Hypotheekrente vergelijken

Op zoek naar de laagste hypotheekrente tegen de beste voorwaarden? Hier kun je de actuele hypotheekrente vergelijken van alle banken in Nederland, onafhankelijk.

Rekentool aan het laden...

Veelgestelde vragen

Onafhankelijk hypotheekrente vergelijken

Met mijn rentevergelijker kun je écht onafhankelijk de actuele hypotheekrente vergelijken! Alle banken waarbij je in Nederland een hypotheek kan afsluiten, worden meegenomen in de vergelijking. Zo kun je elke hypotheek vergelijken.

NHG is een initiatief van de overheid. Het is een garantie aan de bank dat hun verlies wordt gedekt mocht je onverhoopt de hypotheek niet meer kunnen betalen en het huis moeten verkopen met verlies. Hierdoor is er voor de bank veel minder risico. Er zit wel een kostengrens aan NHG. Vanaf 2019 is deze kostengrens 290.000 euro. Dit betekent dat de hypotheek niet hoger mag zijn dan dit bedrag. Ben je van plan om je nieuwe huis een beetje duurzaam te verbouwen? Dan wordt dit aangemoedigd, de kostengrens ligt in dit geval op 244.500 euro.

Lees meer over Nationale Hypotheek Garantie

Met bovenstaande tool kun je natuurlijk heel goed de hypotheekrente vergelijken en zo je hypotheek vergelijken, maar deze tool geeft niet aan hoeveel je kan lenen. Goed nieuws! Ook daar heb ik een gratis rekentool voor.

Bereken direct hoeveel je maximaal kan lenen

Bij sommige banken kun je rechtstreeks een hypotheek afsluiten, maar bij de meeste banken niet. Via mij kan je alleen een hypotheek afsluiten met hypotheekadvies. Daar kies ik heel bewust voor. Elke dag weer zijn mijn klanten blij dat alles voor ze wordt geregeld. Vaak kunnen we samen duizenden euro’s besparen door de hypotheek wat slimmer in te richten. Besparen op advies weegt daar niet tegenop. Je betaalt bij mij sowieso 50% minder dan bij de adviseur om de hoek. Ik geloof dat je met mijn prijs én advies het beste af bent.

Lees meer over mijn hypotheekadvies

Heb je een hypotheek? Dan betaal je rente over het geleende bedrag. Hypotheekrenteaftrek betekent dat je die rente af mag trekken van het bruto inkomen. Zo betaal je in totaal minder inkomstenbelasting.

Niemand heeft een glazenbol, dus dat is een enorm lastige vraag! Het hangt erg af van jouw situatie. Je kunt eens een kijkje nemen bij mijn renteverwachting. Misschien helpt dat je verder.

Nee, dat kan niet. Alle rentes zijn in Nederland transparant en beschikbaar op de websites van de geldverstrekkers en in deze rentevergelijker. Door strenge wetgeving in Nederland kunnen tussenpersonen of banken zelf hier niet van afwijken. Benieuwd naar de hypotheekrente nu? Scroll dan weer even een stukje omhoog.

Wat ik voor je doe is samen met jou de beste hypotheek vinden met daarbij de beste en laagste rente. Met deze rentevergelijker kun je zelf vast kijken naar de beste voorwaarden en de laagste rentes.