Wet Hillen, wat houdt die in en waarom wordt het afgeschaft?

Hoe zit het met de Wet Hillen? Het is een belangrijke wet voor mensen met een huis die hun hypotheek (bijna) hebben afgelost. We vertellen je er alles over.
stopwatch

3 min

calendar
3 maart 2022
eye

112930

null
Bereken direct of je kunt besparen

Wat is de Wet Hillen?

De Wet Hillen werd in 2005 gemaakt voor mensen met een huis die de hypotheek op hun huis (bijna) hadden afgelost. Deze wet zegt dat het eigenwoningforfait vervalt wanneer dit hoger is dan je hypotheekrenteaftrek. Dit is het geval voor mensen die bijna of geen hypotheekschuld meer hebben. Zij betalen namelijk geen hypotheekrente meer.

Hulp nodig met je hypotheeklasten?

Hoe zit het eigenlijk met jouw hypotheek? Kun je ergens anders niet een goedkopere hypotheek vinden? Wanneer je onze oversluittool invult, vertellen wij je eerlijk of je kunt besparen door naar een andere bank te gaan of dat je goed zit. Als je kunt besparen, is het handig om een gratis hypotheekgesprek in te plannen met één van onze hypotheekadviseurs. Zij maken berekeningen over je hypotheek die jij kunt zien en aanpassen in je eigen dashboard. 24 uur per dag. Zo heb jij de volledige controle. En heb je nog vragen, over Wet Hillen bijvoorbeeld? Weet dan dat we altijd voor je klaar staan. Onbeperkt.

Gratis hypotheekgesprek inplannen
Frame 10 (2)

Bellen met een expert

Wil jij jouw situatie bespreken met één van onze gecertificeerde hypotheekadviseurs? Laat dan je nummer achter. Op een tijd die jou uitkomt word je gebeld en kun je al je vragen stellen. In het gratis eerste gesprek wordt al 80% besproken.
Mogen wij je helpen?
popup_Image

Laat je liever iets achter?

Vond je deze informatie nuttig?

Bénine Bijleveld

Bénine heeft voor verschillende food merken gewerkt. Ze zorgde ervoor dat deze merken goed zichtbaar waren online en op social media, met als uiteindelijk doel het vergroten van de merkbekendheid... Lees verder

Meer lezen over Wetgeving

11/04/2023

Eeuwigdurende erfpacht, zo werkt dat

24/06/2022

Zo ga je om met het ESIS-model

24/06/2022

Wat is een desktop taxatie van je marktwaarde?

24/06/2022

Wat betekent eigenwoningschuld? En hoe bereken je het?

10/03/2022

Een hypotheek met een uitkering, kan het?

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.