Wat zeggen anderen? (378)

Wij zijn goed geholpen bij het afsluiten van onze hypotheek. De medewerkers van Ikbenfrits.nl reageerden telkens erg snel, heel fijn. De communicatie over de verschillende stappen kon iets duidelijker maar als we hier vragen over stelden, hadden we binnen no time reactie. Wij zouden Ikbenfrits.nl zeker aanbevelen! Bedankt.

Product: Afsluiten als verhuizer

(Nog) niet geheel afgesloten, maar dichtbij! Tot op heden erg tevreden over mijn adviseur en hopelijk met de mogelijkheid de door mij geambieerde (en geadviseerde) hypotheek te verkrijgen.

Product: Afsluiten als verhuizer

Het oversluiten van mijn hypotheek is gladjes verlopen. De analyse geeft een redelijk beeld van het verwachte resultaat. Het bespreken van de resultaten van de diverse scenario’s met Frank verliep uitstekend. Het downloaden van de stukken was goed te doen en de mailwisseling met Lisette was zeer aangenaam. Toch nog wel een aantal suggesties: om het fiscaal voordeel/nadeel nauwkeuriger te benaderen, is mijn advies om voor het eerste jaar via een voorlopig aanslag berekening bij de module van de belastingdienst de oude en de nieuwe rente op jaarbasis in te voeren. Alsdan kan het fiscaal verschil van teruggave of betalen inkomstenbelasting beter in beeld worden gebracht en kan dat met de nieuwe hypotheeklast vergeleken worden tegen de netto maandlast in de scenario’s. Als dat het eerste jaar vergelijkbaar is dan zit de rest ook goed! Via Frits kan ook de taxatie van de woning worden verzorgd: deze vaak modelmatige benadering kan tot een lagere taxatiewaarde leiden. Het heeft mijn voorkeur (en dat is ook mijn ervaring met vele taxaties) dat een plaatselijke makelaar de taxatie verzorgd. Hij kent de markt het beste en taxeert volgens de regels met recent vergelijkbare verkochte woningen. Op deze wijze taxeren kan een tariefklasse schelen: dus lagere rente. Is wel duurder, maar het is de overweging waard. Evenzo de notaris. ofschoon dat ook via Frits kan heeft het mijn voorkeur om de plaatselijke notaris in te schakelen. Dicht bij huis en bekend van andere zaken. (bijv. testament) Bij de aanname van de kosten zijn deze posten te laag ingeschat. Al met al: zeer tevreden!

Product: Oversluiten

Zo fijn als je je eerste huis koopt: bij Frits ben je een mens. Geen sales-lead of wandelende offerte. En je hebt contact met echte mensen. Ik kon altijd terecht met mijn vragen, onzekerheden of nog een keer voor de zekerheid met dezelfde vraag. Gabriël, Frank of een van hun collega’s nam de tijd om alles duidelijk uit te leggen. Alleen maar hulde!

Product: Afsluiten als starter

Het proces van oversluiten is prettig verlopen. Het was voor mij belangrijk om zelf rustig de verschillende scenario’s door te kunnen nemen en te vergelijken. Het portaal van Ikbenfrits en het contact met de adviseurs(s) ondersteunt dit proces uitstekend.

Product: Oversluiten