Een dakkapel financieren met een hypotheek. Kan dat?

Ga je een deel van je huis verbouwen en overweeg je om één of meerdere dakkapellen te plaatsen? Dat klinkt als een mooi project, maar het kan ook duur zijn. Daarom denken we graag met je mee over hoe je je dakkapel kunt financieren.
stopwatch

3 min

calendar
22 augustus 2023
eye

1731

Bereken direct of je kunt verhogen

Gaat het om een nieuw huis?

Als je net een huis hebt gekocht en je wilt een dakkapel laten plaatsen, dan kun je dit meestal direct meefinancieren in je nieuwe hypotheek. Je sluit samen met de hypotheek dan een zogenaamd 'bouwdepot' af voor deze verbouwing. Sinds 1 januari 2018 mag je maximaal 100% van je woningwaarde lenen. Daarom is het belangrijk om bij je taxateur een inschatting te vragen van de toekomstige waarde van je huis na je verbouwing. Het zit er natuurlijk dik in dat jouw dakkapel waarde toevoegt aan het huis, omdat het groter wordt. Wil je gelijk je nieuwe hypotheek berekenen inclusief de verbouwing voor je nieuwe dakkapel? Dat kan gemakkelijk en snel met onze rekentool.

Hypotheek verhoging berekenen

Een dakkapel financieren voor een bestaand huis.

Als je al wat langer in je huis woont, kun je de financiering op meerdere manieren regelen. Hieronder zie je de twee oplossingen die het meest voor de hand liggen.

Tweede hypotheek.

Een tweede hypotheek kun je alleen afsluiten bij de bank waar je hypotheek nu al loopt. Je ontkomt alleen vaak niet aan kosten voor bijvoorbeeld de hypotheekadviseur, taxateur en notaris. Daarom is het vaak handiger (en voordeliger) om je hypotheek over te sluiten en gelijk op te hogen. Dat scheelt vaak een hoop geld, wat je weer in andere leuke projecten kunt stoppen. 

Onderhands verhogen

Je kunt je hypotheek onderhands verhogen als de hypotheek bij de notaris hoger staat ingeschreven dan je hypotheek op dit moment is. Is dit niet het geval? Dan ga je terug naar de stap: een tweede hypotheek. 

Lenen om je dakkapel te financieren

Wil je minder lenen dan 10.000 euro? Dan kun je misschien beter op een andere manier geld lenen. Bijvoorbeeld via een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Je betaalt wat meer rente, maar je betaalt bijna geen kosten om de lening af te sluiten.

Zie je door de bomen het bos niet meer?

Duizelen de opties je een beetje? Geen paniek. Onze adviseurs helpen je en kunnen je ook op weg helpen met advies voor het oversluiten van je hypotheek, mocht je dat willen. Je kunt hier heel makkelijk een gratis hypotheekgesprek inplannen.

Nu een afspraak maken
Frame 10 (2)

Bellen met een expert

Wil jij jouw situatie bespreken met één van onze gecertificeerde hypotheekadviseurs? Laat dan je nummer achter. Op een tijd die jou uitkomt word je gebeld en kun je al je vragen stellen. In het gratis eerste gesprek wordt al 80% besproken.
Mogen wij je helpen?
popup_Image

Laat je liever iets achter?

Vond je deze informatie nuttig?

Eduard Knape

Eduard is hypotheekadviseur bij Frits en is gespecialiseerd in verduurzaming. Hij helpt je graag aan een passend hypotheekadvies. Lees verder

Meer lezen over Hypotheek verhogen

16/11/2023

Hoe kun je een aanbouw financieren met je hypotheek?

22/08/2023

Een dakkapel financieren met een hypotheek. Kan dat?

10/07/2023

Een klein bedrag lenen, hoe doe je dat?

6/07/2023

Overwaarde verzilveren?

4/07/2023

Verbouwen? Hier let je op bij een aannemer

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.