kans maakt op de NU.nl Startup Award. De website heeft slimme rekentools voor persoonlijk hypotheekadvies.

klein bedrag lenen

Huiseigenaren claimen miljarden schade door te hoge boeterentes

Huiseigenaren beginnen een procedure tegen de banken vanwege de hoge boeterentes die zij rekenen. Volgens Ikbenfrits.nl, een vergelijkingssite die huiseigenaren helpt met overstappen, zijn de boetes gemiddeld 15 procent te hoog. Klanten die af willen van hun huidige hypotheek zouden zo gemiddeld bijna 3.500 euro teveel moeten betalen.

Hypotheek oversluiten kan niet altijd

De hypotheekrente is historisch laag. Als je nu een huis koopt en een nieuwe hypotheek afsluit, is dat een welkome meevaller. Maar voor veel mensen die nog vastzitten aan een hoge rente blijkt het een doorn in het oog.

‘Oversluiters zijn de slechtst bediende klanten in de markt’

Ikbenfrits bekijkt de hypotheekwereld met een nuchtere blik. “We kijken gewoon naar wat logisch is voor de klant”

Consumentenbond - Ikbenfrits.nl op tablet

Eerste indruk: Ikbenfrits.nl

In tegenstelling tot de meeste commerciële rekenprogramma’s geeft Ikbenfrits.nl eerlijke uitkomsten over je hypotheek.

Huiseigenaren laten bij hypotheek veel geld liggen

Voor veel huizenbezitters is het lucratief te wisselen van hypotheekaanbieder. De kosten van de overstap zijn vaak lager dan die van de nieuwe rente. Dat kan honderden euro’s per maand schelen.

'Hypotheek oversluiten loont voor 1 op 5 huizenbezitters'

Een op de vijf huiseigenaren kan fors besparen op zijn hypotheek. Vanwege de lage hypotheekrente kan overstappen honderden euro’s per jaar schelen.

'Overstappen loont voor een op vijf huiseigenaren'

Uit onderzoek van Ikbenfrits.nl is gebleken dat overstappen voor veel mensen aantrekkelijk is.

Grafiek LTV Rentekosten

Wist je dat je in tien jaar 10.000 euro op hypotheek kan besparen?

Door af te lossen neemt het risico van een hypotheeklening af voor een bank. Hoe meer je aflost hoe minder rente je dus hoeft te betalen. Maar daar moet je wel even achteraan, want banken staan niet te trappelen om minder te verdienen, blijkt uit onderzoek van Ikbenfrits.nl.

Lagere rente, zonder overstap

De hypotheekrente is nu (nog) extreem laag. Wat als je met een hoge rente zit die nog jaren vaststaat? Overstappen kan, maar een lagere rente regelen is beter.