Hypotheek verlengen op oudere leeftijd

Wil je je hypotheek verlengen op oudere leeftijd? Dan zijn er een aantal belangrijke punten waar je rekening mee moet houden. Wij leggen ze aan je uit.
stopwatch

7 min

calendar
19 februari 2024
eye

263

Er gelden andere regels als je op oudere leeftijd je hypotheek verlengt

Ben je 57 jaar of ouder en wil je je hypotheek verlengen? Dan gelden er strengere regels. Vanaf deze leeftijd houdt de bank al rekening met je pensioeninkomen dat je vanaf je 67ste krijgt. Omdat dit inkomen vaak lager is dan wat je nu verdient, kun je minder lenen. Dit geldt ook als je al gepensioneerd bent; dan kijkt de bank naar je pensioeninkomen. Wil je op latere leeftijd een hypotheek afsluiten? Dan kijkt de bank naast je inkomen en AOW ook naar je spaargeld of beleggingen.

Vanaf welke leeftijd spreken we over een seniorenhypotheek?

Van een seniorenhypotheek is dus sprake als je minder dan tien jaar verwijderd bent van de pensioengerechtigde leeftijd, of deze natuurlijk al hebt bereikt. 

Waar wordt naar gekeken als je je hypotheek verlengt op oudere leeftijd?

Wanneer je tien jaar voor het bereiken van je pensioenleeftijd je hypotheek verlengt, let de bank op je (toekomstige) pensioeninkomen. Ook je spaargeld en beleggingen tellen mee bij het bepalen van hoeveel je maximaal kunt lenen.

Maximale hypotheek berekenen

De mogelijkheden om je hypotheek te verlengen op oudere leeftijd

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om je hypotheek te verlengen op oudere leeftijd? Wij helpen je verder! Plan een gratis hypotheekgesprek met één van onze adviseurs om inzicht te krijgen in jouw financiële plaatje. Aan de hand van diepgaande berekeningen (ook wel de Fritsanalyse genoemd) kun je zien welke mogelijkheden er voor je zijn. Dit geeft je het inzicht om tot de beste keuze te komen.

Gratis afspraak maken
Image

Een huis kopen van A-Z

Je gaat een huis kopen? Spannend! Tussen je eerste bezichtiging en het moment dat je de sleutels krijgt, moet er een hoop gebeuren. In dit e-book lees je stap voor stap wat je kunt verwachten wanneer je een huis koopt, aangevuld met een paar handige tips!

popup_Image

Download het gratis E-book “Help! Ik koop een huis”.

In dit e-book lees je stap voor stap wat je kunt verwachten wanneer je een huis koopt, aangevuld met een paar handige tips!

Vond je deze informatie nuttig?

Karin de Jonge

Karin is ruim tien jaar werkzaam in de hypothekenbranche en kan na jaren werkervaring zeggen dat ze advies geven het allerleukst vindt. Of het nu gaat om het verduurzamen van je huis, het oversluiten.. Lees verder

Meer lezen over Algemeen

1/07/2024

Hoe lang duurt een hypotheekaanvraag?

25/06/2024

Een deel van je koophuis verhuren: zo werkt dat

12/03/2024

Ontbindende voorwaarden, let op deze 5 dingen voor je tekent voor je huis

19/02/2024

Hypotheek na overlijden

19/02/2024

Hypotheek verlengen op oudere leeftijd

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.