Maximale hypotheek berekenen 2023

Wil je weten hoeveel je in 2023 kunt lenen aan hypotheek? Met deze tool kun je zelf online berekenen wat je maximale hypotheek is.

Zo bereken jij je hypotheek 2023 

Onze hypotheek calculator geeft op basis van je inkomen een indicatie van wat je maximaal kunt lenen in 2023. Volgens de overheid mag dit niet meer zijn dan 100% van de woningwaarde. Naast je hypotheek zul je daarom ook eigen geld nodig hebben voor de aankoopkosten. Handig om te weten: je kunt extra lenen als je je woning gaat verduurzamen. 

 

Heb je al een huis?

Als je al een huis hebt en een volgend huis wilt kopen, kun je in de tool aangeven wat je verwacht wat de verkoopprijs zal zijn. Eventuele overwaarde wordt meegenomen in de berekening. Moet het oude huis nog verkocht worden? Dat kan de bank je een overbruggingskrediet geven, waarmee je het nieuwe huis kunt betalen. Dit wordt ook meegenomen in de berekening.

Maandlasten hypotheek berekenen

Wanneer je de tool hebt ingevuld, krijg je een berekening te zien met wat je maximaal kunt lenen op basis van je inkomen. De tool vergelijkt hiervoor rentes van banken zoals ING, Rabobank, ABN AMRO en vele anderen, zodat met de meest gunstige rente wordt gerekend. Ook zie je wat je maandlasten worden, zowel bruto als netto. 

 

Biedcertificaat

Als je eenmaal weet wat je kunt lenen, kun je met meer zekerheid bieden op een huis. Voor extra zekerheid kunnen onze adviseurs je ook helpen met een Biedcertificaat. Dit is een certificaat waarin Frits verklaart tot welk bedrag je een huis kunt kopen. Dit geeft makelaars extra zekerheid en daarmee heb je een streepje voor op de concurrentie. 

Biedcertificaat

Bieden met zekerheid

Meer kans maken op een geaccepteerd bod? Wij helpen je! Met onze Biedverzekering en ons gratis Biedcertificaat wordt bieden een eitje!
popup_Image

Laat je liever iets achter?

Veelgestelde vragen over het berekenen van je hypotheek

Niet gevonden wat je zocht? Geen zorgen, we hebben hier de meest voorkomende veelgestelde vragen voor je verzameld. Nog meer vragen? Een overzicht kun je vinden op onze FAQ pagina

Hoe werkt de maximale hypotheek berekenen tool?

Er zijn in het kort vijf verschillende onderdelen die invloed hebben op je maximale hypotheek in 2023. Deze vul je ook in om je hypotheekberekening te maken. Wat ze zijn? Dat zie je hieronder:
  • Geboortedatum
  • Bruto inkomen
  • Type dienstverband
  • Koop je alleen of samen?
  • Andere financiële verplichtingen

Kan ik ook mijn maandlasten berekenen?

Ja, dat kan zeker! We hebben een aparte rekentool om jouw maandlasten te berekenen, maar ook deze rekentool laat ze al zien.

Kan ik mijn hypotheek berekenen met overwaarde?

Heb je overwaarde op je huis en wil je dit meenemen in je berekening? Dat kan natuurlijk. In deze rekentool kun je alle informatie invullen over je huidige situatie zodat je precies ziet waar je aan toe bent. Wij geven inzicht, jij maakt de keuzes.

Kan ik mijn studieschuld meenemen in mijn hypotheekberekening?

Als je een studieschuld hebt, geef je dit aan wanneer je je maximale hypotheek berekent. Je betaalt namelijk maandelijks een bedrag om je studieschuld af te lossen. Dit kun je niet aan je hypotheek uitgeven en daarmee wordt het bedrag dat je kunt lenen van de bank lager.

Wat is de invloed van een creditcard op mijn maximale hypotheek?

Heb je een creditcard? Dan kan het zo zijn dat deze is geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Banken kunnen bij de gegevens van het BKR en checken altijd je gegevens wanneer je een hypotheek aanvraagt. Schulden zorgen er namelijk voor dat je minder ruimte hebt om maandelijks je hypotheek te betalen. Heb je een creditcard waarbij je de schuld in meerdere termijnen mag terugbetalen? Dan is deze geregistreerd bij het BKR. Je hypotheekberekening houdt rekening met je creditcard als je deze invult als schuld of verplichting.

Hoeveel eigen geld heb ik nodig bij een hypotheek?

Je kunt maximaal 100% van de woningwaarde lenen van de bank. Als je inkomen dit toelaat natuurlijk. Daarnaast heb je ook eigen geld nodig, voor het betalen van de makelaar bijvoorbeeld, voor de notaris en de advieskosten. Benieuwd aan welk bedrag je ongeveer moet denken?

Wordt mijn maximale hypotheek inclusief overbruggingshypotheek berekend?

