Hypotheekadvies van Frits: alle banken worden vergeleken

Wat komt er bij hypotheekadvies allemaal kijken? Waarom heb je het nodig en wat kost het? Spoiler alert: het kost niet veel bij Frits.
stopwatch

3 min

calendar
12 maart 2022
eye

5802

Bereken direct wat jij kunt lenen

Hypotheekadvies

Wanneer je een huis koopt, sluit je bijna altijd een hypotheek af. Waarschijnlijk wordt een hypotheek zelfs de hoogste lening die je ooit zult afsluiten. Daarom is het zaak om ervoor te zorgen dat alles goed gaat, en daarvoor heb je hypotheekadvies nodig. Dit wordt gegeven door een hypotheekadviseur. Zij regelen alles om de lening bij de bank rond te krijgen zodat jij met veel plezier in jouw huis kunt wonen.

Nu berekenen wat je kunt lenen

Wat doet de hypotheekadviseur?

Een hypotheekadviseur heeft grofweg twee functies: Hij of zij bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. En zorgt ervoor dat alles op orde is en handelt de afsluiting van een hypotheek voor jou af. Hij of zij adviseert je op basis van jouw persoonlijke gegevens. En laat jou zien wat de beste keuze is en analyseert welke hypotheek het beste bij je past.

Wat kost hypotheekadvies?

De prijs voor hypotheekadvies verschilt sterk per aanbieder. Bij sommige partijen betaal je hier een bedrag per uur voor. Bij Frits wordt er gerekend met vaste tarieven: 2.300 euro als je je eerste huis gaat kopen en 2.650 euro als je een volgend huis gaat kopen of gaat oversluiten. Ben je ondernemer? Dan komt daar 400 euro bij. Dit is een scherpe prijs voor hypotheekadvies en bemiddeling.

Maar, waarom kies je dan voor Frits?

Soms hoef je niet zelf het verhaal te vertellen, maar doen de klanten dat voor je. Zij gaven het hypotheekadvies van Frits gemiddeld een 9,6. Daarnaast is Frits onafhankelijk, waardoor je niet in een bepaalde richting wordt geduwd. Niemand heeft er immers baat bij dat je een hypotheek afsluit bij bank X. Het gaat om jou! Eerst even bellen? Bespreek je situatie met een expert van Frits. Die zal je vertellen wat je eerste stappen zullen zijn. Tot zo?

Gratis afspraak maken
Frame 10 (2)

Bellen met een expert

Wil jij jouw situatie bespreken met één van onze gecertificeerde hypotheekadviseurs? Laat dan je nummer achter. Op een tijd die jou uitkomt word je gebeld en kun je al je vragen stellen. In het gratis eerste gesprek wordt al 80% besproken.
Mogen wij je helpen?
popup_Image

Laat je liever iets achter?

Vond je deze informatie nuttig?

Marco Palfenier

Marco werkt al een aantal jaar als hypotheekadviseur bij Frits en helpt klanten bij het vinden van de juiste hypotheek. Lees verder

Meer lezen over Algemeen

1/07/2024

Hoe lang duurt een hypotheekaanvraag?

25/06/2024

Een deel van je koophuis verhuren: zo werkt dat

12/03/2024

Ontbindende voorwaarden, let op deze 5 dingen voor je tekent voor je huis

19/02/2024

Hypotheek na overlijden

19/02/2024

Hypotheek verlengen op oudere leeftijd

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.