Hypotheekrente vergelijken

Op zoek naar de laagste hypotheekrente tegen de beste voorwaarden? Hier kun je de actuele hypotheekrente vergelijken van alle banken in Nederland, onafhankelijk.

Met beoordeling van de

Veelgestelde vragen

Onafhankelijk hypotheekrente vergelijken

Met mijn rentevergelijker kun je écht onafhankelijk de actuele hypotheekrente vergelijken! Alle banken waarbij je in Nederland een hypotheek kan afsluiten, worden meegenomen in de vergelijking. Zo kun je elke hypotheek vergelijken.

NHG is een initiatief van de overheid. Het is een garantie aan de bank dat hun verlies wordt gedekt mocht je onverhoopt de hypotheek niet meer kunnen betalen en het huis moeten verkopen met verlies. Hierdoor is er voor de bank veel minder risico. Er zit wel een kostengrens aan NHG. Vanaf 2019 is deze kostengrens 290.000 euro. Dit betekent dat de hypotheek niet hoger mag zijn dan dit bedrag. Ben je van plan om je nieuwe huis een beetje duurzaam te verbouwen? Dan wordt dit aangemoedigd, de kostengrens ligt in dit geval op 328.600 euro.

Lees meer over Nationale Hypotheek Garantie

Met bovenstaande tool kun je natuurlijk heel goed de hypotheekrente vergelijken en zo je hypotheek vergelijken, maar deze tool geeft niet aan hoeveel je kan lenen. Goed nieuws! Ook daar heb ik een gratis rekentool voor.

Bereken direct hoeveel je maximaal kan lenen

Bij sommige banken kun je rechtstreeks een hypotheek afsluiten, maar bij de meeste banken niet. Via mij kan je alleen een hypotheek afsluiten met hypotheekadvies. Daar kies ik heel bewust voor. Elke dag weer zijn mijn klanten blij dat alles voor ze wordt geregeld. Vaak kunnen we samen duizenden euro’s besparen door de hypotheek wat slimmer in te richten. Besparen op advies weegt daar niet tegenop. Je betaalt bij mij sowieso 50% minder dan bij de adviseur om de hoek. Ik geloof dat je met mijn prijs én advies het beste af bent.

Lees meer over mijn hypotheekadvies