Hypotheek ZZP: De Complete Gids

Jij hebt een onderneming en zoekt een hypotheek. Ik heb alle kleine lettertjes gelezen. Dus weet ik precies waar jij een ZZP Hypotheek kan krijgen. Zullen we?

Een hypotheek voor zzp’ers

Alles wat je moet weten

In deze Complete Gids lees je alles over het aanvragen van een hypotheek als zzp’er. Ik geef je een stappenplan, laat je zien hoe de bank naar je cijfers kijkt en vertel je over de 7 valkuilen bij een ZZP Hypotheek.

Hoe krijg ik een hypotheek als ondernemer?

In 4 stappen zorg ik ervoor dat het je lukt om je hypotheek geaccepteerd te krijgen:

 • Stap 1: zoek je jaarcijfers en aangiftes voor de inkomstenbelasting van de afgelopen 3 jaar + de inschrijving bij het KvK bij elkaar
 • Stap 2:¬†bekijk welke bank je accepteert en krijg een inschatting van hoeveel je kan lenen
 • Stap 3:¬†ga op zoek naar je droomhuis
 • Stap 4:¬†ik regel de hypotheek voor je en alles wat daarmee te maken heeft

Lees meer over de stappen om een hypotheek als ondernemer te krijgen.

Hoe kijken de banken naar mijn cijfers?

Je moet drie dingen inzichtelijk maken voor de bank om geaccepteerd te worden: solvabiliteit, liquiditeit en winst. Op deze manier wordt er bepaald of jouw inkomen wel bestendig is. Dan weet de bank dat je jouw ZZP Hypotheek ook op de langere termijn kan betalen. Termen als solvabiliteit en liquiditeit klinken misschien erg ingewikkeld. Toch kun je deze drie dingen gemakkelijk zelf uitrekenen.

Lees meer over solvabiliteit, liquiditeit en winst.

Waarom je eigen bank niet altijd de beste keuze is

Een hypotheek is een grote beslissing. De eerste ingeving van veel mensen is om er daarom over te informeren bij hun eigen bank. Maar die biedt natuurlijk alleen maar zijn eigen hypotheken aan. Hierdoor wordt de kans op een goede deal natuurlijk een stuk kleiner. Als ondernemer zoek je ook altijd de beste deal uit. Bij je keuze voor een hypotheek zou dit niet anders moeten zijn.

Lees meer over waarom je eigen bank niet altijd de beste keuze is.

De 7 valkuilen bij een Hypotheek ZZP

 1. Je bent niet gebonden aan je eigen bank
 2. Het maakt niet uit als je pas kort zzp’er bent
 3. Het draait niet alleen om de winst
 4. Zorg dat je administratie goed op orde is
 5. De gemiddelde winst van je bedrijf is niet zaligmakend
 6. Pensioen als zzp’er
 7. Denk na over arbeidsongeschiktheid

Lees meer over de valkuilen bij een ZZP Hypotheek.

Hypotheek na 1 jaar werken als zzp’er

Onder veel ondernemers heerst een hardnekkige mythe: dat je al lange tijd moet bezig zijn om een kans te maken op een hypotheek. Dit is niet waar. De hypotheekmarkt is in beweging. Steeds meer aanbieders accepteren ook zzp’ers die pas voor 1 jaar cijfers hebben van hun eigen bedrijf. Onder welke voorwaarden ze dit doen verschilt wel sterk per aanbieder.

Lees meer over een hypotheek na 1 jaar zzp.

ZZP documenten, zorg dat je NIET te laat bent met deze papieren

Als je een hypotheek wilt aanvragen dan komt er een hoop papierwerk bij kijken. De bank leent je het geld namelijk niet zomaar. Als zzp’er moet je zelfs nog wat meer documenten aanleveren. Ben je benieuwd welke? Geen zorgen: ik heb er een speciaal artikel over geschreven √©n een checklist gemaakt zodat je het nog eens rustig na kan lezen.

Lees meer over de ZZP documenten.

Ik regel de rest

Je cijfers op orde

Als eerste is het belangrijk om te kijken of de cijfers van je onderneming voldoen aan de eisen van de bank. Hiervoor kijken ze naar solvabiliteit, liquiditeit en winst.

