Algemeen

Welke hypotheekvormen bestaan er (nog)? Hier vind je eenvoudige hypotheek-informatie over uiteenlopende onderwerpen.
Alle artikelen (10)
#Algemeen
Hier vind je een uitleg over je hypotheek: handig als je nog heel weinig weet over hypotheken. Frits helpt je met de basis. Ga naar Uitleg hypotheek: hoe werkt een hypotheek en waar moet je op letten?
#Algemeen
Ben je met pensioen en wil je een hypotheek afsluiten of oversluiten? Dan is er vaak meer mogelijk dan je denkt. Lees er hier alles over! Ga naar Pensioen en hypotheek afsluiten, gaat dat samen?
#Algemeen
Het bepalen van de waarde van je huis heet taxeren en wordt gedaan door een taxateur. Wil je weten waar een taxateur op let? Ga naar Wanneer laat je je huis taxeren en wat zijn de kosten?
#Algemeen
De overwaarde van je huis kun je op verschillende manieren gebruiken. Bijvoorbeeld voor een verbouwing. Let wel op een aantal dingen. Ga naar Overwaarde huis gebruiken
#Algemeen
Een aflosnota is een overzicht met de resterende hypotheekschuld en eventueel de boete die je moet betalen omdat je vervroegd aflost. Ga naar Wat is een aflosnota? En hoe vraag je die aan?
#Algemeen
Het voorbereiden van je eerste hypotheekgesprek hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met deze 12 vragen ben je optimaal voorbereid op het gesprek. Ga naar 12 vragen om te stellen aan je hypotheekadviseur
#Algemeen
Hoe lang duurt een hypotheekaanvraag? Gemiddeld duurt een hypotheekaanvraag 4 tot 6 weken. Hier zie je hoe lang elke stap duurt. Ga naar Hoe lang duurt een hypotheekaanvraag?
#Algemeen
Je wilt een kamer of een gedeelte van je koophuis verhuren. Want: extra geld! Zo simpel lijkt het, maar er zitten toch wat haken en ogen aan. Ga naar Een deel van je koophuis verhuren: zo werkt dat
#Algemeen
Met ontbindende voorwaarden, zoals onder voorbehoud van financiering, kun je jouw voorlopig koopcontract gratis ontbinden. Ga naar Ontbindende voorwaarden, let op deze 5 dingen voor je tekent voor je huis
#Algemeen
Bij een beleggingshypotheek spaar je geld om je hypotheek af te lossen door middel van beleggen. Hiermee kun je de hypotheekschuld afbetalen. Ga naar Wat is een beleggingshypotheek?