Het verschil tussen een financieel adviseur en hypotheekadviseur

Het kan soms een beetje verwarrend zijn: wat doet een financieel adviseur nou precies en hoe verschilt dit van een hypotheekadviseur? Het wordt in dit artikel kort en bondig uitgelegd, zodat je daarna precies snapt hoe het zit.
stopwatch

3 min

calendar
4 november 2021
eye

1033

Het verschil tussen een financieel adviseur en hypotheekadviseur Feature Image Shape

Financieel adviseur

Een financieel adviseur helpt je bij al je complexe financiële beslissingen. Denk hierbij aan je pensioen, je hypotheek, levensverzekeringen of beleggingen. Het is handig om een adviseur in te schakelen als je zelf niet genoeg verstand hebt van het product. Waarschijnlijk kun je dan niet alle consequenties overzien van je keuze. Een adviseur neemt jouw financiële plaatje door zodat hij of zij een weloverwogen keuze voor je kan maken. Het is handig om te kiezen voor een onafhankelijke adviseur, zodat je niet alleen de producten te zien krijgt van het bedrijf waar de adviseur voor werkt.

Hypotheekadviseur

Een hypotheekadviseur adviseert je - het woord zegt het al - over je hypotheek. Een hypotheek is een enorm complex product en daarom is het verstandig om hulp in te schakelen. Dit moet overigens niet. Je kunt er ook voor kiezen om zelf een hypotheek af te sluiten, dit heet execution only. Het is niet mogelijk om bij elke bank zelf een hypotheek af te sluiten. Hoe dat precies zit? Hier lees je meer over execution only. Ook bij een hypotheekadviseur is het slim om voor een onafhankelijke adviseur te gaan. Zo kun je alle rentes en voorwaarden van verschillende banken met elkaar vergelijken!

Hypotheekrentes vergelijken
Bereken direct wat jij kunt lenen

Met beoordeling van de Logo-Consumentenbond-zwart

Wat kun je verwachten van Frits?

Wanneer je alleen een hypotheekadviseur nodig hebt, en dus geen financieel adviseur, is ons advies een mogelijkheid voor je. Je kunt zelf al doorrekenen hoeveel je maximaal kunt lenen of wat je kunt besparen als je gaat oversluiten. Daarna kun je een gratis hypotheekgesprek inplannen met een adviseur. Tijdens dit gesprek krijg je een Fritsanalyse en wordt 80% van je advies besproken. Zo weet je na dit gesprek grofweg waar je aan toe bent. Het advies mét berekeningen kun je altijd terugzien in je persoonlijke dashboard. Helemaal tevreden? Dan kun je je hypotheek aanvragen en zorgen wij dat het allemaal goed geregeld is.

Gratis afspraak maken
Frame 10 (2)

Bellen met een expert

Wil jij jouw situatie bespreken met één van onze gecertificeerde hypotheekadviseurs? Laat dan je nummer achter. Op een tijd die jou uitkomt word je gebeld en kun je al je vragen stellen. In het gratis eerste gesprek wordt al 80% besproken.
Mogen wij je helpen?
popup_Image

Laat je liever iets achter?

Vond je deze informatie nuttig?

Bénine Bijleveld

Bénine heeft voor verschillende food merken gewerkt. Ze zorgde ervoor dat deze merken goed zichtbaar waren online en op social media, met als uiteindelijk doel het vergroten van de merkbekendheid... Lees verder

Meer lezen over Algemeen

3/01/2023

Mortgage calculator for 2023

2/01/2023

Eigenwoningforfait 2023 (voorheen huurwaardeforfait)

7/12/2022

Een huis erven, hoe werkt dat?

24/11/2022

Overwaarde huis gebruiken

20/10/2022

Samenlevingscontract, waarom het handig kan zijn

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.