Wetgeving

Er is veel wetgeving rondom hypotheken, die ook vaak veranderen. Wij houden alles scherp in de gaten! Lees meer over regels die op jou van toepassing zijn.
Alle artikelen (7)
#Wetgeving
De eigenwoningschuld is een deel van je hypotheek of lening en hier mag je rente over aftrekken. Benieuwd hoe je het berekent? Ga naar Wat betekent eigenwoningschuld? En hoe bereken je het?
#Wetgeving
Wil je een hypotheek afsluiten voor je huis? Dan kun je met een desktop taxatie de waarde van je huis inschatten. Benieuwd hoe dat werkt? Ga naar Wat is een desktop taxatie van je marktwaarde?
#Wetgeving
Sinds 2016 bestaat het ESIS-model. Als je bezig met met een nieuwe hypotheek zie je deze term voorbij komen, maar wat is het precies? Ga naar Zo ga je om met het ESIS-model
#Wetgeving
Als je een huis koopt dat op grond staat wat niet van jou is, betaal je erfpacht. Je kunt in dat geval kiezen voor eeuwigdurende erfpacht. Ga naar Eeuwigdurende erfpacht, zo werkt dat
#Wetgeving
Wat gebeurt er als je arbeidsongeschikt bent en een uitkering ontvangt ? Kun je met het inkomen uit die uitkering een hypotheek afsluiten? Ga naar Een hypotheek met een uitkering, kan het?
#Wetgeving
De Wet Hillen wordt vanaf 1 januari 2019 afgebouwd. Als je onder deze wet valt, betaal je elk jaar iets meer eigenwoningforfait. Ga naar Wet Hillen, wat houdt die in en waarom wordt het afgeschaft?
#Wetgeving
Ga je je huis verkopen in 2021 en is dit bedrag hoger dan het aankoopbedrag? Lees dan hier alles over overwaarde van je huis en de belasting. Ga naar Betaal je belasting over de overwaarde van je huis?