Hypotheekadvies van Ikbenfrits. We bieden onafhankelijk meer dan 30 banken aan.

Wat houdt hypotheekadvies precies in? Waarom heb je het nodig en wat kost het? Goede vragen! Ik vertel je hoe we het bij Ikbenfrits doen.

Charlie Vielvoye

Hypotheekadvies, wat houdt het in?

Wanneer je een huis koopt dan sluit je in bijna alle gevallen een hypotheek af. Omdat huizen een hoop geld kosten moet je een groot bedrag lenen om er een te kunnen kopen. Je hypotheek wordt waarschijnlijk de hoogste lening die je ooit zult afsluiten. Daarom is het zaak om ervoor te zorgen dat alles goed gaat. Hiervoor heb je hypotheekadvies nodig. Dit wordt gegeven door een hypotheekadviseur. Wat is hypotheekadvies in het kort? Alles wat er geregeld moet worden om de lening bij de bank rond te krijgen.

Wat doet de hypotheekadviseur?

Hypotheekadvies wordt dus gegeven door de hypotheekadviseur. Maar wat doet de hypotheekadviseur precies? Hij heeft grofweg twee functies:

De twee functies van een hypotheekadviseur:

  • Hij bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. En zorgt ervoor dat alles op orde is en handelt de afsluiting van een hypotheek voor jou af.
  • Hij adviseert je op basis van jouw persoonlijke gegevens. En laat jou zien wat de beste keuze is en analyseert welke hypotheek het beste bij je past.

Wat kost hypotheekadvies?

Dit verschilt sterk per aanbieder. Bij sommige aanbieders moet je per uur betalen. Bij Ikbenfrits rekenen we vaste tarieven: 1.500 euro als je je eerste huis gaat kopen, 1.850 als je een volgend huis gaat kopen of gaat oversluiten en 1.950 euro voor ondernemers. Dit is een scherpe prijs voor hypotheekadvies en bemiddeling! Daar kom je zelf achter als je het Googelt, de Hypotheker is bijvoorbeeld twee keer zo duur.

Waarom hypotheekadvies bij Frits?

Hier zijn een hoop redenen voor. Mijn klanten kunnen je dat vertellen. Die geven me gemiddeld een 9,0.  Een van onze speerpunten is dat we onafhankelijk zijn. Als je naar je eigen bank gaat dan kan je alleen maar kiezen uit hun hypotheken. Wij vergelijken onafhankelijk meer dan 30 banken. Dan wordt de kans op een scherpe deal natuurlijk een stuk groter. Daarnaast heb ik handige online tools die je inzicht geven in jouw situatie.

Waar moet ik heen voor hypotheekadvies van Ikbenfrits?

Het kan gewoon vanuit je luie stoel. Bij ons doe je namelijk alles online en telefonisch. Je hoeft niet de deur uit voor een afspraak. Tijdens telefonische afspraken kijken jij en de hypotheekadviseur bijvoorbeeld naar dezelfde rentestanden en cijfers. Zo zijn jullie allebei expert wat betreft jouw hypotheek. Wel zo eerlijk toch?

Ben je er klaar voor?

Wanneer je een afspraak maakt met een van onze adviseurs dan zit je nog nergens aan vast. Je betaalt sowieso pas wanneer het gelukt is. Je kan dus ook je situatie voorleggen in een persoonlijk kennismakingsgesprek. Dit is gratis. Via onze online agenda maak je een afspraak en word je teruggebeld op een moment dat het jou uitkomt. Zullen we?

Spannend hè, een huis kopen!

Download gratis het e-book “Help, ik koop een huis”. Vol met tips over bieden en financiering. Kan je goed voorbereid op huizenjacht.

Waar gaat het allemaal over?

  • Een stappenplan voor het kopen van een woning
  • Uitleg over alle (bijkomende) kosten
  • De 5 gouden tips van Frits voor starters
  • Handige tips, artikelen en info voor huiseigenaren