Hypotheek verhogen

Wil je jouw hypotheek verhogen, omdat je wilt verbouwen, verduurzamen of misschien wel een tweede huis wilt kopen?

Hier lees je alles over de opties die je hebt. Benieuwd naar hoe jij kunt verduurzamen? Dat kan met deze duurzaamheidsscan! Frits geeft inzicht, jij maakt de keuzes. 

Nu berekenen wat je kunt verhogen
Gratis afspraak maken
Kopie van AdobeStock_486024304

Bereken direct met hoeveel jij je hypotheek kunt verhogen

Hypotheek verhogen? Zo werkt het:

Ben je mooie verbouwplannen aan het maken? Of ga je een tweede huis kopen? In dat geval wil je misschien de hypotheek op je (eerste) huis verhogen. Je kunt je hypotheek verhogen op drie manieren. Welke optie voor jou 't beste is, zoeken wij gratis voor je uit!

1

Onderhands verhogen

Dit kan wanneer je hypotheek hoger staat ingeschreven dan de hypotheek daadwerkelijk is. Wanneer je onderhands verhoogt, hoef je niet naar de notaris.

2

Tweede hypotheek

Is onderhands verhogen geen optie? Dan kun je een tweede hypotheek afsluiten op je huis. Dit kan alleen bij de bank waar de eerste hypotheek ook loopt.

3

Verhogen en oversluiten

Soms heeft een andere bank een lagere rente, of betere voorwaarden. In dat geval kan het voordelig zijn om je hypotheek over te sluiten én gelijk te verhogen.

Meer lezen over het verhogen van je hypotheek

Dashboard green

Waarom je hypotheek verhogen?

Er zijn verschillende redenen waarom jij je hypotheek zou willen verhogen. Misschien wil je wel verbouwen, verduurzamen, je overwaarde opnemen voor de aanschaf van een camper of boot of wil je gewoonweg extra financiële ruimte voor je pensioen.

Bank green-1

Wat kost een hypotheek verhogen?

Als je jouw hypotheek wilt verhogen, krijg je te maken met kosten zoals hypotheekadvies en bemiddeling. Bij ons betaal je hiervoor 2.650 euro . In het geval dat je (zelfstandig) ondernemer bent, komt hier 400 euro bij. Daarnaast heb je nog kosten voor bijvoorbeeld de taxatie en notaris.

Mortgage

Voor en nadelen van je hypotheek verhogen

Het grootste voordeel is dat je in vergelijking met andere leningen vaak een relatief lage rente betaalt en dat de looptijd vaak 30 jaar is. Dit zorgt voor lage maandlasten. Het nadeel is, is dat je vaak hoge kosten maakt voor het verhogen van je hypotheek.

Nu berekenen wat je kunt verhogen
image 2

Wat wij voor je doen:

 

Het is fijn om met een hypotheekadviseur door al je opties te lopen. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet.

  • We zijn onafhankelijk. Dit betekent dat we jou altijd op één zetten en geen andere belangen hebben.
  • Tijdens je gratis hypotheekgesprek wordt 80% al besproken. Zo weet je waar je aan toe bent.
  • Wij helpen je met een bankgarantie.
  • Taxateur of notaris nodig? Regelen we.
  • We staan onbeperkt klaar. Voor al je vragen. Er gaat geen meter lopen.
Gratis hypotheekgesprek inplannen

Overweeg je om je hypotheek te verhogen?

Je kunt alvast hiermee beginnen:

Tip 1
Tip 1

Een berekening maken

Handig om alvast te berekenen of - en met hoeveel - je je hypotheek kunt verhogen. Dat kun je zelf doen met onze uitgebreide rekentool. Zo weet je waar je aan toe bent.

Tip 2
Tip 2

Bij je eigen bank verhogen?

Je kunt je hypotheek verhogen bij je eigen bank, maar vaak is het bij een andere bank een stuk goedkoper. Wij geven je alle opties en zeggen eerlijk waar 't op staat.

