Bieden zonder voorbehoud van financiering: slim of niet?

We raden het je niet aan: een huis kopen zonder voorbehoud van financiering. Maar als je er toch voor kiest, kan onze Biedverzekering je helpen. Daarmee bied je zónder voorbehoud van financiering, maar wel veilig. Benieuwd hoe dat gaat?

stopwatch

3 min

calendar
6 juli 2023
eye

2267

Wat is voorbehoud van financiering?

Wanneer je een huis wilt kopen, wordt er in het voorlopig koopcontract bijna altijd voorbehoud van financiering opgenomen. Dit is een ontbindende voorwaarde en betekent dat wanneer je de financiering voor het huis niet kunt rondkrijgen, je kosteloos onder de aankoop van het huis uit kunt. In dit geval zul je wel moeten aantonen dat je geprobeerd hebt om de financiering rond te krijgen. Wanneer je koopt zónder voorbehoud van financiering en het lukt onverhoopt niet om de hypotheek te krijgen, betaal je een boete aan de verkoper. De boete is vaak 10% van de koopsom van het huis, dus dat is een flink bedrag!

Waarom zou je bieden zonder voorbehoud van financiering?

Als je biedt onder voorbehoud van financiering dan zit de verkoper nog een hele tijd in onzekerheid. Want, als de financiering niet rond komt dan kun je gratis onder de koop uit komen. Wanneer je biedt zonder voorbehoud, weet de koper gelijk waar hij of zij aan toe is omdat de koop al vastligt in het voorlopig koopcontract. Je kunt er niet meer zonder boete onderuit. Daarom kun je vaak een lagere prijs zonder voorbehoud van financiering.

Bieden zonder risico op een boete met de Biedverzekering

Met de Biedverzekering kun je bieden zonder voorbehoud van financiering én ben je verzekerd dat je geen boete van 10% hoeft te betalen. Jouw Biedverzekering betaalt namelijk de boete als de financiering misloopt. Zo maak je meer kans tegenover de concurrentie en verhoog je de kans op een geaccepteerd bod

Biedverzekering aanvragen

Hoe werkt de Biedverzekering?

Tijdens een gratis hypotheekgesprek loop je met een adviseur door al jouw gegevens heen. Samen maken jullie berekeningen die jij 24 uur per dag kunt terugzien en aanpassen in je eigen dashboard. Op basis hiervan bepaalt de adviseur het bedrag tot waar je kunt bieden op een huis. En wil je meer kans om het huis te bemachtigen? Dan kun je kiezen voor onze Biedverzekering. Dan kun je zonder voorbehoud van financiering bieden maar ben je verzekerd voor een eventuele boete.

Bereken direct wat jij kunt lenen

Met Frits bieden zonder voorbehoud van financiering

Zin om actie te ondernemen? Laten we beginnen! Plan een online hypotheekgesprek in met één van onze adviseurs. Tijdens het gesprek nemen we je mee door alle opties. Op zo’n manier dat jij het kunt navertellen. Met het dashboard als handige spiekbrief. En heb je daarna nog vragen? Weet dan dat we onbeperkt voor je klaarstaan.

Gratis afspraak maken
Eerste pagina - E-book bieden

Bieden: zo doe je dat

In de huizenmarkt van nu is bieden bijna een kunstvorm geworden. Overbieden is inmiddels meer regel dan uitzondering en de concurrentie kan overweldigend aanvoelen. Met dit e-book weet je wat je kunt verwachten en hoe je het beste kunt bieden, inclusief een handige voorbeeldbrief om je bod uit te brengen!

Eerste pagina - E-book bieden

Download het gratis E-book “Bieden op een huis”.

Met dit e-book weet je wat je kunt verwachten en hoe je het beste kunt bieden, inclusief een handige voorbeeldbrief om je bod uit te brengen!

Vond je deze informatie nuttig?

Judie Liu

Al ruim vijf jaar helpt Judie mensen aan de juiste hypotheek. Of het nu gaat om het kopen van een nieuwbouwhuis, een startershypotheek of een hypotheek voor ZZP-ers. Lees verder

Meer lezen over Voorwaarden

6/07/2023

Bieden zonder voorbehoud van financiering: slim of niet?

4/07/2023

Uitstel van aflossing en rente: wat zijn de gevolgen?

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.