Hypotheekverstrekkers

Wanneer je voor een hypotheek kiest, wil je zeker zijn dat het de beste keuze is. Dat snappen wij ook. Daarom vergelijken én adviseren wij over alle hypotheekverstrekkers (hypotheekaanbieders/ banken) in Nederland. Dit komt neer op honderden verschillende hypotheken. Benieuwd waar we op vergelijken? Dat lees je hier. 

AdobeStock_441581326 (1)

Wij vergelijken álle banken en hypotheekverstrekkers op rente en voorwaarden

Hypotheekrentes vergelijken

Dit is waar wij hypotheekverstrekkers op vergelijken:

Rate

Hypotheekrente

Je wilt natuurlijk een zo laag mogelijke hypotheekrente. Maar, sommige banken verlagen automatisch je rente tijdens je rentevaste periode als ze minder risico lopen. Een bank met hogere rente nu kan daardoor uiteindelijk beter zijn.

Checklist blue

Voorwaarden

Ook de voorwaarden spelen een belangrijke rol. Hoeveel wil je bijvoorbeeld boetevrij aflossen per jaar? Wil je de hypotheek meenemen als je gaat verhuizen? Onze hypotheekadviseurs helpen je hierbij.

Doorlooptijd

Doorlooptijd

Als je een huis koopt, heb je een datum afgesproken waarop jouw hypotheek rond moet zijn. Wist je alleen dat de doorlooptijden van banken enorm kunnen verschillen? Goed dus om mee te nemen in je vergelijking.

Wat is een hypotheekverstrekker?

Een hypotheekverstrekker is elke entiteit die in staat is om hypothecaire leningen aan te bieden. Dit kunnen grote banken zijn zoals Rabobank en ING, maar ook kleinere hypotheekaanbieders zoals Venn Hypotheken.

Welke hypotheekverstrekkers bestaan er?

In Nederland zijn er meer dan 40 hypotheekverstrekkers. Wij kunnen hypotheken afsluiten bij bijna alle aanbieders, waaronder ABN Amro, Aegon, Allianz, Argenta, ASN Bank, a.s.r, Attens Hypotheken, bijBouwe, BLG Wonen, Bunq, Centraal Beheer, Clarian Wonen, Florius, HollandWoont, Hypotrust, ING, IQWOON, Lloyds Bank, Lot hypotheken, Merius Hypotheken, Moneyou, Munt Hypotheken, Nationale Nederlanden, NIBC, Obvion Hypotheken,  Rabobank, Reaal, Robuust Hypotheken, Syntrus, Triodos Bank, Tulp Hypotheken, Venn Hypotheken, Vista Hypotheken, Woonfonds en Woonnu.

 

Wie zijn de grootste hypotheekverstrekkers?

Uit onderzoek van IG&H blijkt dat in het eerste kwartaal van 2023 ING, Rabobank en ABN Amro de drie grootste hypotheekverstrekkers zijn, net zoals in het vierde kwartaal van 2022. De top tien bevat ook Aegon, Nationale Nederlanden, Obvion, Florius, Lloyds Bank, Munt Hypotheken en Argenta.

Wie zijn de beste hypotheekverstrekkers in Nederland?

Wij nemen alle banken en hun voorwaarden onder de loep. De beste hypotheekverstrekker voor jou hangt af van je persoonlijke situatie. Onze adviseurs staan klaar om je hierbij te helpen.

Hoe vergelijk ik hypotheekverstrekkers?

Via onze rentevergelijker kun je op een onafhankelijke manier de actuele hypotheekrente vergelijken. We nemen alle banken in Nederland waar je een hypotheek kunt afsluiten mee in de vergelijking. Zo kun je elke hypotheek vergelijken.

Veelgestelde vragen over hypotheekverstrekkers

Niet gevonden wat je zocht? Geen zorgen, we hebben hier de meest voorkomende veelgestelde vragen voor je verzameld. Nog meer vragen? Een overzicht kun je vinden op onze FAQ pagina

Vergelijken jullie echt alle banken?

Wij vergelijken alle banken waar je voor je eigen woning een hypotheek kunt afsluiten, tenzij er extreme toelatingsvoorwaarden zijn.

 • Handelsbanken nemen wij niet mee in de vergelijking, want je mag hier alleen een hypotheek afsluiten als je minimaal 1 miljoen euro belegd vermogen hebt via Handelsbanken.
 • Onder de naam Solide Koers Programma heeft De Hypotheker hypotheken die worden verstrekt. Deze hypotheek is alleen af te sluiten via de Hypotheker én zij geven de voorwaarden en rentes niet vrij, waardoor wij deze onmogelijk kunnen meenemen in de vergelijking.

Er zijn ook een aantal banken waar je voor je eigen woning geen hypotheek kunt afsluiten. Wel een verhuur- of vastgoedhypotheken. Daarom worden deze banken ook niet meegenomen in de vergelijking.

 • Dynamic Credit
 • Domivest
 • Onderlinge s-Gravenhage
 • RNHB
 • SocioHypotheek
 • SolidBriQ

Bunq gaat binnenkort ook hypotheken aanbieden! Deze wordt toegevoegd aan onze vergelijking.

Kunnen jullie bij alle banken hypotheken afsluiten?

Bij bijna allemaal! Maar wij nemen wel alle banken mee in ons advies. Als je beter bij een bank kunt afsluiten die wij niet aanbieden, dan vertellen onze tools en adviseurs je dat eerlijk.

Bij deze hypotheekverstrekkers sluiten wij geen hypotheken af, maar wij nemen ze wel mee in de vergelijking:

 • Duitse Volksbank
 • Groen Hart Hypotheken
 • Impact Hypotheken
 • Philips Pensioenfonds
 • Regiobank
 • SNS Bank
 • Van Lanschot

Is Frits écht onafhankelijk?

