Een zeecontainer huis? Een mooie en duurzame oplossing

Deze trend is al een tijdje aan de gang in de Verenigde Staten en pakt nu ook op in Nederland: het wonen in een zeecontainer huis. Het is een duurzaam alternatief wanneer je een nieuw huis wilt bouwen. Benieuwd hoe je dit initiatief kunt financieren?
stopwatch

3 min

calendar
9 maart 2021
eye

308

Wonen in een zeecontainer huis

In Nederland is er een structureel tekort aan woningen. Dit merk je goed op de markt, omdat er vaak wordt overboden op huizen. Daarom slaan nieuwe initiatieven, zoals het bouwen van tiny houses of zeecontainer huizen, goed aan. Dit soort huizen hebben niet zoveel ruimte nodig, kunnen van duurzame materialen worden gebouwd en kosten meestal minder geld. Dit geeft je er ook een stukje financiële ruimte voor terug, omdat je je niet opknoopt aan hoge kosten.

Hoe ga je te werk?

Zeecontainers zijn zelfdragend en super stevig, daarom heb je geen funderingen nodig voor je huis en kun je het in één dag in elkaar laten zetten. Het huis wordt van tevoren gebouwd in een fabriek, naar de wensen die jij hebt. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een zijkant eruit te halen en volledig te laten vervangen door glazen schuifdeuren. Ook kun je natuurlijk kiezen hoe groot je huis wordt, door meerdere containers te nemen en met elkaar te verbinden. 

Bereken direct wat jij kunt lenen

De financiering van een zeecontainer huis

Banken vinden een zeecontainer huis nog een beetje spannend, daarom zijn ze niet altijd even makkelijk met het geven van een hypotheek. Zo is een belangrijke voorwaarde voor het krijgen van een hypotheek dat het zeecontainer huis voldoet aan de eisen van het bouwbesluit. Er zijn voorwaarden voor de aansluiting van gas, elektriciteit, noodstroom en water, daarnaast is het zaak dat het huis nagelvast met de grond verbonden is. Ook zijn er normen voor de energiezuinigheid van het huis. Voor deze energiezuinige maatregelen krijg je overigens wél weer meer hypotheek, dit kan oplopen tot 106% van de woningwaarde.

Zoveel kun jij lenen

Andere financieringsmogelijkheden

Een hypotheek is niet de enige manier hoe je een zeecontainer huis kunt financieren. De andere opties die je hebt is het afsluiten van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Bij een persoonlijke rekening staat alles vast, zoals de looptijd en de rente die je moet betalen. Een doorlopend krediet is een stuk flexibeler. Je kunt namelijk afgeloste bedragen opnieuw opnemen, en dat kan handig zijn als jij je zeecontainer huis wilt uitbreiden.

Regel je huis met Frits

Wil jij het liefste een hypotheek om je zeecontainer huis mee te financieren? Dat is begrijpelijk want hierbij betaal je het minste aan rente. Ook al kan het dus lastig zijn met een bank, de adviseurs van Frits helpen je zo goed mogelijk. Eerst even bellen? Laat Frits weten waar je te bereiken bent zodat we samen gelijk in de situatie kunnen duiken!

Gratis afspraak maken
E-book een duurzaam huis

E-book: een duurzaam huis

Als je een koophuis hebt, is duurzaamheid belangrijk om over na te denken. Van
woongemak tot het klimaat en van een lagere energierekening tot meer waarde in je huis:
er zitten ontzettend veel voordelen aan!

Maar wat is een duurzaam huis precies, en hoe zorg je ervoor dat jouw huis ook
duurzaam wordt? In dit e-book vertellen we je er alles over.

E-book een duurzaam huis

Download het gratis E-book “Een duurzaam huis”.

Van de allereerste stap tot
het rondkrijgen van de financiering. Dit e-book legt je alles uit. Zo weet je precies hoe je jouw verduurzaming kunt
aanpakken! 

E-book huis verduurzamen

Vond je deze informatie nuttig?

Bénine Bijleveld

Bénine heeft voor verschillende food merken gewerkt. Ze zorgde ervoor dat deze merken goed zichtbaar waren online en op social media, met als uiteindelijk doel het vergroten van de merkbekendheid... Lees verder

Meer lezen over Algemeen

12/03/2024

Ontbindende voorwaarden, let op deze 5 dingen voor je tekent voor je huis

19/02/2024

Hypotheek na overlijden

19/02/2024

Hypotheek verlengen op oudere leeftijd

10/01/2024

Wat is een aflosnota? En hoe vraag je die aan?

10/01/2024

Een recreatiewoning kopen: hoe regel je financiering?

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.