Wij vergelijken alle banken op rente en voorwaarden

Klanten over Frits hypotheekadvies

Complimentjes of kritiek? Opmerkingen of tips? Lucht hier je hart of lees wat anderen van ons vinden.

Kiyoh
1044 beoordelingen
Rating Image 8.6
Snelle en duidelijke commicatie, fijn!

Het contact met de hypotheekadviseur en backoffice verliep gedurende het hele proces voorspoedig. De website bestaat uit volgbare stappen die - ook als starter op de woningsmarkt - goed zijn te volgen. Zeker een aanrader!

Mathijs Muller uit Amsterdam
1-06-2023
Helder en duidelijk

Vanaf het eerste moment een vertrouwd gevoel gekregen van Frits en we zijn uitstekend begeleid bij de aankoop van onze eerste woning. Communicatie is helder en duidelijk en de adviseur neemt echt de tijd om zaken uit te leggen. Er komt een hele hoop op je a...

Michael Gerressen uit Tolkamer
30-05-2023
Goed geholpen en zeer goed advies

Bertrick en Amanda hebben ons erg goed geholpen bij het verkrijgen van een hypotheek. Met Bertrtick hebben we de verschillende scenario’s doorlopen om een duidelijk beeld te krijgen van de nieuwe situatie. De scenario’s konden we later op ons gemak weer inz...

Jochem uit Amsterdam
29-05-2023
Erg informatieve gesprekken met een zeer duidelijke en inzichtelijke tool.

Frank heeft ons heel goed geholpen bij de aanvraag van onze eerste hypotheek. Zijn kennis en kunde in combinatie met een zeer duidelijke tool zorgden ervoor dat het proces erg soepel verliep.

Arne uit Amsterdam
19-05-2023
Fijne, directe communicatie en goed hypotheekadvies.

We zijn door adviseur Karin goed geholpen bij de aanvraag van onze hypotheek. Zij verdiepte zich in onze persoonlijke situatie en wensen en op basis daarvan hebben we een passend advies gekregen. Van begin tot eind was het een heel vlot proces, met dank aan...

Daniëlle uit Rosmalen
17-05-2023
Professionele partij voor een goed resultaat

Wij hebben Frits ervaren als een professionele en deskundige partij die zich inzet om voor jou een helder overzicht te geven van de stappen die er te nemen zijn bij het kopen van een woning en daarnaast klaar staan om jouw vragen te beantwoorden. De Frits t...

Sophie uit Amsterdam
17-05-2023
Uitstekend, snel en vakkundig geholpen

Het proces verliep erg snel en soepel. Dit komt door de expertise van onze adviseur en het beschikbare dashboard inclusief de snelle controle van de back office. Iets wat ons enorm stressvol leek werd hierdoor een fijn en gecontroleerd proces.

Arthur uit Dordrecht
15-05-2023
Top

Frank de Leeuw is heel behulpzaam en geeft ieder keer heel snel reactie. Ik ben zeer tevreden met hem.

Lin uit Amsterdam
5-05-2023
Super tevreden!

Er is op een zeer prettige manier gekeken naar mijn wensen en wat er haalbaar is. Andere adviseurs vertelde mij vaak dat het lastig voor mij zou zijn om een hypotheek te krijgen, maar Judie was de enige van wie ik hoop kreeg en het aller belangrijkste is na...

Manouska uit Den Haag
5-05-2023
Fantastisch gesteund als starters!

Bertrick en Manon hebben ons goed geholpen bij het afsluiten van ons eerste hypotheek. Al vanaf het eerste gesprek was Bertrick in staat al onze vragen te beantwoorden, waardoor we meteen aan de slag konden gaan met het verzamelen van de relevante documente...

Victor uit Rotterdam
23-04-2023
Goede begeleiding tijdens een periode waarin er heel veel op je af komt

We waren erg tevreden met hoe Frits het hele proces inzichtelijk heeft gemaakt ons stap voor stap door het hele proces heeft geloodsd. Het was te merken dat Judie kennis van zaken had en ons met haar ervaring van goed advies kon voorzien. De manier waarop ...

