Hetzelfde huis voor een lagere prijs met onze Biedverzekering

Steeds meer mensen bieden zonder voorbehoud van financiering om hun kansen te vergroten. Het bod wordt daarmee zoveel aantrekkelijker voor de verkoper dat je vaak zelfs minder kunt bieden, maar er kleven ook risico’s aan. Als je financiering niet rond komt, dan hangt er een gigantische boete boven je hoofd. De oplossing? Onze Biedverzekering!

  • Bied zonder ontbindende voorwaarden met onze Biedverzekering. Komt je financiering toch niet rond? Dan betaalt de verzekering de boete.
  • Daardoor heb je 4x zoveel kans om het huis te bemachtigen en kun je vaak zelfs lager bieden! 
  • Aanvragen is gratis, bij een winnend bod betaal je 850 euro voor de Biedverzekering.
Biedverzekering aanvragen
Je biedruimte berekenen
Biedverzekering

Bereken direct wat jij kunt lenen

Hoe krijg je de Biedverzekering bij Frits?

Adviseur

Stap 1: Gratis hypotheekgesprek

In een persoonlijk gesprek met één van onze adviseurs bereken je wat je precies kunt lenen en bespreek je de Biedverzekering.

Certificate

Stap 2: Biedverzekering aanvragen

Wij controleren jouw leenruimte met documenten die jij aanlevert, zoals je salarisstrook. Na de check stellen we de Biedverzekering voor je op.

Bidding

Stap 3: Bieden

Voor elk huis waarop je wilt bieden laat je een taxatie op afstand uitvoeren. Dit bepaalt tot welk bedrag je maximaal kunt bieden met de Biedverzekering. Uiteraard bepaal je zelf hoeveel je biedt.

Gratis afspraak maken

Veelgestelde vragen

Niet gevonden wat je zocht? Geen zorgen, we hebben hier de meest voorkomende veelgestelde vragen over de Biedverzekering voor je verzameld.

Wat is de Biedverzekering?

De Biedverzekering is een verzekering die de boete betaalt, mocht de financiering voor de woning niet rond komen. Jij kunt daardoor bieden zónder voorbehoud van financiering, zonder risico te lopen op een boete. Een bod zonder voorbehoud van financiering is erg aantrekkelijk voor de verkoper. Bij een bod mét financieringsvoorbehoud moet de verkoper namelijk zes tot acht weken wachten voordat het zeker is dat de koop doorgaat. Een bod zonder voorbehoud betekent dat de verkoper direct na de 3 dagen wettelijke bedenktijd al zekerheid heeft. Daarom wordt een bod zonder voorbehoud in de praktijk vier keer vaker geaccepteerd dan een bod met voorbehoud. Ook zie je vaak dat een verkoper ervoor kiest een lager bod te accepteren puur omdat het geen voorbehoud van financiering heeft.

4x meer kans op een winnend bod met onze Biedverzekering, hoe zit dat precies?

Bij een bod met financieringsvoorbehoud moet de verkoper 6 tot 8 weken wachten voordat het zeker is dat de koop doorgaat. Een bod zonder voorbehoud betekent dat de verkoper direct na de 3 dagen wettelijke bedenktijd al zekerheid heeft. Daarom wordt een bod zonder voorbehoud in de praktijk vier keer vaker geaccepteerd dan een bod met voorbehoud. Hier staat wel tegenover dat bieden zonder voorbehoud voor de koper risico’s met zich meebrengt. Als de hypotheek niet rond komt, betaal je 10% (!) van de koopsom als boete aan de verkoper. Met een Biedverzekering betalen wij die boete als het mis gaat. Zo heb je wel de voordelen, maar niet de risico’s van bieden zonder voorbehoud van financiering.

Waarom een Biedverzekering aanvragen?

Met de Biedverzekering heb je ruim vier keer meer kans op een winnend bod. Dat komt omdat je met de Biedverzekering kunt bieden zonder voorbehoud van financiering. Dat geeft de verkoper meer zekerheid en maakt jouw bod aantrekkelijk, soms zelfs aantrekkelijker dan hogere biedingen mét financieringsvoorbehoud. Met de Biedverzekering loop je bovendien geen risico op een boete (10% van de koopsom!), mocht de financiering niet rondkomen. Omdat we vóór de aanvraag van de Biedverzekering je financiële situatie al grondig in kaart brengen, is de hypotheek ook nog eens véél sneller geregeld.

Kan iedereen een Biedverzekering krijgen?

Helaas niet. In een eerste gratis hypotheekgesprek doet je adviseur een uitgebreide check van jouw financiële situatie, inclusief een controle van documenten zoals jouw salarisstrook. Deze check is helemaal gratis. Daarnaast bepalen we bij elk huis waarop je wilt bieden de waarde met een taxatie op afstand. Alleen als je bod past bij je financiële situatie én de taxatiewaarde, kun je gebruik maken van de Biedverzekering. In de praktijk krijgen zo’n vier van de vijf aanvragers een Biedverzekering.

Wat kost de Biedverzekering?

Het eerste hypotheekgesprek, de financiële check en de aanvraag van een Biedverzekering zijn helemaal gratis. Wordt je aanvraag geaccepteerd, dan betaal je per huis waar je op wilt bieden 25 euro voor een taxatie op afstand. Je betaalt verder niets tot jouw bod is geaccepteerd.

Bod geaccepteerd? Dan gaat de Biedverzekering in en betaal je ons eenmalig 850 euro. Ook betaal je voor een bankgarantie, die is verplicht voor de Biedverzekering. Deze kost 0,10% van de koopprijs van het huis met minimum van 250 euro. Overigens is een bankgarantie in de meeste gevallen ook verplicht vanuit de koopovereenkomst.

