Kosten hypotheekadvies

Advies- en afsluitkosten

De kosten van hypotheekadvies verschillen per aanbieder. Sommige hypotheekadviseurs werken voor een uurtarief, anderen voor een vast bedrag. Ik vertel je wat hypotheekadvies kost en waar je op moet letten. Handig toch?

Hypotheek advies en afsluitkosten

Gemiddelde kosten onafhankelijke adviseurs

Als het gaat om hypotheekadvies heb je aardig wat keuze. Kies je een adviseur of regel je het zelf? Veel mensen kiezen ervoor om de hypotheek door een adviseur te laten regelen. In dat geval betaal je voor het advies en voor het afsluiten van je hypotheek. Je kunt je hypotheek ook zelf regelen. Dit heet execution-only. Je krijgt dan géén advies en betaald alleen voor de bemiddeling. Hieronder staan de gemiddelde kosten van advies en afsluiten en execution-only:

Gemiddelde kosten
Advies en afsluiten op kantoor 2000 tot 3000 euro
Advies en afsluiten online 1500 euro, 3000 euro voor zzp-ers
Alleen bemiddeling (execution only) 1000 euro
Advies en afsluiten online met Ikbenfrits 1.500 euro voor je eerste huis, 1.500 euro voor je volgende huis en oversluiten, 1.750 euro voor ondernemers

Gemiddelde kosten banken

Je kunt een hypotheek afsluiten bij een bank, een adviseur op de hoek of een online hypotheekadviseur. Een adviseur van de bank geeft alleen advies over eigen hypotheken. Bekijk hieronder wat de gemiddelde advies- en afsluitkosten van banken zijn:

 

Eerste hypotheek Tweede hypotheek of oversluiten Zzp-er
ING BANK 1750 euro 2100 euro 2275 euro
Rabobank 1750 euro 2050 euro 2500 euro
ABN AMRO 1500 euro 1850 euro 1850 euro

bron dienstverleningsdocumenten 15-02-2018

Een hypotheekadviseur heeft een dienstverleningsdocument. Hierin staat wat er inbegrepen is en wat bijkomende kosten zijn. Denk hierbij aan het afsluiten van benodigde verzekeringen of een jaarlijkse hypotheek check. Deze services verschillen per adviseur.

wie ben je?

Kosten hangen af van jouw situatie

Hoe veel je voor hypotheekadvies betaald hangt bij veel adviseurs af van jouw situatie. Is het je eerste hypotheek? Dan ben je een starter. Voor starters zijn de kosten vaak lager dan voor mensen die overstappen op een andere hypotheek. Als je ondernemer bent is betaal je bij de meeste adviseurs hogere kosten. Dit komt omdat de situatie van een ondernemer vaak complexer is en meer tijd kost. De advies- en afsluitkosten van een hypotheek zijn aftrekbaar. Op de website van de belastingdienst lees je meer over welke kosten bij het kopen van een huis aftrekbaar zijn.

wat zit er in je kosten?

Hier moet je op letten

De kosten voor hypotheekadvies liggen ongeveer tussen de 1500 en 3000 euro. Vaak moet je voor je hypotheekaanvraag verzekeringen afsluiten. Bijvoorbeeld een overlijdensrisico verzekering (ORV) Bij sommige adviseurs zijn de verzekeringen in de prijs opgenomen, bij anderen betaal je hier nog apart voor. Benieuwd naar de verzekeringen die je nodig hebt bij het afsluiten van een hypotheek? Lees dan onze pagina over verzekeringen.

Ikbenfrits geeft compleet hypotheekadvies

Ik regel niet alleen jouw hypotheek, maar help je ook met alles wat daarbij komt kijken. Een lage rente en goede voorwaarden zijn natuurlijk belangrijk. Maar je kan mij ook bellen met andere vragen. Over het voorlopig koopcontract, een bankgarantie of bijvoorbeeld het vinden van een notaris. Ik help je met het hele proces. Stap voor stap.