Lucas Achterberg uit Purmerend
21-04-2023
Zeer prettig contact en erg goede tools

Wij bevelen Frits van harte aan, en onze adviseur Frank de Leeuw daarbij specifiek. Ondanks dat wij uiteindelijk geen gebruik hebben gemaakt van de bemiddeling, hebben wij in twee gesprekken met Frank heel helder een situatie kunnen schetsen welke hypothee...

Bob uit Amsterdam
20-04-2023
Snel, vaardig en oprecht

Bertrick heeft mij geholpen met het uitzoeken van mijn eerste hypotheek. Ik had weinig kennis en Bertrick nam alle tijd om mij goed te informeren en uit te leggen over de verschillende hypotheken en opties. Ook heeft hij alles op alles gezet dit zo snel mog...

Giséla uit Volendam
19-04-2023
Goed geholpen

Prettige communicatie

Edwin uit Den Haag
18-04-2023
Hele prettige ervaring, kundige adviseur

Wij zijn op een zeer professionele en kundige wijze geholpen door Judie en Manon. Beiden hebben uitgebreid de tijd genomen om alle stappen en keuzes helder uit te leggen en de voor- en nadelen tegen elkaar weg te strepen. Ondanks enkele tegenslagen, zijn be...

Thomas & Sofie uit Delft
14-04-2023

Veelgestelde vragen

Niet gevonden wat je zocht? Geen zorgen, we hebben hier de meest voorkomende veelgestelde vragen voor je verzameld. Nog meer vragen? Een overzicht kun je vinden op onze FAQ pagina

Met hoeveel kan ik mijn hypotheek verhogen?

Je hypotheek verhogen kan handig zijn als je bijvoorbeeld wilt verbouwen of een tweede huis wilt kopen. Met hoeveel je jouw hypotheek kunt verhogen is afhankelijk van een paar dingen.

Ten eerste de manier waarop. Je kunt je hypotheek bijvoorbeeld onderhands verhogen. Dit betekent dat je, toen je jouw hypotheek afsloot, een hoger bedrag hebt laten inschrijven dan je lening is. Als je dit niet hebt gedaan, kun je een tweede hypotheek nemen of je hypotheek oversluiten en verhogen.

Het bedrag is afhankelijk van jouw financiële ruimte. Heb je een verhoogde inschrijving en wil je je hypotheek onderhands verhogen? Dan is het eigenlijk al geregeld, je hoeft dan ook niet naar de notaris en het bedrag wat je hebt 'gereserveerd' kan vrij makkelijk worden vrijgegeven.

Bij andere manieren van verhogen wordt er, net als bij je oorspronkelijke hypotheekaanvraag, gekeken naar de maandlasten en hoe jij die kunt dragen. Ook krijg je hierbij te maken met extra kosten, bijvoorbeeld voor de notaris. Onze rekentool voor verhogers laat ongeveer zien met hoeveel jij je hypotheek kunt verhogen.

Wat zijn de kosten bij het verhogen van je hypotheek?

Wanneer je je hypotheek gaat verhogen, komen daar kosten bij kijken. Goed nieuws: ze zijn allemaal aftrekbaar van je inkomstenbelasting. We zetten de kosten even voor je op een rijtje.

Hypotheekadvies

Tijdens je gratis hypotheekgesprek nemen wij je mee door alle opties. Op zo’n manier dat je het kunt navertellen. Met je eigen dashboard als handige spiekbrief. En het mooie is, is dat je nog nergens aan vastzit. Wil je samen door? Dan maken wij je hypotheek rond vanaf 2.400 euro. > Lees meer over onze prijzen

Taxatiekosten

Omdat de bank graag wil weten wat de waarde van je huis is, is het nodig om een taxateur langs te laten komen. Als je wilt kunnen wij dit voor je regelen, de kosten zijn 600 euro. > Lees meer over taxeren

Notariskosten

Is het nodig om je hypotheek opnieuw in te schrijven? Dan heb je ook een notaris nodig. De kosten hiervan zijn ongeveer 700 euro. Wanneer je onderhands hebt ingeschreven, hoeft dit niet meer. > Lees meer over de notariskosten bij je hypotheek.

