Kun je een tweede hypotheek afsluiten?

Je wilt een tweede hypotheek afsluiten om te verbouwen of een nieuw huis te kopen, maar kan dat wel? Je leest hier wat je opties zijn.
stopwatch

3 min

calendar
26 juni 2023
eye

4880

Een tweede hypotheek afsluiten, welke opties zijn er?

Als je een tweede hypotheek wilt afsluiten, is het belangrijk om te kijken met wat voor doel je dit gaat doen. Afhankelijk daarvan wordt bepaald wat voor soort hypotheek het beste aansluit bij je situatie.

Je wilt je huis verbouwen

Een dakkapel, een nieuwe keuken of bijvoorbeeld een uitbouw plaatsen brengt grote kosten met zich mee. Niet gek als je dit niet hebt liggen en daarom geld wilt lenen voor je verbouwing. Het afsluiten van een hypotheek voor een verbouwing kan alleen bij de bank waar ook je eerste hypotheek loopt. Daarnaast heb je genoeg overwaarde nodig op je huis, zodat je totale hypotheek niet meer is dan 100% van de waarde van je huis na de verbouwing.

Bereken direct wat jij kunt lenen

Ook moet je het met jouw inkomen kunnen betalen, je kunt hier berekenen met welk bedrag je je hypotheek kunt verhogen. Een andere optie is om je hypotheek over te sluiten en tegelijk te verhogen. Dit wordt vaak gecombineerd. Onze adviseurs werken in hun hypotheekadvies altijd beide opties uit, zodat je zeker weet dat je nieuwe hypotheek de beste is die je kunt krijgen.

Lees meer over een hypotheek voor het verbouwen van je huis

Je wilt een tweede huis kopen

Een extra hypotheek afsluiten om een tweede huis te kopen kan op twee manieren:

  1. Als je overwaarde hebt op je eigen huis, dan kun je je hypotheek verhogen op je eigen woning.
  2. Heb je dit niet? Dan kun je een investerings- of vastgoedhypotheek afsluiten. Deze hypotheek is vaak minder voordelig dan de eerste optie en er zijn maar een paar banken die deze verstrekken.

Je wilt iets anders doen

Het kan ook zijn dat je iets anders met het geld wilt doen en daarom een tweede hypotheek nodig hebt. Als het geen onroerend goed is, dan kan dit alleen als er overwaarde zit op je huidige huis. Je kunt tot maximaal 100% van de waarde van je huis lenen in een hypotheek. Uiteraard moet ook je inkomen voldoende zijn.

Meer lezen over je overwaarde gebruiken

Wij helpen je graag verder met je hypotheek

Ben je benieuwd naar je mogelijkheden? Plan dan een afspraak in met een van onze adviseurs. Zij kunnen jou precies vertellen wat het verstandigste is om te doen aan de hand van een gratis hypotheekgesprek. In een paar diepgaande berekeningen krijg je jouw opties te zien tijdens het gesprek. Deze kun je altijd zelf terugzien!

Hypotheekgesprek inplannen
Frame 10 (2)

Bellen met een expert

Wil jij jouw situatie bespreken met één van onze gecertificeerde hypotheekadviseurs? Laat dan je nummer achter. Op een tijd die jou uitkomt word je gebeld en kun je al je vragen stellen. In het gratis eerste gesprek wordt al 80% besproken.
Mogen wij je helpen?
popup_Image

Laat je liever iets achter?

Vond je deze informatie nuttig?

Angelina van Scheppingen - Kemper

Angelina heeft tijdens en na haar studie voor de online bank Knab gewerkt. Als Product Owner Customer Engagement was zij verantwoordelijk voor de klanttevredenheid. Het behalen van een hoge NPS score.. Lees verder

Meer lezen over Hypotheek verhogen

16/11/2023

Hoe kun je een aanbouw financieren met je hypotheek?

22/08/2023

Een dakkapel financieren met een hypotheek. Kan dat?

10/07/2023

Een klein bedrag lenen, hoe doe je dat?

6/07/2023

Overwaarde verzilveren?

4/07/2023

Verbouwen? Hier let je op bij een aannemer

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.