Hypotheekadvies van Frits: alle banken worden vergeleken, onafhankelijk.

12 maart 2021 6123x

Wat komt er bij hypotheekadvies allemaal kijken? Waarom heb je het nodig en wat kost het? Spoiler alert: het kost niet veel bij Frits.

Bénine Bijleveld

Hypotheekadvies

Wanneer je een huis koopt, sluit je bijna altijd een hypotheek af. Waarschijnlijk wordt een hypotheek zelfs de hoogste lening die je ooit zult afsluiten. Daarom is het zaak om ervoor te zorgen dat alles goed gaat, en daarvoor heb je hypotheekadvies nodig. Dit wordt gegeven door een hypotheekadviseur. Zij regelen alles om de lening bij de bank rond te krijgen zodat jij met veel plezier in jouw huis kunt wonen.

Wat doet de hypotheekadviseur?

Een hypotheekadviseur heeft grofweg twee functies:

  • Hij of zij bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. En zorgt ervoor dat alles op orde is en handelt de afsluiting van een hypotheek voor jou af.
  • Hij of zij adviseert je op basis van jouw persoonlijke gegevens. En laat jou zien wat de beste keuze is en analyseert welke hypotheek het beste bij je past.

Wat kost hypotheekadvies?

De prijs voor hypotheekadvies verschilt sterk per aanbieder. Bij sommige partijen betaal je hier een bedrag per uur voor. Bij Frits wordt er gerekend met vaste tarieven: 1.990 euro als je je eerste huis gaat kopen en 2.400 euro als je een volgend huis gaat kopen of gaat oversluiten. Ben je ondernemer? Dan komt daar 250 euro bij. Dit is een scherpe prijs voor hypotheekadvies en bemiddeling.

Maar, waarom kies je dan voor Frits?

Soms hoef je niet zelf het verhaal te vertellen, maar doen de klanten dat voor je. Zij gaven het hypotheekadvies van Frits gemiddeld een 8,8. Daarnaast is Frits onafhankelijk, waardoor je niet in een bepaalde richting wordt geduwd. Niemand heeft er immers baat bij dat je een hypotheek afsluit bij bank X. Het gaat om jou! Eerst even bellen? Bespreek je situatie met een expert van Frits. Die zal je vertellen wat je eerste stappen zullen zijn. Tot zo?

Lees ook