Wat is een beleggingshypotheek?

Een beleggingshypotheek is een hypotheekvorm. In dit artikel lees je alles over de beleggingshypotheek en kun je berekenen of oversluiten voor jou goed kan uitpakken.
stopwatch

3 min

calendar
1 juni 2022
eye

7266

Bereken direct wat jij kunt lenen

Gelijk aan de slag

Weet je al wat een beleggingshypotheek is en wil je vooral weten of je goedkoper uit bent wanneer je gaat oversluiten? Met onze tool heb je binnen een paar minuten het antwoord.

Nu berekenen wat je kunt besparen

Wat is een beleggingshypotheek?

Bij een beleggingshypotheek spaar je geld om je hypotheek af te lossen door te beleggen. Het geld dat je belegt, staat op een aparte beleggingsrekening die gekoppeld is aan je hypotheek. Dit heet de Beleggingsrekening Eigen Woning (BEW). Je lost in dit geval maandelijks niks af, maar je belegt (maandelijks) een bedrag waarmee je aan het einde van de looptijd verwacht je hypotheekschuld af te kunnen betalen.

Hoe werkt het?

Bij een beleggingshypotheek betaal je elke maand de hypotheekrente en stort je een bedrag op de gekoppelde beleggingsrekening. Daarmee los je aan het einde van de looptijd jouw hypotheek af. Deze rekening is geblokkeerd, zodat je er geen geld af kunt halen. Het is mogelijk dat je aan het einde van de looptijd een restschuld hebt, omdat je beleggingen niet genoeg rendement hebben behaald. De waarde op de beleggingsrekening is dan lager dan het bedrag dat je moet aflossen, waardoor je een restschuld overhoudt.

Kun je een beleggingshypotheek afsluiten?

Deze hypotheekvorm kun je tegenwoordig niet meer afsluiten. Als je al een beleggingshypotheek had voor 1 januari 2013, loopt deze gewoon door. Wil je weten of je kunt besparen op je maandelijkse lasten? De hypotheekrente is nog steeds laag. Met onze tool bereken je eenvoudig of oversluiten voordelig is. Ook kun je gratis een hypotheekgesprek aanvragen met één van onze adviseurs. Altijd fijn als er iemand met je meedenkt, toch? Het enige dat je hoeft te doen is even je nummer achterlaten, dan heb je binnen een mum van tijd een adviseur aan de telefoon.

Gratis afspraak maken
Frame 10 (2)

Bellen met een expert

Wil jij jouw situatie bespreken met één van onze gecertificeerde hypotheekadviseurs? Laat dan je nummer achter. Op een tijd die jou uitkomt word je gebeld en kun je al je vragen stellen. In het gratis eerste gesprek wordt al 80% besproken.
Mogen wij je helpen?
popup_Image

Laat je liever iets achter?

Vond je deze informatie nuttig?

Michiel Lensink

Michiel heeft na zijn studie in Delft verschillende bedrijven opgericht op het gebied van waterzuivering en energie. Daarnaast is hij actief geweest bij het begeleiden van jonge ondernemers, onder.. Lees verder

Meer lezen over Algemeen

2/06/2023

Renteaftrek loopt af. Wat gebeurt er met je hypotheek?

1/06/2023

Uitleg hypotheek: hoe werkt een hypotheek en waar moet je op letten?

25/05/2023

Wat is een sleutelverklaring?

19/05/2023

Variabele rente bij je hypotheek, of toch liever vast?

17/05/2023

Bereidstellingsprovisie, wat is het precies?

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.