Frits kennisbank

Hypothekenland zit vol met ingewikkelde constructies, termen en voorwaarden. In onze artikelen leggen we je alles stap voor stap uit. In begrijpelijke taal en zonder gedoe.

  Banner_Image

  Meest gelezen artikelen

  Je ouders kunnen je geld lenen als je een huis wilt kopen, of voor onderhoud van je huis. Deze constructie wordt ook wel een 'familiebank' of..
  Je wilt niet langer huren en bent klaar om te kopen. Nu speelt bij jou de vraag: 'Kan ik een huis kopen met mijn salaris?' Na het lezen van dit..
  Een fijne extra inkomstenbron: je hebt wat ruimte over in je huis en wilt een deel van je koophuis verhuren. Zo simpel lijkt het, maar er zitten wel..
  Bij het kopen van een huis betaal je belasting, zoals de overdrachtsbelasting. Sinds 2021 hoef je dit niet meer te betalen als huizenkoper onder de..
  Kun je niet genoeg lenen bij de bank om een huis te kopen? Misschien kunnen je ouders je dan helpen. Ze kunnen bijvoorbeeld garant staan voor de..
  Je gaat verhuizen en je wilt de overwaarde van je oude huis gebruiken voor het kopen van je nieuwe huis. Maar: je oude huis is nog niet verkocht...

  Lees meer uit onze kennisbank

  Wat is een vastgoed hypotheek?

  Hypotheek voor huis in het buitenland

  26/02/2024

  Wat betekent scheiden van tafel en bed?

  26/02/2024

  Wat is partneralimentatie?

  26/02/2024

  Wat is een echtscheidingsconvenant?

  Op de hoogte blijven?

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.