Daar is maar één antwoord op mogelijk: ja! We werken alleen in jouw belang en dus niet voor andere banken. Omdat we meer dan 33 banken vergelijken, kunnen we je precies vertellen wat de beste rente en voorwaarden zijn voor jouw situatie.

Wat is het verschil tussen een bank, een hypotheekaanbieder en een hypotheekverstrekker?

Eigenlijk helemaal niets! In normale mensen taal is een hypotheekaanbieder of hypotheekverstrekker gewoon een bank.

Wie is Frits?

Wij vinden dat iedereen de beste hypotheek verdient! Het gaat tenslotte om veel geld en jouw thuis.

Onze hypotheekadviseurs gebruiken geen moeilijke woorden of ingewikkelde termen. In jouw dashboard zie jij alles wat zij zien: iedere bank, elke rente en alle voorwaarden. Hierdoor zit jij zelf aan de knoppen en begrijp jij ons hypotheekadvies zó goed, dat je het kunt navertellen.

Ons advies is dé combinatie van mens en machine, rekenkracht en inlevingsvermogen. Of je nu meer ruimte zoekt in vierkante meters, of in je maandlasten. Een onbezorgd gevoel en de beste keuze: je fixt het samen met Frits.

Lees meer over Frits

Klanten over Frits hypotheekadvies

Complimentjes of kritiek? Opmerkingen of tips? Lucht hier je hart of lees wat anderen van ons vinden.

Kiyoh
1069 beoordelingen
Rating Image 8.6
Het contact met Frits verliep prettig.

Ik vind de dienstverlening prettig en vakkundig. Via de website heb je een duidelijk inzicht in de status van je hypotheekaanvraag.

Joost uit Amsterdam
20-09-2023
Top ervaring!

Waar andere hypotheekadviseurs alleen maar hobbels in de weg zagen heeft Frits heeft vanaf moment 1 met ons meegedacht. De adviesgesprekken met Karin ...

Brian uit Hoogvliet
19-09-2023
Hypotheekadviseur die tot het uiterste gaat om het voor jou zo goed mogelijk te regelen

Onze hypotheekadviseur , Marco, heeft ons geweldig geholpen. Hoewel wij een lastige fiscale situatie hadden en hoge wensen, heeft hij ons uiteindelijk...

Joost uit Amsterdam
11-09-2023
Zeer positief

Aan Bertrick als adviseur heb je een hele goede. Hij heeft veel kennis, legt alles glashelder uit en hij kan zich goed verplaatsen in jouw situatie.

Caspar uit Amsterdam
4-09-2023
Snel en goede communicatie

Bij onze huidige hypotheekverstrekker kregen wij ondanks eerdere navraag ivm een bijzonder object op het laatste moment geen financiering. Onze datum...

Cynthia uit Ruinen
2-09-2023
Zeer professioneel, kundig, snel in reacties en vriendelijk

Marco Palfenier was mijn adviseur en. Zefanya Rezt de backoffice. Allebei fijne mensen. Reageren zeer snel op vragen en beantwoorden deze duidelijk en...

José uit Rijpwetering
29-08-2023
Fijne en vlotte samenwerking met zowel Bertrick als Zefanya!

Als starters kwamen we via tips van vrienden bij Frits terecht voor hypotheekadvies. Meteen na het eerste gesprek voelden we ons goed geholpen, onder ...

Robin uit Rotterdam
25-08-2023
Henk-Jan van Frits is een zeer behulpzaam persoon

Contact met Frits als prettig ervaren. Henk-Jan bezit veel kennis en helpt je waar nodig. Zeker een aanrader!

Klaas uit Didam
18-08-2023
Fantastisch

Frank heeft de tijd genomen om geduldig naar mij te luisteren, zaken met mij te bespreken en mij te adviseren.

Julie uit Rozenburg
15-08-2023
Maatwerk

Henk-Jan dacht actief mee en heeft me geholpen om een complexe situatie op te lossen op een manier die ik zelf niet had kunnen bedenken.

Daan uit Utrecht
15-08-2023
Echt dikke aanrader

Prettige gesprekken, persoonlijke aanpak, altijd telefonisch bereikbaar. Zeer flexibel en zater er goed op. Ondanks de vakantie periode waarbij er af ...

Floris Fok uit Amsterdam
14-08-2023
Fijne betrouwbare partij

Hoewel ikbenfrits voor een volledig online partij niet de goedkoopste is, zijn we wel erg blij met onze keuze. Goed advies gekregen, maar ook veel zel...

Bart uit Utrecht
13-08-2023
Deskundig advies

Hij neemt graag de tijd voor je en weet waar die het over heeft, vraagt actief naar wat je weet en bij twijfel legt die het graag uit.

Ben uit Dordrecht
31-07-2023
Als twee ZZP-ers toch een hypotheek rond krijgen mede met dank aan Frits!

Als ZZP-er, leek in de wereld van hypotheken en stel dat van huur naar koop overging hadden we hulp nodig die hier in alle facetten mee kon helpen. Fr...

Roel uit Rotterdam
29-07-2023
Duidelijk, vriendelijk, compleet, snel

De service was snel en vriendelijk. Inhoudelijk was er goede uitleg die aansloot op mijn niveau. Ik werd op de juiste manier geholpen in het maken van...

Kasper uit Rotterdam
19-07-2023

Zo, genoeg over hypotheekverstrekkers. Enthousiast?

Tijdens het gratis hypotheekgesprek nemen wij je mee door alle opties van alle hypotheekverstrekkers. Op zo’n manier dat jij het kunt navertellen. Met het dashboard als handige spiekbrief.

 
Afspraak maken

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.