Frits kennisbank

Hypothekenland zit vol met ingewikkelde constructies, termen en voorwaarden. In onze artikelen leggen we je alles stap voor stap uit. In begrijpelijke taal en zonder gedoe.

  Banner_Image

  Meest gelezen artikelen

  Je wilt niet langer huren en bent klaar om te kopen. Nu speelt bij jou de vraag: 'Kan ik een huis kopen met mijn salaris?' Na het lezen van dit..
  Een fijne extra inkomstenbron: je hebt wat ruimte over in je huis en wilt een deel van je koophuis verhuren. Zo simpel lijkt het, maar er zitten wel..
  Je ouders kunnen je geld lenen als je een huis wilt kopen, of voor onderhoud van je huis. Deze constructie wordt ook wel een 'familiebank' of..
  Je gaat verhuizen en je wilt de overwaarde van je oude huis gebruiken voor het kopen van je nieuwe huis. Maar: je oude huis is nog niet verkocht...
  Als je een huis wilt kopen met een prijs onder de 405.000 euro , kun je kiezen voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG). In dit artikel vind je alle..
  Bij het kopen van een huis betaal je belasting, zoals de overdrachtsbelasting. Sinds 2021 hoef je dit niet meer te betalen als huizenkoper onder de..

  Lees meer uit onze kennisbank

  26/09/2023

  Wanneer hoef je geen overdrachtsbelasting te betalen in 2023?

  23/08/2023

  Toetsingsinkomen: zo wordt het berekend

  22/08/2023

  Een dakkapel financieren met een hypotheek. Kan dat?

  18/08/2023

  Huis erven en de erfbelasting

  17/08/2023

  Een ‘financieringsverklaring’: wat kun je ermee?

  Op de hoogte blijven?

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.