Nazorg op je hypotheek, betaal je hiervoor of is het gratis?

Wanneer je via een adviseur een hypotheek afsluit, heb je recht op nazorg. Als het gaat om aanvullende nazorg, betaal je hiervoor in de vorm van een serviceabonnement. Maar is dat verstandig om af te sluiten?
stopwatch

3 min

calendar
21 april 2021
eye

309

Nazorg op je hypotheek

Bij het afsluiten van je hypotheek heb je recht op bepaalde nazorg, dat valt namelijk onder de zorgplicht. Zo hoort een adviseur je bijvoorbeeld te informeren als er nieuwe wetgeving is. Dit is onderdeel van het hypotheekadvies waarvoor je betaald hebt. Helaas is de lijn niet altijd even duidelijk wat er onder nazorg valt en wat onder aanvullende nazorg. De Organisatie van Financiële Dienstverleners (OvFD) heeft dit meer inzichtelijk gemaakt met een schema.

Serviceabonnementen

Er zijn een aantal hypotheekadviseurs waar je serviceabonnementen af kunt sluiten bij je hypotheek. Daarmee betaal je maandelijks voor aanvullende nazorg op je hypotheek. De bedragen kunnen behoorlijk oplopen en verschillen per aanbieder. Voorbeelden van diensten die in een serviceabonnement zitten:

  • Controle en begeleiding bij schadeverzekering
  • Controle en begeleiding bij arbeidsongeschiktheidsverzekering
  • Begeleiding bij het aflopen van de rentevaste periode

Afsluiten of niet?

Wij raden het niet aan om een abonnement af te sluiten voor aanvullende nazorg op je hypotheek. In de praktijk komt het algauw neer op 120-180 euro per jaar, wat je er vaak niet uithaalt. Documenteer bij het afsluiten van je hypotheek op welk advies je kunt rekenen van je adviseur. Zo is alles helder voor de toekomst en kom je niet voor verrassingen te staan.

Bereken direct wat jij kunt lenen

Wij regelen nazorg op je hypotheek

Bij ons kun je rekenen op nazorg op je hypotheek, zonder dat je daarvoor extra betaalt. Wil je later een keer verbouwen? Dan kun je altijd rekenen op een gratis eerste gesprek met advies. Onze experts vinden het belangrijk dat jij je goed geholpen voelt en dat je tevreden bent met je hypotheek. Ook over een paar jaar. Wil je alvast een afspraak maken voor een gratis telefoongesprek?

Gratis afspraak maken
Frame 10 (2)

Bellen met een expert

Wil jij jouw situatie bespreken met één van onze gecertificeerde hypotheekadviseurs? Laat dan je nummer achter. Op een tijd die jou uitkomt word je gebeld en kun je al je vragen stellen. In het gratis eerste gesprek wordt al 80% besproken.
Mogen wij je helpen?
popup_Image

Laat je liever iets achter?

Vond je deze informatie nuttig?

Bénine Bijleveld

Bénine heeft voor verschillende food merken gewerkt. Ze zorgde ervoor dat deze merken goed zichtbaar waren online en op social media, met als uiteindelijk doel het vergroten van de merkbekendheid... Lees verder

Meer lezen over Algemeen

2/06/2023

Renteaftrek loopt af. Wat gebeurt er met je hypotheek?

1/06/2023

Uitleg hypotheek: hoe werkt een hypotheek en waar moet je op letten?

25/05/2023

Wat is een sleutelverklaring?

19/05/2023

Variabele rente bij je hypotheek, of toch liever vast?

17/05/2023

Bereidstellingsprovisie, wat is het precies?

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.