Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Je hebt inmiddels alweer een tijdje een koophuis en met je inkomen kun je netjes elke maand de hypotheek betalen. Wat als je ineens arbeidsongeschikt wordt? Een arbeidsongeschiktheidsverzekering beschermt je in dat geval voor betalingsproblemen.
stopwatch

3 min

calendar
15 juni 2021
eye

4053

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

De naam zegt het al, het is een verzekering die arbeidsongeschiktheid dekt. Dit kan handig zijn als je een hypotheek hebt. Je hypotheek is hoogstwaarschijnlijk je hoogste maandlast. Als je door arbeidsongeschiktheid je baan en inkomen verliest, kan de hypotheek een financiële doorn in het oog worden. Als je geen arbeidsongeschiktheidsverzekering hebt maar wel in loondienst bent, kom je eerst twee jaar in de ziektewet. Je krijgt een ziektewetuitkering die wordt aangevuld door je werkgever. In het eerste jaar is dat 100% van je loon. In je tweede jaar vaak tot 70%. Het is zeker aan te raden om met je werkgever te checken hoe dat zit, in jouw geval, precies zit.

Als je zelfstandig bent

Ben je werkzaam als zzp'er? Dan heb je geen werkgever die twee jaar lang het loon doorbetaalt. Voor zelfstandigen is er dus geen sociaal vangnet als ze onverhoopt niet meer kunnen werken. Je kunt in dat geval nog wel een bijstandsuitkering aanvragen. Maar deze zal waarschijnlijk een stuk lager zijn dan je inkomen uit je eigen onderneming.

Moet je zo'n verzekering hebben?

Dit antwoord is kort: nee. Dit type verzekering is niet verplicht bij het afsluiten van een hypotheek. Bovendien is een arbeidsongeschiktheidsverzekering wat ze noemen een complex product. Dit betekent dat je verplicht advies erover moet krijgen. Het is namelijk een product dat heel specifiek op jouw situatie moet worden aangepast. Net als een hypotheek!

Bereken direct wat jij kunt lenen

Hulp nodig met een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Wij adviseren en bemiddelen niet zelf over arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, maar bij je hypotheekadvies kijken we wel naar dit scenario. Daardoor kan het zijn dat jouw adviseur je aanraadt hier verder naar te kijken. Wil je jouw persoonlijke situatie voorleggen aan een van onze hypotheekadviseurs? In een gratis hypotheekgesprek kun je al je vragen stellen!

Hypotheekgesprek inplannen
Frame 10 (2)

Bellen met een expert

Wil jij jouw situatie bespreken met één van onze gecertificeerde hypotheekadviseurs? Laat dan je nummer achter. Op een tijd die jou uitkomt word je gebeld en kun je al je vragen stellen. In het gratis eerste gesprek wordt al 80% besproken.
Mogen wij je helpen?
popup_Image

Laat je liever iets achter?

Vond je deze informatie nuttig?

Bénine Bijleveld

Bénine heeft voor verschillende food merken gewerkt. Ze zorgde ervoor dat deze merken goed zichtbaar waren online en op social media, met als uiteindelijk doel het vergroten van de merkbekendheid... Lees verder

Meer lezen over Verzekeringen

10/01/2024

Wat is de woonlastenverzekering (betalingsbescherming)

8/12/2023

Wat is een opstalverzekering?

10/08/2023

Aansprakelijkheidsverzekering: nodig voor je nieuwe huis?

10/05/2023

Opstalverzekering en inboedelverzekering

25/04/2023

De herbouwwaarde berekenen: hoe werkt dat?

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.