Hypotheek nieuwbouw berekenen

Wil je een nieuwbouwhuis kopen? Dan ziet je nieuwe hypotheek er net even anders uit. Deze tool is speciaal gemaakt om je nieuwbouw hypotheek te berekenen.

Zó bereken jij je nieuwbouw hypotheek

Onze hypotheek calculator geeft op basis van je inkomen een indicatie van wat je maximaal kunt lenen in 2023. Voor nieuwbouw werkt dit net even anders, want je betaalt bijvoorbeeld geen overdrachtsbelasting en minder notariskosten. Deze rekentool houdt hier allemaal rekening mee.

Tip 1
Tip 1

Heb je al een huis?

Als je al een huis hebt en een volgend huis wilt kopen, kun je in de tool aangeven wat je verwacht wat de verkoopprijs zal zijn. Eventuele overwaarde wordt meegenomen in de berekening. Moet het oude huis nog verkocht worden? Dan kan de bank je een overbruggingskrediet geven, waarmee je het nieuwe (nieuwbouw)huis kunt betalen. Dit wordt ook meegenomen in de berekening.

Tip 2
Tip 2

Maandlasten hypotheek berekenen

Wanneer je de tool hebt ingevuld, krijg je een berekening te zien met wat je maximaal kunt lenen op basis van je inkomen. De tool vergelijkt hiervoor rentes van banken zoals ING, Rabobank, ABN AMRO en vele anderen, zodat met de meest gunstige rente wordt gerekend. Ook kun je de hypotheek maandlasten berekenen,  zowel bruto als netto.

Tip 3
Tip 3

Biedcertificaat

Als je eenmaal weet wat je kunt lenen, kun je je met meer zekerheid inschrijven voor je nieuwbouwhuis. Voor extra zekerheid kunnen onze adviseurs je ook helpen met een Biedcertificaat. Dit is een certificaat waarin Frits verklaart tot welk bedrag je een huis kunt kopen. Dit geeft de projectontwikkelaar meer zekerheid dat je het nieuwbouwhuis echt kunt betalen.

Eerste pagina - Voorbeeld meer- en minderwerk

Een huis op maat

Bij een nieuwbouwhuis wil je vaak dingen nét even anders dan wat er in het oorspronkelijke bouwplan staat. Misschien wil je wil graag een aanbouw, of vind je de berging overbodig. Met onze voorbeeldlijst voor meer- en minderwerk hoef je zelf geen lijsten meer te maken. Je vult jouw wensen in en klaar is kees!

Eerste pagina - Voorbeeld meer- en minderwerk

Download de voorbeeldlijst “Meer- en minderwerk nieuwbouw”.

Met onze voorbeeldlijst voor meer- en minderwerk hoef je zelf geen lijsten meer te maken. Je vult jouw wensen in en klaar is kees!

Veelgestelde vragen over hypotheek nieuwbouw berekenen

Niet gevonden wat je zocht? Geen zorgen, we hebben hier de meest voorkomende veelgestelde vragen voor je verzameld. Nog meer vragen? Een overzicht kun je vinden op onze FAQ pagina

Wat is er anders bij het berekenen van de nieuwbouw hypotheek?

Bij het kopen van een nieuwbouwhuis, zijn er andere kosten dan bij het kopen van een bestaand huis. Daardoor is de berekening van je nieuwe hypotheek anders. Dit zijn de kosten bij een nieuwbouwhuis.

Hoe werkt een nieuwbouwdepot?

Tijdens de bouw wordt je geld gestald in een bouwdepot, ook wel nieuwbouwdepot genoemd. Als je een rekening ontvangt, stuur je je bank een berichtje. Zij betalen vervolgens de rekening uit je depot.

Lees meer over het nieuwbouwdepot

Kan ik dubbele lasten tijdens de bouw meefinancieren?

Het duurt gemiddeld tussen de zes en twaalf maanden om een huis te bouwen. In die tijd moet je natuurlijk wel ergens wonen. Je krijgt dus bijna altijd te maken met dubbele lasten. Op deze pagina vind je alles over dubbele lasten nieuwbouw.

Klanten over onze nieuwbouw hypotheek rekentool

Complimentjes of kritiek? Opmerkingen of tips? Lucht hier je hart of lees wat anderen van ons vinden.

Kiyoh
1073 beoordelingen
Rating Image 8.6
Henk-Jan van Frits is een zeer behulpzaam persoon

Contact met Frits als prettig ervaren. Henk-Jan bezit veel kennis en helpt je waar nodig. Zeker een aanrader!

