Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Je hebt inmiddels alweer een tijdje een koophuis en met je inkomen kan je netjes elke maand de hypotheek betalen. Maar dan word je arbeidsongeschikt. Hoe betaal je dan de maandlasten? Een arbeidsongeschiktheidsverzekering kan je behoeden voor betalingsproblemen.

Charlie Vielvoye

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

De naam zegt het al. Het is een verzekering die arbeidsongeschiktheid dekt. Dit kan handig zijn als je een hypotheek hebt. Je hypotheek is waarschijnlijk je hoogste maandlast. Als je door arbeidsongeschiktheid je inkomen verliest dan kan de hypotheek een financiële doorn in het oog worden.

Ben ik zonder arbeidsongeschiktheidsverzekering dan helemaal niet gedekt?

Nee hoor. Als je in loondienst werkt dan kom je eerst 2 jaar in de ziektewet. Je krijgt een ziektewetuitkering die wordt aangevuld door je werkgever. In het eerste jaar krijg je 100% van je loon. In je tweede jaar vaak tot 70%. Check met je werkgever hoe het bij jou zit.

Wat als ik als zelfstandige werk?

Ben je werkzaam als zzp’er? Dan heb je geen werkgever die 2 jaar lang het loon doorbetaalt. Voor zelfstandigen ontbreekt er dus een sociaal vangnet wanneer ze onverhoopt niet meer kunnen werken. Het is niet voor niets 1 van de 7 valkuilen bij een ZZP Hypotheek. Je kan natuurlijk altijd nog een bijstandsuitkering aanvragen. Maar die zal waarschijnlijk een stuk lager zijn dan je inkomen uit je eigen onderneming. De hypotheek hiermee betalen wordt knap lastig.

Biedt Ikbenfrits een arbeidsongeschiktheidsverzekering aan?

Nee. Dit type verzekering is niet verplicht bij het afsluiten van een hypotheek. Bovendien is een arbeidsongeschiktheidsverzekering wat ze noemen een complex product. Dit betekent dat je verplicht advies erover moet krijgen. Het is namelijk een product dat heel specifiek op jouw situatie moet worden aangepast. Net als een hypotheek!

Kan Frits me wel helpen met zo’n verzekering?

Zeker wel. We bieden hem weliswaar niet aan. Maar we kunnen je er natuurlijk wel over adviseren. De verschillende verzekeringen die van toepassing zijn op een hypotheek maken onderdeel uit van het totale hypotheekadvies. Ze komen dus zeker aan bod als je bij ons advies inwint. Wil je jouw persoonlijke situatie voorleggen aan een van mijn adviseurs? Maak dan een gratis belafspraak. Dan word je teruggebeld op een moment dat het jou uitkomt.

Spannend hè, een huis kopen!

Download gratis het e-book “Help, ik koop een huis”. Vol met tips over bieden en financiering. Kan je goed voorbereid op huizenjacht.

Waar gaat het allemaal over?

  • Een stappenplan voor het kopen van een woning
  • Uitleg over alle (bijkomende) kosten
  • De 5 gouden tips van Frits voor starters
  • Handige tips, artikelen en info voor huiseigenaren