Wat is het verschil tussen het Biedcertificaat en de Biedverzekering?

Misschien heb je het al ergens voorbij zien komen: ons Biedcertificaat. Met dit certificaat heb jij óók een streepje voor op de concurrentie wanneer je biedt op een huis. Er zijn twee grote verschillen:

  • Bieden zonder voorbehoud van financiering is met een Biedcertificaat nog steeds een groot risico. Mocht de financiering niet rond komen dan betaal je nog steeds 10% van de koopsom als boete aan de verkoper. De Biedverzekering betaalt deze boete mocht de financiering niet rond komen.
  • Een Biedcertificaat is gratis, de Biedverzekering kost 850 euro. Dit betaal je alleen wanneer je daadwerkelijk een huis hebt gekocht.

Waarom Frits?

Door onze slimme software weten onze adviseurs binnen no-time of een hypotheek wel of niet haalbaar is. Berekeningen kun je natuurlijk automatiseren, maar menselijke aandacht niet. Heb je vragen? Stel ze gerust. Er gaat geen meter lopen.

Bekijk onze reviews

Frame 597

Je bod is geaccepteerd! En dan?

Gefeliciteerd, het huis is van jou! Onze hypotheekadviseurs staan klaar om je te begeleiden bij het regelen van je hypotheek. Zij nemen alle mogelijkheden met je door op een begrijpelijke manier. Jouw persoonlijke dashboard als handig naslagwerk: alle berekeningen, scenario's en verschillende banken worden daar weergegeven. Heb je nog vragen? Wij zijn altijd bereikbaar. 

Klanten over ons

Kiyoh
1069 beoordelingen
Rating Image 8.6
Het contact met Frits verliep prettig.

Ik vind de dienstverlening prettig en vakkundig. Via de website heb je een duidelijk inzicht in de status van je hypotheekaanvraag.

Joost uit Amsterdam
20-09-2023
Top ervaring!

Waar andere hypotheekadviseurs alleen maar hobbels in de weg zagen heeft Frits heeft vanaf moment 1 met ons meegedacht. De adviesgesprekken met Karin ...

Brian uit Hoogvliet
19-09-2023
Hypotheekadviseur die tot het uiterste gaat om het voor jou zo goed mogelijk te regelen

Onze hypotheekadviseur , Marco, heeft ons geweldig geholpen. Hoewel wij een lastige fiscale situatie hadden en hoge wensen, heeft hij ons uiteindelijk...

Joost uit Amsterdam
11-09-2023
Zeer positief

Aan Bertrick als adviseur heb je een hele goede. Hij heeft veel kennis, legt alles glashelder uit en hij kan zich goed verplaatsen in jouw situatie.

Caspar uit Amsterdam
4-09-2023
Snel en goede communicatie

Bij onze huidige hypotheekverstrekker kregen wij ondanks eerdere navraag ivm een bijzonder object op het laatste moment geen financiering. Onze datum...

Cynthia uit Ruinen
2-09-2023
Zeer professioneel, kundig, snel in reacties en vriendelijk

Marco Palfenier was mijn adviseur en. Zefanya Rezt de backoffice. Allebei fijne mensen. Reageren zeer snel op vragen en beantwoorden deze duidelijk en...

José uit Rijpwetering
29-08-2023
Fijne en vlotte samenwerking met zowel Bertrick als Zefanya!

Als starters kwamen we via tips van vrienden bij Frits terecht voor hypotheekadvies. Meteen na het eerste gesprek voelden we ons goed geholpen, onder ...

Robin uit Rotterdam
25-08-2023
Henk-Jan van Frits is een zeer behulpzaam persoon

Contact met Frits als prettig ervaren. Henk-Jan bezit veel kennis en helpt je waar nodig. Zeker een aanrader!

Klaas uit Didam
18-08-2023
Fantastisch

Frank heeft de tijd genomen om geduldig naar mij te luisteren, zaken met mij te bespreken en mij te adviseren.

Julie uit Rozenburg
15-08-2023
Maatwerk

Henk-Jan dacht actief mee en heeft me geholpen om een complexe situatie op te lossen op een manier die ik zelf niet had kunnen bedenken.

Daan uit Utrecht
15-08-2023
Echt dikke aanrader

Prettige gesprekken, persoonlijke aanpak, altijd telefonisch bereikbaar. Zeer flexibel en zater er goed op. Ondanks de vakantie periode waarbij er af ...

Floris Fok uit Amsterdam
14-08-2023
Fijne betrouwbare partij

Hoewel ikbenfrits voor een volledig online partij niet de goedkoopste is, zijn we wel erg blij met onze keuze. Goed advies gekregen, maar ook veel zel...

Bart uit Utrecht
13-08-2023
Deskundig advies

Hij neemt graag de tijd voor je en weet waar die het over heeft, vraagt actief naar wat je weet en bij twijfel legt die het graag uit.

Ben uit Dordrecht
31-07-2023
Als twee ZZP-ers toch een hypotheek rond krijgen mede met dank aan Frits!

Als ZZP-er, leek in de wereld van hypotheken en stel dat van huur naar koop overging hadden we hulp nodig die hier in alle facetten mee kon helpen. Fr...

Roel uit Rotterdam
29-07-2023
Duidelijk, vriendelijk, compleet, snel

De service was snel en vriendelijk. Inhoudelijk was er goede uitleg die aansloot op mijn niveau. Ik werd op de juiste manier geholpen in het maken van...

Kasper uit Rotterdam
19-07-2023

Enthousiast geworden?

We nemen graag alle mogelijkheden met je door.
Afspraak maken

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.