Hypotheek bij scheiding

Samen regelen we jouw hypotheek bij scheiding. Of je nu een nieuw huis wilt kopen of in je huis wilt blijven, ik help je met een gratis berekening of het volledig afsluiten van jouw hypotheek.

Zo werkt mijn advies

Hypotheekadvies dat past bij jouw nieuwe leven

Je gaat scheiden, dus je hypotheek moet worden aangepast. Maar wat ga ik dan voor je regelen?

  • We regelen samen een nieuwe hypotheek als je gaat verhuizen, of zetten de hypotheek op jouw naam als je in het huis blijft
  • Ik regel de bankgarantie
  • Ik sluit een overlijdensrisicoverzekering voor je af
  • Ik regel een taxatie en notaris
Zo werkt het

Stappenplan hypotheek bij scheiden

Als je gaat scheiden en jullie hebben samen een koophuis dan moet het één en ander geregeld worden. Ik heb een handig stappenplan gemaakt, waarin staat wanneer en hoe ik je ga helpen.

Als je gaat scheiden en 1 van jullie wil in de woning blijven, dan wil je natuurlijk graag weten of dit mogelijk is. Ik kan voor je inschatten of dit kan in een gratis telefonisch gesprek. Je moet van tevoren wel even hebben nagedacht over de volgende dingen:

  • Voor welke waarde mag de partner de woning overnemen?
  • Gaan jullie partneralimentatie betalen?
  • Wat gaat er met eventuele andere schulden en bezittingen gebeuren?
  • Wat gaat er met jullie pensioen gebeuren?

Een inschatting is voldoende voor dit eerste gesprek.

Nu je weet wat ongeveer de mogelijkheden zijn, is het tijd om de scheiding in gang te zetten. Je gaat afspraken maken met je (ex)-partner die vervolgens vast worden gelegd in een concept echtscheidingsconvenant.

Als het concept echtscheidingsconvenant is opgesteld kan ik definitief toetsen of het gaat lukken met de hypotheek op basis van jullie definitieve afspraken.

Na je hypotheekadvies kun je jouw echtscheidingsconvenant definitief maken, zodat deze kan worden opgestuurd naar de rechtbank. Nadat de rechtbank deze heeft goedgekeurd, wordt je scheiding ingeschreven bij de gemeente. Vanaf dan ben je officieel gescheiden.

Tot slot rond ik de hypotheekaanvraag voor je af, zodat jullie allebei verder kunnen met jullie nieuwe leven. Voor mijn hypotheekadvies en bemiddeling betaal je 1.950 euro en 2.100 als je ondernemer bent. Als je in het huis wilt blijven wonen en ik ga je helpen bij het hoofdelijk ontslag, dan betaal je 700 extra.

Benieuwd hoe jouw hypotheek er straks uitziet? Maak een gratis afspraak
Meer lezen over hypotheek bij scheiding

Een hypotheek na je scheiding, deze extra documenten heb je nodig

Als je gaat scheiden dan moet ook je hypotheek worden aangepast. Maar welke documenten heb je dan nodig?

Lees verder »

Een hypotheek aanvragen in 5 stappen

Nieuw huis gevonden? Nu moet je als de wiedeweerga een hypotheek aanvragen.

Lees verder »