Hypotheek verhogen berekenen

Wil je graag verbouwen? Voor extra vierkante meters of die nieuwe keuken? Met onze tool bereken je of je je hypotheek kunt verhogen met het bedrag dat jij wilt. Binnen een paar minuten weet je hoe ‘t zit.

Slimme én betrouwbare rekentools voor het beste resultaat

Checklist blue

Alle banken

Onze rekentools vergelijken niet enkele, maar álle banken en verstrekkers. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. 

Compare

Volledige controle

Met onze tools zie je wat er gebeurt als je aan de knoppen schuift. Sterker nog, je kunt er zelf mee schuiven. Dit geeft je de controle om zelf beslissingen te maken.

shield_icon

Betrouwbaar

Onze rekentools zijn gebouwd in samenwerking met gecertificeerde hypotheekadviseurs én de Consumentenbond.

Wij vergelijken álle banken op rente en voorwaarden

Hypotheekrentes vergelijken

Het verhogen van je hypotheek

Je hebt plannen. Voor een flinke verbouwing of misschien zelfs voor een tweede huis. En tja, dat gaat wat kosten. Je kunt dan je hypotheek verhogen, maar eerst even checken of dat daadwerkelijk kan. Als je onderstaande voorwaarden allemaal kunt afstrepen, zit je goed!

  • Je hebt overwaarde op je huis of je huis wordt meer waard door de verbouwing
  • Je verhoogde hypotheek mag niet meer zijn dan dan waarde van je huis
  • De bank vindt je inkomen genoeg om de hypotheek te kunnen betalen

Welke stappen doorloop je als je je hypotheek gaat verhogen?

Met een hypotheekadviseur bespreek je alle opties en mis je niks. Wij zijn onafhankelijk en stellen jouw belang voorop. In een gratis hypotheekgesprek behandelen we al 80% van de informatie. We helpen je met een bankgarantie en indien nodig ook een taxateur of notaris. We zijn altijd bereikbaar voor vragen, zonder extra kosten. 

1
Stap 1
Stap 1

Berekening maken

Met onze tool hierboven kun je zelf jouw hypotheek berekenen en kijken of er ruimte is om je hypotheek te verhogen. Zo weet je precies wat er mogelijk is.

2
Stap 2
Stap 2

Hypotheekgesprek

Is verhogen mogelijk? Plan dan een gratis hypotheekgesprek in. Wij nemen je mee door alle opties, op zo’n manier dat jij het kunt navertellen.

3
Stap 3
Stap 3

Keuzes maken

Tijdens het adviesgesprek hakken jullie samen de knopen door: je kiest de hypotheekvorm en rentevaste periode.

4
Stap 4
Stap 4

Naar de notaris

Is alles akkoord? Dan is het tijd voor je handtekening. En een fles bubbels natuurlijk!

Drie manieren om te verhogen

Er zijn drie verschillende manieren om je hypotheek te verhogen. Welke optie voor jou de beste is, hangt af van je situatie.

1. Onderhands verhogen

Wanneer je het huis kocht, kon je kiezen om je hypotheek hoger in te schrijven bij de notaris. Omdat je al een verbouwing in gedachten had bijvoorbeeld. Als je hebt afgelost op je hypotheek is dit ook mogelijk. Omdat je hypotheek nu lager is en de inschrijving natuurlijk hetzelfde is gebleven. In dit geval hoef je niet opnieuw naar de notaris en kun je het ‘onderhands’ regelen met de bank.

2. Tweede hypotheek

Een andere optie is het afsluiten van een tweede hypotheek. Dit betekent dat je een extra hypotheek krijgt bovenop de hypotheek die je al hebt. Je kunt deze alleen afsluiten bij je eigen bank en je legt dit vast bij de notaris.

3. Hypotheek verhogen en oversluiten

Wist je dat als je gaat verhogen, je vaak ook beter kunt oversluiten? Er is dan een betere rente te vinden bij een andere bank. Als dat voor jou geldt, krijg je dat gelijk te zien in deze tool. Wij geven je het inzicht, jij maakt de keuzes.

Wat zijn de kosten bij het verhogen van je hypotheek?

Wanneer je je hypotheek gaat verhogen, komen daar kosten bij kijken. Goed nieuws: ze zijn allemaal aftrekbaar van je inkomstenbelasting. We zetten de kosten even voor je op een rijtje.

Hypotheekadvies

Tijdens je gratis hypotheekgesprek nemen wij je mee door alle opties. Op zo'n manier dat je het kunt navertellen. Met je eigen dashboard als handige spiekbrief. En het mooie is, is dat je nog nergens aan vastzit. Wil je samen door? Dan maken wij je hypotheek rond vanaf 2.650 euro .
> Lees meer over onze prijzen

Taxatiekosten

Omdat de bank graag wilt weten wat de waarde van je huis is, is het nodig om een taxateur langs te laten komen. Als je wilt kunnen wij dit voor je regelen, de kosten zijn 625 euro . > Lees meer over taxeren

Notariskosten

Is het nodig om je hypotheek opnieuw in te schrijven? Dan heb je ook een notaris nodig. De kosten hiervan zijn ongeveer 864 euro . Wanneer je onderhands hebt ingeschreven, hoeft dit niet meer. 
> Lees meer over de notariskosten bij je hypotheek

Frame 10 (2)

Bellen met een expert

Wil jij jouw situatie bespreken met één van onze gecertificeerde hypotheekadviseurs? Laat dan je nummer achter. Op een tijd die jou uitkomt word je gebeld en kun je al je vragen stellen. In het gratis eerste gesprek wordt al 80% besproken.
Mogen wij je helpen?

