Maximale hypotheek berekenen

Al 157 mensen gingen je deze week voor!

Hoeveel mag ik lenen?

Hoeveel je mag lenen hangt van een aantal dingen af. Daarbij wordt er gekeken naar de waarde van het huis dat je wilt kopen, het inkomen van jou en je eventuele partner en je financiële verplichtingen. Met onderstaande rekenhulp kun je de maximale hypotheek berekenen en checken we of je het huis dat je op ‘t oog hebt ook werkelijk kan veroorloven.

 

Wat is je maximale hypotheek en hoe wordt het berekend?

De maximale hypotheek die je kunt krijgen, is de maximale geldsom die een bank aan jou wil lenen voor het kopen van een huis. Je maximale hypotheek is iets anders dan de maximale prijs waarvoor je een huis kunt kopen. Als je bijvoorbeeld heel veel spaargeld hebt, kun je een veel duurder huis kopen dan de waarde van de hypotheek die je afsluit. Andersom moet je altijd rekening houden met bijkomende kosten. Dat zijn de kosten die je naast de koopprijs sowieso moet maken, zoals notariskosten, taxatiekosten en advies en bemiddeling. Een woning kost dus altijd meer dan alleen de koopsom. Gemiddeld zijn de bijkomende kosten zo’n 6% van de koopprijs van een huis. We hebben een handige tool ontwikkeld om de hypotheek te berekenen.

Frank de Leeuw
Telefonische afspraak

Frits helpt je graag verder

Frits kan voor jou de juiste hypotheekadviseur zijn. Hij is persoonlijk, eigentijds, transparant, online en bovendien altijd eerlijk. Frits zal je nooit een hypotheek aanbevelen die niet op jouw persoonlijke omstandigheden aansluit. Om daarover te kunnen oordelen maakt hij voor jou een gratis FritsAnalyse. Benieuwd naar Frits? Maak een afspraak.

Hypotheekadvies 2.0

Hallo, wij zijn Ikbenfrits

Wij zijn geen doorsnee hypotheek adviseurs. Wij staan aan jouw kant. We maken hypotheken persoonlijk, inzichtelijk en toegankelijk.

WE ZIJN IN DE WOLKEN

Onze klanten beoordelen ons met een

8.9

In de media

Je kent ons van

Stappenplan

Een huis kopen in 10 stappen

Als je voor het eerst een huis koopt weet je soms niet waar je moet beginnen. Er komt meer bij kijken dan een hypotheek berekenen. Wij zetten de stappen voor je op een rij, zodat je niets vergeet en weet waar je aan toe bent.

Dossier

Hulp van ouders bij financiering

Omdat de regels strenger zijn geworden, is het soms lastig om de hele financiering van je huis rond te krijgen. Misschien dat je ouders je een eindje op weg kunnen helpen. We zetten de opties op een rij.

Keuzehulp

Annuïtaire of lineaire hypotheek?

Bij een nieuwe hypotheek mag je alleen nog maar kiezen tussen een annuitaire en een lineaire hypotheek. Wat is het verschil en welke van de twee moet je kiezen?

Starters

Uitgebreide informatie hypotheken

Je hebt vast nog heel veel praktische vragen over specifieke onderwerpen. We hebben hierover veel achtergrondinformatie in onze kennisbank staan.