Wat is mijn huis waard? Zo kom je erachter

Wat is mijn huis waard? Het is een vraag die veel mensen bezighoudt. Misschien omdat je je huis wilt verkopen of omdat je gewoon benieuwd bent. Met de onderstaande manieren kun je makkelijk de waarde van jouw huis checken.
stopwatch

3 min

calendar
26 juni 2023
eye

243

Wat is mijn huis waard?

In sommige situaties is het handig om de prijs van je huis te weten. Als je het huis op termijn wilt verkopen bijvoorbeeld, of omdat je benieuwd bent of je in de tussentijd vermogen hebt opgebouwd. Voor veel gevallen is een grove schatting van je huis genoeg. Dit kun je bijvoorbeeld doen bij Funda of met de tool van Makelaarsland. Hier geven ze je een schatting op basis van huizen die in de buurt zijn verkocht. Deze prijs houdt dus geen rekening of jij recent een verbouwing hebt gedaan of een groot terras op het zuiden hebt. Maar je krijgt in ieder geval een idee waar je aan kunt denken qua bedrag.

Een andere manier om een indicatie te krijgen van je woningwaarde is met een gratis schatting van de WOZ-waarde. Dit is een wettelijke waardebepaling van onroerend goed, zoals je huis dus. Het geeft je een goede schatting voor welk bedrag je je huis zou kunnen verkopen.

Bereken direct wat jij kunt lenen

Het precieze bedrag

Als je liever een precies antwoord wilt weten op de vraag 'wat is mijn huis waard?' zijn er een aantal andere opties. Hier moet je wel voor betalen. Een precies bedrag heb je vaak nodig voor je hypotheek als je een huis wilt kopen. Zo weet de bank namelijk hoeveel geld er maximaal aan je geleend kan worden, namelijk 100% van de woningwaarde. De beste manier om achter de precieze waarde te komen is via een fysieke taxatie of desktop taxatie. Je krijgt dan een uitgebreid rapport over je huis. Je kunt met onze tool berekenen of je dit bedrag ook kunt lenen met jouw salaris.

Zoveel kun jij lenen

Hypotheek nodig? Frits fixt 't

Hopelijk heb je nu alle informatie die je nodig hebt en is de vraag 'wat is mijn huis waard' beantwoord. Als je de woningwaarde wil weten voor een hypotheek, is het goed om te weten dat Frits je hier goed in kan ondersteunen. Zo kun je voor een goede prijs advies krijgen over de beste hypotheek voor jouw situatie. Er staat dan een team met adviseurs voor je klaar om je te helpen en om je vragen te beantwoorden. Ook voor de vragen die je niet hebt gesteld.

Gratis hypotheekgesprek inplannen
Frame 10 (2)

Bellen met een expert

Wil jij jouw situatie bespreken met één van onze gecertificeerde hypotheekadviseurs? Laat dan je nummer achter. Op een tijd die jou uitkomt word je gebeld en kun je al je vragen stellen. In het gratis eerste gesprek wordt al 80% besproken.
Mogen wij je helpen?
popup_Image

Laat je liever iets achter?

Vond je deze informatie nuttig?

Eduard Knape

Eduard is hypotheekadviseur bij Frits en is gespecialiseerd in verduurzaming. Hij helpt je graag aan een passend hypotheekadvies. Lees verder

Meer lezen over Algemeen

12/03/2024

Ontbindende voorwaarden, let op deze 5 dingen voor je tekent voor je huis

19/02/2024

Hypotheek na overlijden

19/02/2024

Hypotheek verlengen op oudere leeftijd

10/01/2024

Wat is een aflosnota? En hoe vraag je die aan?

10/01/2024

Een recreatiewoning kopen: hoe regel je financiering?

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.