Klaas uit Didam
18-08-2023
Fantastisch

Frank heeft de tijd genomen om geduldig naar mij te luisteren, zaken met mij te bespreken en mij te adviseren.

Julie uit Rozenburg
15-08-2023
Deskundig advies

Hij neemt graag de tijd voor je en weet waar die het over heeft, vraagt actief naar wat je weet en bij twijfel legt die het graag uit.

Ben uit Dordrecht
31-07-2023
Heldere uitleg over de "jungle" van hypotheek verstrekkers.

Frank de Leeuw heeft mij als starter op de woningmarkt heel goed wegwijs kunnen maken in de "jungle" van hypotheek verstrekkers. Met zijn nuttige en heldere uitleg over de berekening van de hypotheek, de bijkomende kosten en de opbouw van maand laste...

Kevin uit Nunspeet
11-07-2023
Een fijn eerste hypotheekgesprek & zeer nuttige informatie vind je bij ik ben frits.

Wij hadden ons allereerste hypotheek gesprek met Frank, een zeer vriendelijke en behulpzame adviseur. Zowel vooraf, tijdens als na het eerste gesprek is de informatievoorziening goed op orde. De website van ik ben frits staat vol met nuttige artikele...

Thomas uit Amersfoort
30-06-2023
Erg informatieve gesprekken met een zeer duidelijke en inzichtelijke tool.

Frank heeft ons heel goed geholpen bij de aanvraag van onze eerste hypotheek. Zijn kennis en kunde in combinatie met een zeer duidelijke tool zorgden ervoor dat het proces erg soepel verliep.

Arne uit Amsterdam
19-05-2023
Top

Frank de Leeuw is heel behulpzaam en geeft ieder keer heel snel reactie. Ik ben zeer tevreden met hem.

Lin uit Amsterdam
5-05-2023
Zeer prettig contact en erg goede tools

Wij bevelen Frits van harte aan, en onze adviseur Frank de Leeuw daarbij specifiek. Ondanks dat wij uiteindelijk geen gebruik hebben gemaakt van de bemiddeling, hebben wij in twee gesprekken met Frank heel helder een situatie kunnen schetsen welke h...

Bob uit Amsterdam
20-04-2023
Erg duidelijk en transparant

In de eerste gesprekken alles heel rustig, duidelijk en zonder enige vorm van druk uitgelegd gekregen. Er wordt echt met je meegedacht om tot een scenario te komen, wat volledig naar je wens is. Ook het dashboard is heel duidelijk. Wegens persoonlijk...

Monique uit Klundert
10-03-2023
Goed, en vooral eerlijk advies

Erg fijn gesprek gehad, alle mogelijkheden bekeken en alle vragen kunnen stellen. Kreeg het gevoel dat er echt met mij werd meegedacht en er werd ook aangegeven dat zelfs wanneer Frits er zelf niks aan verdiend toch ook die opties worden meegedeeld. ...

Tjalling uit Arnhem
28-01-2023
Deskundige uitleg inzake meerdere hypotheekvormen.

Goede informatie wat betreft voor en nadelen van verschillende hypotheekvormen. Besproken wat het meest bij ons past, wat betreft looptijd rentevast, eigen inbreng, verduurzaming enz. Zet er geen druk op en, voor ons erg belangrijk, laat ons zelf ki...

Henk en Wilmi Friesen uit BELFELD
5-11-2022
Deskundig advies, mooie portal

Deskundig advies, goed te tijd genomen, mooie portal waar je je opties/scenario's kunt zien.

Edwin uit Amsterdam
31-10-2022
Duidelijke en eerlijke taal

Als starter op de woningmarkt zeer goed op de hoogte gebracht van alles wat de hypotheekwereld te bieden heeft. Verhelderend gesprek gehad met Frank. Hij geeft het gevoel dat je alles kan vragen, is eerlijk en neemt de tijd. Daarnaast zijn de rekenhu...

Sophie uit Amsterdam
19-10-2022
Fijn en duidelijk gesprek

Hi ik heb gesproken met Judie van Frits.nl. Tijdens ons gesprek ben ik uitstekend geadviseerd tav mijn wensen en opties. Nog bedankt voor het goede gesprek.

Jc uit Arnhem
23-09-2022
Prima

Duidelijk

Han Pastor uit Warmenhuizen
20-08-2022

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.