Van dagdromen op Funda tot de sleutels in handen

Een huis kopen: men zegt dat het verstandig is maar hoe doe je het? En vooral: waar begin je? In onze podcast loodsen we je door de jungle met praktische tips & tricks van verschillende experts. In 3 afleveringen vertellen we je alles wat je moet weten om jezelf huiseigenaar te maken.  

Herken jij jezelf in het verhaal van Lisanne? En wil je weten wat jij kunt lenen? Of sta je op het punt een bod uit te brengen? Wij helpen je!

Zoveel kun jij lenen
Gratis afspraak maken
AdobeStock_471056858 (1)

Waarmee kunnen we je helpen?

Maximale hypotheek berekenen

Bereken direct hoeveel jij maximaal kunt lenen

Biedverzekering

Hetzelfde huis voor een lagere prijs met onze Biedverzekering

Hoe breng ik een bod uit?

Ben je van plan om een bod uit te brengen?

Wij zijn Frits

42 slimme koppen die iedere dag mensen helpen met één van de belangrijkste beslissingen in hun leven: de juiste hypotheek vinden. Onze krachtige rekentools geven jou volledige controle over je situatie. Onze adviseurs zijn er voor begrijpelijk hypotheekadvies en staan altijd klaar voor vragen. Dit alles doen we vanuit ons kantoor in Amsterdam. Sinds 2015 hebben wij meer dan 10.000 mensen mogen helpen aan de beste hypotheek. 

video over Frits en hypotheek berekenen play Icon

Luister alle afleveringen

spotify-podcast_150x150

 

Aflevering 1: Zoeken en bieden

 

spotify-podcast_150x150

 

Aflevering 2: De Hypotheek

 

spotify-podcast_150x150

 

Aflevering 3: De laatste loodjes

 

Download ons gratis e-book

Image

Een huis kopen van A-Z

Je gaat een huis kopen? Spannend! Tussen je eerste bezichtiging en het moment dat je de sleutels krijgt, moet er een hoop gebeuren. In dit e-book lees je stap voor stap wat je kunt verwachten wanneer je een huis koopt, aangevuld met een paar handige tips!

popup_Image

Download het gratis E-book “Help! Ik koop een huis”.

In dit e-book lees je stap voor stap wat je kunt verwachten wanneer je een huis koopt, aangevuld met een paar handige tips!

Veelgestelde vragen

Een eerste huis kopen is behoorlijk spannend en kan veel vragen oproepen. Geen zorgen, we hebben hier de meest voorkomende veelgestelde vragen voor je verzameld. Nog meer vragen? Maak een gratis afspraak met een adviseur.  

Wat kan ik maximaal lenen?

Met bovenstaande tool kun je natuurlijk heel goed de hypotheekrente vergelijken en zo je hypotheek vergelijken, maar deze tool geeft niet aan hoeveel je kan lenen. Goed nieuws! Ook daar hebben we een gratis rekentool voor.

Bereken direct hoeveel je maximaal kan lenen

Kan ik het huis dat ik op het oog heb kopen?

Je hebt al een huis op het oog? Spannend! Of je deze kunt kopen hangt van een aantal dingen af. Ten eerste wil je natuurlijk weten hoeveel je maximaal kunt lenen, en wat de vraagprijs is van het huis.

Let wel op: de vraagprijs is iets anders dan de taxatiewaarde. Dit is belangrijk, omdat je bij een hypotheek te maken krijgt met de LTV (Loan to Value). Deze mag maximaal 100% zijn, wat betekent dat je nooit méér mag lenen dan de waarde van de woning. Is de taxatiewaarde hoger dan de verkoopprijs? Dan moet je alles boven de taxatiewaarde uit eigen zak betalen.

Daarover gesproken; wist je dat je sowieso altijd eigen geld nodig hebt om een huis te kopen? Bovenop de prijs die je voor het huis betaalt, zijn er altijd extra kosten die je zelf moet betalen. Bijvoorbeeld voor hypotheekadvies, een taxatie, de notaris en een bouwkundige keuring.

Waar moet ik rekening mee houden als ik ga bieden?

Hoe bieden op een huis precies in zijn werk gaat, is erg afhankelijk van de woningmarkt. In Nederland hebben we al een poos een krappe markt, wat betekent dat er meer vraag is dan aanbod. Hierdoor zijn er bijna altijd meer kapers op de kust, en is overbieden min of meer de norm geworden.

Houd hier rekening mee, want alles boven de taxatiewaarde van het huis mag je niet lenen in je hypotheek.

Wat is de Biedverzekering?

De Biedverzekering is een verzekering die de boete betaalt, mocht de financiering voor de woning niet rond komen. Jij kunt daardoor bieden zónder voorbehoud van financiering, zonder risico te lopen op een boete. Een bod zonder voorbehoud van financiering is erg aantrekkelijk voor de verkoper. Bij een bod mét financieringsvoorbehoud moet de verkoper namelijk zes tot acht weken wachten voordat het zeker is dat de koop doorgaat.

Een bod zonder voorbehoud betekent dat de verkoper direct na de 3 dagen wettelijke bedenktijd al zekerheid heeft. Daarom wordt een bod zonder voorbehoud in de praktijk vier keer vaker geaccepteerd dan een bod met voorbehoud. Ook zie je vaak dat een verkoper ervoor kiest een lager bod te accepteren puur omdat het geen voorbehoud van financiering heeft.

Meer uitleg over de Biedverzekering en de voorwaarden vind je in de Verzekeringskaart

Wat is de eerste stap als mijn bod is geaccepteerd?

De eerste stap nadat je bod op een huis is geaccepteerd, is het opstellen en ondertekenen van een voorlopig koopcontract. Het opstellen van het voorlopig koopcontract gebeurt door de verkoper. Dit contract is bindend en legt de afspraken vast tussen jou en de verkoper, zoals de koopprijs en eventuele ontbindende voorwaarden, zoals het voorbehoud van financiering. Na de wettelijke bedenktijd van drie werkdagen ben je aan dit contract gebonden.

Wat kun je verwachten van een eerste hypotheekgesprek?

Je kunt kiezen of je met je hypotheekadviseur wilt bellen of videobellen. Tijdens dit gesprek kun je in jouw persoonlijke dashboard meekijken zodat je kunt zien welke analyses en berekeningen er gemaakt worden. Ook kun je deze berekeningen later terugzien of zelf aanpassen. We vinden het belangrijk dat dit gesprek zo concreet mogelijk voor je is, daarom wordt in dit gesprek al 80% besproken.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.