Wat valt allemaal onder het advies?

  • Natuurlijk alles wat met de hypotheek te maken heeft
  • We regelen de¬†bankgarantie
  • We sluiten¬†een overlijdens-risico verzekering¬†af
  • We regelen¬†een taxatie en notaris

Ben je benieuwd naar Ikbenfrits? Lees over mijn missie of plan een gratis bel-afspraak.

Je kent ons oa. van

Vrijblijvend met een hypotheek expert praten?

Of lees alles over hypotheken in onze kennisbank

Waarom voor mij kiezen

Ik ben onafhankelijk, snel én voordelig

Je kunt ook een hypotheek afsluiten bij een bank, of een adviseur op de hoek. Mijn voordelen op een rijtje:

Bank Adviseur
op de hoek
Ikbenfrits
Compleet aanbod van banken
Alle banken doorrekenen en vergelijken
Altijd bereikbaar
No cure no pay: je betaalt pas als we de hypotheek gaan aanvragen
Koffie bij binnenkomst
Verkoop van dure verzekeringen
Prijs van volledig afsluiten €1.500 €3.000 ‚ā¨1.500

Spannend hè, een huis kopen!

Download gratis het e-book ‚ÄúHelp, ik koop een huis‚ÄĚ. Vol met tips over bieden en financiering. Kan je goed voorbereid op huizenjacht.

Waar gaat het allemaal over?
  • Een stappenplan voor het kopen van een woning
  • Uitleg over alle (bijkomende) kosten
  • De 5 gouden tips van Frits voor starters
  • Handige tips, artikelen en info voor huiseigenaren
Veelgestelde vragen

Ik heb geen duizend mensen in dienst. Ik heb geen verroeste systemen. Ik heb tools die razendsnel rekenen en vergelijken. Daarmee zijn mijn processen beter en effici√ęnter. Jij profiteert daarvan. Door een lage prijs.

Daar is maar één antwoord op mogelijk: JA. We vergelijken meer dan 30 banken. Die worden altijd allemaal uitgerekend.

Je vult je gegevens in. Daarmee ga ik rekenen en weet je waar je aan toe bent. Als je verder met me gaat dan spreek je met een adviseur. Die begeleidt je door het hele proces. Stap voor stap. Bij mij word je niet aan je lot overgelaten. Geloof je het niet? Lees dan maar de reviews. Dan weet je hoe anderen er over denken.

Frits is als die ene kennis, die alles van hypotheken weet. Maar dan online. Is die nodig? Ja, want¬†financieŐąle dienstverlening is onnodig langzaam, ondoorzichtig en vaak ook nog oneerlijk. De meeste financieŐąle dienstverleners zien jou als een citroen. Dat kan sneller, duidelijker en eerlijker, en daar werk ik elke dag aan. En hard ook.

Nee, dat kan niet. Daar kies ik heel bewust voor. Elke dag weer zijn mijn klanten blij dat we alles voor ze regelen. Vaak kunnen we samen duizenden euro’s besparen door de hypotheek wat slimmer in te richten. Besparen op advies weegt daar niet tegenop.¬†Je betaalt bij mij sowieso 50% minder dan bij de adviseur om de hoek. Ik geloof dat je met mijn prijs √©n advies het beste af bent.

Meer lezen over jouw eerste hypotheek

Een huis kopen in 10 stappen

Alles op een rij voor het kopen van je eerste huis.

Lees verder¬†¬Ľ

Hulp van ouders bij financiering

Zo kunnen je ouders helpen bij jouw hypotheek

Lees verder¬†¬Ľ

5 tips voor een soepele bezichtiging

Zie niets over het hoofd tijdens de eerste indruk!

Lees verder¬†¬Ľ

Wel of geen aankoopmakelaar?

De voor- en nadelen van een aankoopmakelaar op een rijtje.

Lees verder¬†¬Ľ