Ja, ook dit kun je meenemen in de berekening. De tool berekent voor jou precies hoe hoog je overbruggingshypotheek mag zijn in 2023. Meer lezen over hoe een overbruggingshypotheek precies werkt?

ThomasDeze pagina is gecontroleerd door Thomas de Leeuw

 De inhoud van deze pagina is gecontroleerd door Thomas de Leeuw. Thomas is oprichter van Frits en als hypotheekexpert regelmatig in het nieuws.

Klanten over onze rekentools

Complimentjes of kritiek? Opmerkingen of tips? Lucht hier je hart of lees wat anderen van ons vinden.

Kiyoh
1026 beoordelingen
Rating Image 8.6
Erg duidelijk en transparant

In de eerste gesprekken alles heel rustig, duidelijk en zonder enige vorm van druk uitgelegd gekregen. Er wordt echt met je meegedacht om tot een scenario te komen, wat volledig naar je wens is. Ook het dashboard is heel duidelijk. Wegens persoonlijk...

Monique uit Klundert
10-03-2023
Goed, en vooral eerlijk advies

Erg fijn gesprek gehad, alle mogelijkheden bekeken en alle vragen kunnen stellen. Kreeg het gevoel dat er echt met mij werd meegedacht en er werd ook aangegeven dat zelfs wanneer Frits er zelf niks aan verdiend toch ook die opties worden meegedeeld. ...

Tjalling uit Arnhem
28-01-2023
Deskundige uitleg inzake meerdere hypotheekvormen.

Goede informatie wat betreft voor en nadelen van verschillende hypotheekvormen. Besproken wat het meest bij ons past, wat betreft looptijd rentevast, eigen inbreng, verduurzaming enz. Zet er geen druk op en, voor ons erg belangrijk, laat ons zelf ki...

Henk en Wilmi Friesen uit BELFELD
5-11-2022
Deskundig advies, mooie portal

Deskundig advies, goed te tijd genomen, mooie portal waar je je opties/scenario's kunt zien.

Edwin uit Amsterdam
31-10-2022
Duidelijke en eerlijke taal

Als starter op de woningmarkt zeer goed op de hoogte gebracht van alles wat de hypotheekwereld te bieden heeft. Verhelderend gesprek gehad met Frank. Hij geeft het gevoel dat je alles kan vragen, is eerlijk en neemt de tijd. Daarnaast zijn de rekenhu...

Sophie uit Amsterdam
19-10-2022
Fijn en duidelijk gesprek

Hi ik heb gesproken met Judie van Frits.nl. Tijdens ons gesprek ben ik uitstekend geadviseerd tav mijn wensen en opties. Nog bedankt voor het goede gesprek.

Jc uit Arnhem
23-09-2022
Prima

Duidelijk

Han Pastor uit Warmenhuizen
20-08-2022
gesprek niet mogelijk ivm verbindingsproblemen en andere perikelen

had een afspraak voor een gesprek om 13: 15. er melde zich niemand dus telefoon nummer gebeld. Adviseur had geen internet en had mij al willen bellen. (waarom doet ze dit dan niet??) Melde dat ze ergens ander heen ging waar wel internet was. Vervolg...

rob van loenhout uit prinsenbeek
21-07-2022
Idiote berekening

Voor een aankoop van 400k en verkoop van 375k is geen hypotheek van 706k nodig. 3 Varianten berekend: 3 maal idioot

Ton uit WORMER
25-05-2022
Makkelijk in te vullen

Kost weinig moeite om snel een berekening te krijgen.

Piet uit Rotterdam
21-05-2022
Geweldig

Makkelijk

Dirk uit Amsterdam
19-05-2022
Snel antwoord in mogelijkheden

Prettige website die goed vraagt naar de dingen die ze nodig hebben.

Nik uit Lelystad
14-05-2022
het is voor mij niet duidelijk

mijn inkomen blijft hetzelfde, toch krijg ik verschillende bedragen als hypotheek mogelijkheid.

FJ uit Zaltbommel
13-05-2022
Helder en eenvoudig

Helder en overzichtelijk

Pierre uit Lanaken België
12-05-2022
Fijn

Geeft rust in wat de mogelijkheden zijn.

anoniem uit Gouda
12-05-2022

Onbezorgd de beste hypotheek

Is er iets niet in de haak in de hypotheekwereld? Dan pakken wij het aan. Door onze onderzoeken zijn er al talloze misstanden aangekaart en hebben banken miljoenen euro's aan hun klanten terugbetaald.

Bij ons vind je dé combinatie van mens en machine, rekenkracht en inlevingsvermogen. Of je nu meer ruimte zoekt in vierkante meters, of in je maandlasten. Een onbezorgd gevoel en de beste keuze; je fixt het samen met Frits.

Wij zijn Frits play Icon

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.