Hoe krijg je een hypotheek als DGA?

Als je een huis wilt kopen als directeur-grootaandeelhouder (DGA) werkt 't met een hypotheek vaak net iets anders. Wij kunnen je niet helpen met het afsluiten van deze hypotheek, maar je er wel alles over vertellen.
stopwatch

3 min

calendar
4 juli 2023
eye

3715

Hoe werkt een hypotheek als DGA?

Wanneer je in loondienst bent, kijkt de bank naar je loonstrook als basis om je hypotheek te bepalen. Als ondernemer werkt dit al anders, want dan wordt er naar je jaarcijfers gekeken, maar als DGA is dit weer wat lastiger. Dit komt doordat je als directeur-grootaandeelhouder vaak inkomen hebt uit verschillende bronnen. Dit maakt het voor banken moeilijker om jouw inkomen te bepalen. Meestal geldt dat hoe langer je actief bent als DGA (in ieder geval meer dan drie jaar), hoe makkelijker het wordt om een hypotheek te verstrekken voor een bank. Je kunt overigens ook kiezen om een hypotheek uit je eigen BV te nemen, mocht je genoeg middelen hebben. Dit is vaak voordeliger dan bij een bank.

Welke documenten heb je nodig?

Vaak zul je een aantal extra documenten nodig hebben om een hypotheek bij de bank rond te krijgen als DGA. Door deze documenten al op orde te hebben, gaat je hypotheekaanvraag al een stuk sneller:

  • De meest recente aangifte inkomstenbelasting
  • Inkomensverklaring door een rekenexpert
  • De jaarrekeningen van de afgelopen drie boekjaren
  • Een geconsolideerde jaarrekening en een organogram (verschilt per bank)
  • Uittreksel van de KvK

Wij sluiten geen DGA hypotheken af

Er zijn behoorlijk wat banken waar je een hypotheek kunt krijgen als DGA. Zo kun je bijvoorbeeld terecht bij de Rabobank, ABN Amro en ING, om er maar een paar te noemen. Wel is het verstandig om altijd eerst met een onafhankelijke adviseur te praten, zodat je zeker weet dat je een hypotheek krijgt met goede voorwaarden en de meest aantrekkelijke rente. Een DGA adviseren over een hypotheek is een echte expertise. Helaas is onze dienstverlening hier nog niet op ingericht. Onze adviseurs kunnen je daarom nog niet verder helpen.

Frame 10 (2)

Bellen met een expert

Wil jij jouw situatie bespreken met één van onze gecertificeerde hypotheekadviseurs? Laat dan je nummer achter. Op een tijd die jou uitkomt word je gebeld en kun je al je vragen stellen. In het gratis eerste gesprek wordt al 80% besproken.
Mogen wij je helpen?
popup_Image

Laat je liever iets achter?

Vond je deze informatie nuttig?

Thomas de Leeuw

Thomas is ingenieur vanuit z’n opleiding en tijdens zijn tijd aan de TU Delft werd hij verliefd op ondernemen. Zo startte hij zijn eerste bedrijf in zonne-energie terwijl hij nog studeerde. Thomas.. Lees verder

Meer lezen over Hypotheek afsluiten

11/06/2024

Wat is een verhuisregeling voor je hypotheek?

11/06/2024

Aan welke eisen moet je voldoen voor een hypotheek?

BKR-registratie telefoon, wat is de invloed op je hypotheek?

31/05/2024

Een hypotheek aanvragen in 6 stappen

14/03/2024

Hypotheek voor een garagebox

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.