Hoe werkt Frits?

Onze hypotheekadviseurs gebruiken geen moeilijke woorden of ingewikkelde termen. In jouw dashboard zie jij alles wat zij zien: iedere bank, elke rente en alle voorwaarden. Hierdoor zit jij zelf aan de knoppen en begrijp jij ons hypotheekadvies zó goed, dat je het kunt navertellen. Ons advies is dé combinatie van mens en machine, rekenkracht en inlevingsvermogen. Of je nu meer ruimte zoekt in vierkante meters, of in je maandlasten. Een onbezorgd gevoel en de beste keuze: je fixt het samen met Frits.

Is Frits écht onafhankelijk?

Daar is maar één antwoord op mogelijk: ja! We werken alleen in jouw belang en dus niet voor andere banken. Omdat we meer dan 33 banken vergelijken, kunnen we je precies vertellen wat de beste rente en voorwaarden zijn voor jouw situatie.

Moet ik bij Frits alles zelf doen?

Je hoeft alleen je gegevens in te vullen. De tools gaan daarna voor je aan de slag om te berekenen hoe je er voor staat en wat je opties zijn. Daarna begeleiden onze hypotheekadviseurs je stap voor stap, totdat je nieuwe hypotheek rond is. Benieuwd naar onze reviews? 

Bij hoeveel banken kan ik terecht via Frits?

Dit zijn de banken waar je terecht kunt: ABN AMRO, Aegon, Argenta, ASN Bank, ASR, Attens Hypotheken, Allianz, BijBouwe, BLG Wonen, Centraal Beheer, Florius, Holland Woont, Hypotrust, ING, IQWOON, Lloyds Bank (Bank of Scotland), Lot Hypotheken, Merius, MUNT Hypotheken, Nationale Nederlanden, NIBC, Obvion, Reaal, Rabobank, Robuust Hypotheken, Syntrus Achmea, Tellius Hypotheken, Triodos Bank, Tulp Hypotheken, Venn Hypotheken, Woonfonds, WoonNu en Vista.

Dit zijn de banken waar je niet terecht kunt, omdat zij bijvoorbeeld niet meer bestaan of niet via een tussenpersoon hypotheken afsluiten: Regiobank, SNS, Handelsbanken, Hypotrust Goede Start Hypotheek, Moneyou, Regiobank, Philips Pensioenfonds (PPF), SKP HQ (label van de Hypotheker) en Van Lanschot. Lees meer over het hypotheekadvies.

Hoe werkt no cure no pay?

Onze adviseurs leggen tijdens een gratis hypotheekgesprek meteen uit hoe jouw situatie ervoor staat. Dat is wel zo efficiënt. Ga je niet verder? Even goede vrienden. Je hoeft niets te betalen.

Enthousiast geworden?

We nemen graag alle mogelijkheden met je door.

Afspraak maken

Meer lezen over hypotheek verhogen

7/02/2022

Een smart home: hoe maak jij je huis slim?

7/02/2022

Nieuwe keuken financieren? Ontdek jouw beste keuze

7/02/2022

Wat kost je huis isoleren en hoe kun je dit financieren?

7/02/2022

Een klein bedrag lenen, hoe doe je dat?

7/02/2022

Kun je een tweede hypotheek afsluiten?

7/02/2022

Overwaarde verzilveren?

4/02/2022

Verbouwen? Hier let je op bij een aannemer

4/02/2022

Hoe kun je een aanbouw financieren met je hypotheek?

22/06/2021

Badkamer financieren met een hypotheek: kan dat?

22/06/2021

Een dakkapel financieren met een hypotheek. Kan dat?

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.