Het verschil tussen een financieel adviseur en hypotheekadviseur

Het kan soms een beetje verwarrend zijn: wat doet een financieel adviseur nou precies en hoe verschilt dit van een hypotheekadviseur? Het wordt in dit artikel kort en bondig uitgelegd, zodat je daarna precies snapt hoe het zit.
stopwatch

3 min

calendar
6 juli 2023
eye

1033

Het verschil tussen een financieel adviseur en hypotheekadviseur Feature Image Shape

Financieel adviseur

Een financieel adviseur helpt je bij al je complexe financiële beslissingen. Denk hierbij aan je pensioen, je hypotheek, levensverzekeringen of beleggingen. Het is handig om een adviseur in te schakelen als je zelf niet genoeg verstand hebt van het product. Mogelijk kun je dan niet alle consequenties overzien van je keuze. Een adviseur neemt jouw financiële plaatje door zodat hij of zij een weloverwogen keuze voor je kan maken. Het is handig om te kiezen voor een onafhankelijke adviseur, zodat je niet alleen de producten te zien krijgt van het bedrijf waar de adviseur voor werkt.

Hypotheekadviseur

Een hypotheekadviseur adviseert je - het woord zegt het al - over je hypotheek. Een hypotheek is een enorm complex product en daarom is het verstandig om hulp in te schakelen. Dit moet overigens niet. Je kunt er ook voor kiezen om zelf een hypotheek af te sluiten, dit heet execution only. Het is niet mogelijk om bij elke bank zelf een hypotheek af te sluiten. Hoe dat precies zit? Hier lees je meer over execution only. Ook bij een hypotheekadviseur is het slim om voor een onafhankelijke adviseur te gaan. Zo kun je alle rentes en voorwaarden van verschillende banken met elkaar vergelijken!

Hypotheekrentes vergelijken
Bereken direct wat jij kunt lenen

Met beoordeling van de Logo-Consumentenbond-zwart

Wat kun je verwachten van Frits?

Wanneer je alleen een hypotheekadviseur nodig hebt, en dus geen financieel adviseur, is ons advies een mogelijkheid voor je. Je kunt zelf al doorrekenen hoeveel je maximaal kunt lenen of wat je kunt besparen als je gaat oversluiten. Daarna kun je een gratis hypotheekgesprek inplannen met een adviseur. Tijdens dit gesprek krijg je een Fritsanalyse en wordt 80% van je advies besproken. Zo weet je na dit gesprek grofweg waar je aan toe bent. Het advies mét berekeningen kun je altijd terugzien in je persoonlijke dashboard. Helemaal tevreden? Dan kun je je hypotheek aanvragen en zorgen wij dat het allemaal goed geregeld is.

Gratis afspraak maken
Frame 10 (2)

Bellen met een expert

Wil jij jouw situatie bespreken met één van onze gecertificeerde hypotheekadviseurs? Laat dan je nummer achter. Op een tijd die jou uitkomt word je gebeld en kun je al je vragen stellen. In het gratis eerste gesprek wordt al 80% besproken.
Mogen wij je helpen?
popup_Image

Laat je liever iets achter?

Vond je deze informatie nuttig?

Ilona Dingemanse

Ilona is hypotheekadviseur bij Frits en is met haar vele diploma's en certificaten specialist op o.a. hypotheek bij echtscheiding. Ilona helpt je graag met het juiste hypotheekadvies. Lees verder

Meer lezen over Algemeen

12/03/2024

Ontbindende voorwaarden, let op deze 5 dingen voor je tekent voor je huis

19/02/2024

Hypotheek na overlijden

19/02/2024

Hypotheek verlengen op oudere leeftijd

10/01/2024

Wat is een aflosnota? En hoe vraag je die aan?

10/01/2024

Een recreatiewoning kopen: hoe regel je financiering?

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.