Online rekenen

Zelf lezen en uitzoeken

Je bent zzp’er en zoekt een hypotheek. ¬†Ik heb veel voor je uitgezocht. Wil je weten bij welke bank je past? Doe zelf de check!¬†Dan heb je snel een eerste inzicht.

Maak een afspraak

Compleet inzicht in jouw situatie

De bank zal jouw cijfers helemaal uitpluizen. Gelukkig kan ik dat ook! Samen bespreken we jouw nieuwe hypotheek. Maak een gratis bel-afspraak!

Zo werkt mijn advies
Compleet advies voor ‚ā¨1.500

Compleet hypotheekadvies¬†voor zzp’ers

Ik regel niet alleen jouw hypotheek, maar help je ook met alles wat daarbij komt kijken. Een lage rente en goede voorwaarden zijn natuurlijk belangrijk. Maar je kan mij ook bellen met andere vragen. Over winst, solvabiliteit en liquiditeit bijvoorbeeld. Of over hoe je een hypotheek na 1 jaar zzp krijgt. Ik help je met het hele proces. Stap voor stap.

Wat valt allemaal onder het advies?

 • We kijken bij welke bank je terecht kan als zzp’er
 • We helpen je met alle documenten die je nodig hebt als zzp’er
 • Wij berekenen eerlijk hoeveel je kunt lenen
 • We helpen je persoonlijk met alles wat met de hypotheek te maken heeft
Benieuwd hoe jouw hypotheek er straks uitziet? Maak een gratis afspraak
Veelgestelde vragen

Het is niet zo ingewikkeld als het soms lijkt. Ik heb een stappenplan voor je. Daarna help ik je graag persoonlijk verder in een kennismakingsgesprek.

Veel hypotheekadviseurs vinden zzp’ers maar lastig. Want ze kosten meer tijd. Ik ben zelf ondernemer dus bij mij ben je welkom. Ik leg je uit hoe alles werkt zodat je het √©cht begrijpt. Daarna help ik je persoonlijk aan de beste hypotheek.

Als zzp’er is je inkomen de winst uit je onderneming. Dit is minder zeker dan als je een contract in loondienst hebt. Banken zijn daarom terughoudend in wat ze zzp’ers willen lenen. Te terughoudend vind ik. Daarom doe ik onderzoek naar hypotheken voor zzp’ers en zet ik de cijfers helder voor je op een rij. Zodat we samen de beste hypotheek voor jou vinden.

Veel zzp’ers denken dat ze het beste een hypotheek kunnen aanvragen bij hun eigen bank. Omdat dit een ‘veilige’ optie is. Maar je bank biedt natuurlijk alleen maar zijn eigen hypotheken aan. Dan valt er dus weinig te kiezen. Ik zet alle banken voor je op een rijtje en weet dus waar jij als zzp’er het best terecht kan.

Als je zzp’er bent heeft de hypotheekaanvraag wat meer voeten in de aarde dan als je in loondienst bent. Toch kan het volgens mij een stuk eenvoudiger dan het nu bij veel hypotheekadviseurs gaat. Niet alleen help ik je met heldere artikelen en slimme tools. Ook zijn mijn adviseurs experts op het gebied van hypotheken voor zzp’ers.

Actualiteit voor zzp'ers
Zzp hypotheek Meetup

Wat betekent Rutte III voor zzp’ers?

Er verandert onder Rutte III een hoop voor zzp’ers. Dit werkt door op hun kansen op een hypotheek. In deze blog vertel ik je hoe. Lees verder

Meer lezen over jouw hypotheek zzp

Waarom je eigen bank niet altijd de beste keuze is

De beste deal vind je lang niet altijd bij je eigen bank.

Lees verder¬†¬Ľ

Hoe kijken de banken naar je cijfers?

Alles over winst, solvabiliteit en liquiditeit en hoe je het moet berekenen.

Lees verder¬†¬Ľ

De 7 valkuilen bij een hypotheek zzp

Zie niets over het hoofd bij het regelen van je hypotheek zzp.

Lees verder¬†¬Ľ

Een hypotheek na 1 jaar zzp, hoe werkt dat?

Ook als je net gestart bent als zzp’er kun je een hypotheek krijgen.

Lees verder¬†¬Ľ

Ben je er klaar voor?