Klanten over onze hypotheek verhogen rekentool

Complimentjes of kritiek? Opmerkingen of tips? Lucht hier je hart of lees wat anderen van ons vinden.

Kiyoh
1207 beoordelingen
Rating Image 9.6
Alleen contact wanneer nodig, een eerlijk advies en vooral: no-nonsense!
Enkele jaren nadat ik tot tevredenheid mijn hypotheek via Frits had overgesloten, werd ik weer benaderd. Heel attent vond ik dat maar ook fijn dat dit niet véél eerder gebeurde want ik kan slecht tegen de opdringerige marketing activiteiten van andere bedrijven. Telefonische afspraak gemaakt, waarin de ter zake doende vragen werden gesteld en heel snel daarna een eerlijk advies. Op basis daarvan kon ik een afgewogen beslissing nemen. Ook al kwamen we daardoor niet tot zaken, de reactie van Frits daarop liet mij besluiten om dit bedrijf opnieuw te benaderen wanneer dit in de toekomst nodig is. .

Enkele jaren nadat ik tot tevredenheid mijn hypotheek via Frits had overgesloten, werd ik weer benaderd. Heel attent vond ik dat maar ook fijn dat dit...

Joan uit Maarssen
3-03-2023
Razend snel antwoord op mijn vraag.
Voor de lunch een prettig gesprek met Frank, hij neemt je bij de hand en bespreekt diverse mogelijkheden. Voor het eind van de middag via het dashboard een drietal mogelijkheden met de financiële consequenties. Er bleven geen vragen over!

Voor de lunch een prettig gesprek met Frank, hij neemt je bij de hand en bespreekt diverse mogelijkheden. Voor het eind van de middag via het dashboar...

Eric uit Papendrecht
3-02-2023

Veelgestelde vragen over het verhogen van je hypotheek

Niet gevonden wat je zocht? Geen zorgen, we hebben hier de meest voorkomende veelgestelde vragen voor je verzameld. Nog meer vragen? Een overzicht kun je vinden op onze FAQ pagina

Wat is een verbouwingshypotheek?

Een verbouwingshypotheek is een andere naam voor de tweede hypotheek. Het betekent dus dat je de verbouwing van je huis financiert met een hypotheek.

Met hoeveel kan ik mijn hypotheek verhogen?

Je hypotheek verhogen kan handig zijn als je bijvoorbeeld wilt verbouwen of een tweede huis wilt kopen. Met hoeveel je jouw hypotheek kunt verhogen is afhankelijk van een paar dingen.

Ten eerste de manier waarop. Je kunt je hypotheek bijvoorbeeld onderhands verhogen. Dit betekent dat je, toen je jouw hypotheek afsloot, een hoger bedrag hebt laten inschrijven dan je lening is. Als je dit niet hebt gedaan, kun je een tweede hypotheek nemen of je hypotheek oversluiten en verhogen.

Het bedrag is afhankelijk van jouw financiële ruimte. Heb je een verhoogde inschrijving en wil je je hypotheek onderhands verhogen? Dan is het eigenlijk al geregeld, je hoeft dan ook niet naar de notaris en het bedrag wat je hebt 'gereserveerd' kan vrij makkelijk worden vrijgegeven.

Bij andere manieren van verhogen wordt er, net als bij je oorspronkelijke hypotheekaanvraag, gekeken naar de maandlasten en hoe jij die kunt dragen. Ook krijg je hierbij te maken met extra kosten, bijvoorbeeld voor de notaris. Onze rekentool voor verhogers laat ongeveer zien met hoeveel jij je hypotheek kunt verhogen.

Hoe werkt een bouwdepot?

Wanneer je een huis gaat verbouwen of een nieuwbouwhuis gaat kopen, krijg je te maken met een bouwdepot. Je kunt het zien als een aparte rekening bij je hypotheek. Vanaf deze rekening doe je betalingen voor de verbouwing van jouw huis.

Hoe werkt Frits?

Onze hypotheekadviseurs gebruiken geen moeilijke woorden of ingewikkelde termen. In jouw dashboard zie jij alles wat zij zien: iedere bank, elke rente en alle voorwaarden. Hierdoor zit jij zelf aan de knoppen en begrijp jij ons hypotheekadvies zó goed, dat je het kunt navertellen. Ons advies is dé combinatie van mens en machine, rekenkracht en inlevingsvermogen. Of je nu meer ruimte zoekt in vierkante meters, of in je maandlasten. Een onbezorgd gevoel en de beste keuze: je fixt het samen met Frits.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.