Rentevergelijker aan het laden...

Hypotheekrente vergelijken 2022

Wanneer je kiest voor een nieuwe hypotheek, speelt de hypotheekrente natuurlijk een grote rol. Je wilt graag de laagste rente betalen en zo je maandlasten laag houden. Ook is het belangrijk om te kijken naar de voorwaarden van de bank. Hoeveel mag je bijvoorbeeld boetevrij aflossen? En hoe zit het met het aanpassen van de risicoklasse? Gelukkig vind je dit ook in onze rentevergelijker en vind je een uitgebreide beoordeling per bank door de Consumentenbond.

Lineaire, annuïteiten of aflossingsvrije hypotheek?

Wanneer je een hypotheek kiest, moet je ook een keuze maken voor de hypotheekvorm. Het is tegenwoordig verplicht om een lineaire of annuïteitenhypotheek te nemen. Wat het verschil is tussen deze twee hypotheken, lees je hier. Wel mag je een gedeelte aflossingsvrij nemen, alleen krijg je over dat deel geen hypotheekrenteaftrek.

Wat gaat de rente in de toekomst doen?

Het is lastig om te bepalen wat de rente exact gaat doen in de toekomst. Niemand weet dat zeker. Op basis van trends in de financiële wereld schrijft Frits periodiek een renteverwachting. Dit kan je helpen om je rentevaste periode te bepalen.

Rentevaste periode

Het bepalen van je rentevaste periode is behoorlijk lastig. Je kan kiezen tussen een periode van een maand tot een periode van wel 30 jaar. Wat speelt hierbij een rol? Of je verwacht snel te verhuizen, of je liever zekerheid hebt of lage maandlasten en natuurlijk de renteverwachting. Als vuistregel geldt: hoe korter je rentevaste periode, hoe lager je rente. Als je kiest voor een langere rentevaste periode, omdat je bijvoorbeeld verwacht dat de rente gaat stijgen, betaal je ook een wat hoger rentepercentage.

Veelgestelde vragen

 • Is deze hypotheekrentevergelijker onafhankelijk?

 • Wat is NHG?

 • Wat kan ik maximaal lenen?

 • Kan ik 1 van deze hypotheken afsluiten zonder advies?

 • Renteaftrek

 • Hoe lang moet ik mijn rente vastzetten?

 • Kunnen jullie een lagere rente voor mij regelen dan andere adviseurs?

Wat zijn je ervaringen met ons?

Complimentjes of kritiek? Opmerkingen of tips? Lucht hier je hart of lees wat anderen van ons vinden.
7,8
 • dj visch zou Frits aanbevelen

  Gaat snel

  dj visch uit Vaassen, 20-05-2022

  Selle indicatie van wat er mogelijk is

 • Teleurgesteld

  H uit Asten , 15-05-2022

  Hallo jullie zeggen dat ik boete moet betalen DUS jullie informatie klopt niet gaat de rente omhoog geen boete !!!!!

  Goedemiddag,

  Wat goed dat je een review hebt achtergelaten! Ik wil je graag helpen. Hopelijk wil je reageren op mijn contact verzoek, zodat we samen even kunnen kijken naar je boeteberekening(en).

  Groet,

  Angelina van Frits.

 • Ben zou Frits aanbevelen

  Geen ervaringen met u.

  Ben uit Oosterhout, 15-03-2022

  Alleen via e-mail en advertenties uwerzijds.

 • Onzin aflossing vrij staat er niet bij.

  J uit Denthe, 19-02-2022

  Helaas is de aflossingsvrij hypotheek er niet.

  Ga geen €688 betalen.

  Aflossingsvrij maar €277 .

  Goedemorgen,

  Dank je wel voor het achterlaten van je review! Ik heb je een e-mail gestuurd om met je in contact te komen. Zo kan ik je laten zien, waar je de berekening kunt maken.

  Groet,

  Angelina van Ikbenfrits

 • Hans de Vries zou Frits aanbevelen

  Opnieuw uitstekend geholpen!

  Hans de Vries uit ARNHEM, 08-01-2022

  Nadat ik al eerder afgelopen jaar contact had gehad met mijn adviseur, ben ik wederom weer goed en zeer vriendelijk en geduldig geholpen.

  En buiten dat ook zeer vakkundig.

  Uiteindelijk besloten mijn hypotheek door te laten lopen, maar met een lagere rente. En .....voor dit advies werd geen rekening gestuurd.

 • Frits komt vertrouwelijk en betrouwbaar over

  Pieter Anton Schatteleijn uit Muiden , 29-12-2021

  Rabobank! Hoofdsom €260.000/2 keuzeplus hypotheken € 25.000./2 woningverbetering kredieten totaal€37.500. Het laatste krediet is toe aannrente herziening 03-22 ivm de lage rente gaat dit onderdeel van 5% naar 1.5% de vraag is of dit een moment zou zijn om elders over te gaan sluiten of niet? De hoofdsom loopt tot 12-25 op 2,3%

  Hi Pieter,

  Oei, het is lastig om een sluitend antwoord te geven op basis van deze informatie. Er heeft een adviseur meegekeken en de maandlasten van een overgesloten hypotheek zijn waarschijnlijk lager dan deze woningkredieten + keuzeplus hypotheek. En dat is natuurlijk voordelig.

  De beste manier om het zeker te weten is door een (gratis) gesprek in te plannen met een adviseur.

  Fijne dag!

  Groetjes

  Benine van Ikbenfrits

 • Serife zou Frits aanbevelen

  prettig

  Serife uit Den Haag, 28-12-2021

  Ik heb gesproken met een deskundige adviseur die een realistisch beeld heeft geschetst van mijn huidige hypotheek. Hij was geduldig en er was voldoende ruimte om vragen te stellen. Het gesprek duurde langer dan de geplande 45 minuten omdat hij de tijd nam om alles goed door te rekenen.

 • Hans zou Frits aanbevelen

  Duidelijkheid en eerlijkheid

  Hans uit Almere, 18-12-2021

  Goede info en inzicht in de mogelijkheden via de site.

 • Karst zou Frits aanbevelen

  prima

  Karst uit Arnhem, 14-12-2021

  Hoewel uiteindelijk niet in zee gegaan met IkbenFrits vanwege onze voorkeur voor de wat persoonlijkere benadering van een lokale hypotheekadviseur was de ervaring verder positief.

 • geen mogelijkheid om uit te schrijven

  apm uit druten, 07-12-2021

  Ik wens geen mails van u te ontvangen.Als ik op 'schrijf mij uit 'druk moet ik mij inschrijven,en dat wil ik niet en dat heb ik nok nooit gedaan.

  Dus stop met jullie mails en verwijder mij uit jullie bestand.

  C>C. autoriteit Persoonsgegevens

  aelberts@upcmail.nl

  Hi,

  We zijn gelijk voor je aan de slag gegaan en hebben je uit onze mailinglijst verwijderd. Wanneer je dit zelf doet - door te klikken op uitschrijven - moet je eerst even inloggen om dit te kunnen doen. Dat vinden wij zelf ook een beetje onhandig. We gaat dit aanpassen zodat het wel met één druk op de knop kan.

  Ik wens je een fijne dag!

  Met vriendelijke groet,

  Benine van Ikbenfrits

Totaal 32 reviews

Bekijk nog meer reviews

Al overtuigd?