Afsluitkosten hypotheek: bemiddeling, advies en taxatie

Bij het regelen van je hypotheek komen behoorlijk wat kosten kijken, zo heb je advieskosten, bemiddelingskosten en eventueel taxatiekosten. Niet alleen als je een huis koopt, maar ook als je jouw hypotheek wilt oversluiten of verhogen.
stopwatch

3 min

calendar
27 juni 2023
eye

15617

Bereken direct wat jij kunt lenen

Bijkomende kosten

Je wilt dus een hypotheek afsluiten? Helaas komen daar altijd ook nog andere kosten bij kijken. Je betaalt namelijk ook voor het advies over je hypotheek, de bemiddelingskosten en de taxatiekosten. Benieuwd hoeveel je kunt lenen voor je hypotheek?

Maximale hypotheek berekenen

Advieskosten

Uitzoeken wat voor jou de beste keuze is, kost onze adviseurs tijd. Je betaalt hier pas voor als er een renteaanbod wordt gedaan, al het advies vóór dit moment is bij ons kosteloos. Anders dan bij sommige andere hypotheekadviseurs, gaat er bij ons geen meter lopen bij je gesprekken. Wij werken met vaste prijzen, zo weet je precies waar je aan toe bent.

Meer lezen over onze tarieven

Bemiddelingskosten

Naast de adviesgesprekken moet er nog meer geregeld worden. Contact met de banken, het controleren en aanleveren van documenten en zorgen dat alles in goede banen loopt tijdens de hypotheekaanvraag. Dit heet de bemiddeling. De advieskosten en bemiddelingskosten betaal je samen in een vast bedrag. De prijs is 2.300 euro als je je eerste huis gaat kopen en 2.650 euro als je je volgende huis gaat kopen of gaat oversluiten. Ben je ondernemer? Dan komt daar 400 euro bij.

Taxatiekosten

Als je een huis koopt of verkoopt, dan wil de bank zekerheid over de waarde van je huis. Daarom laat je een huis taxeren door een taxateur. Je huis laten taxeren is altijd verplicht, tenzij je een nieuwbouwhuis koopt en de eerste bewoner bent. De prijs is dan al vastgesteld. Wij werken samen met de bedrijven Fitrex en Maatwerk. Je betaalt dan 625 euro aan taxatiekosten.

Taxatiekosten zelf betalen of meefinancieren

Taxatiekosten, bemiddelingskosten en advieskosten komen dus allemaal nog bovenop de koopprijs. Je kunt dit uit eigen zak betalen, maar je kunt er ook voor kiezen om ze in je hypotheek mee te financieren. Weet je niet wat voor jou de beste optie is? Dan kun je dat altijd checken bij één van onze adviseurs tijdens een gratis hypotheekgesprek.

Gratis afspraak maken
Frame 10 (2)

Bellen met een expert

Wil jij jouw situatie bespreken met één van onze gecertificeerde hypotheekadviseurs? Laat dan je nummer achter. Op een tijd die jou uitkomt word je gebeld en kun je al je vragen stellen. In het gratis eerste gesprek wordt al 80% besproken.
Mogen wij je helpen?
popup_Image

Laat je liever iets achter?

Vond je deze informatie nuttig?

Marco Palfenier

Marco werkt al een aantal jaar als hypotheekadviseur bij Frits en helpt klanten bij het vinden van de juiste hypotheek. Lees verder

Meer lezen over Algemeen

12/03/2024

Ontbindende voorwaarden, let op deze 5 dingen voor je tekent voor je huis

19/02/2024

Hypotheek na overlijden

19/02/2024

Hypotheek verlengen op oudere leeftijd

10/01/2024

Wat is een aflosnota? En hoe vraag je die aan?

10/01/2024

Een recreatiewoning kopen: hoe regel je financiering?

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.