Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Je hebt inmiddels alweer een tijdje een koophuis en met je inkomen kun je netjes elke maand de hypotheek betalen. Maar dan word je arbeidsongeschikt. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering behoedt je in dat geval voor betalingsproblemen.

Benine Bijleveld

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

De naam zegt het al. Het is een verzekering die arbeidsongeschiktheid dekt. Dit kan handig zijn wanneer je een hypotheek hebt. Je hypotheek is namelijk je hoogste maandlast. Als je door arbeidsongeschiktheid je inkomen verliest, kan de hypotheek een financiële doorn in het oog worden. Als je geen arbeidsongeschiktheidsverzekering hebt maar wel in loondienst bent, kom je eerst twee jaar in de ziektewet. Je krijgt een ziektewetuitkering die wordt aangevuld door je werkgever. In het eerste jaar is dat 100% van je loon. In je tweede jaar vaak tot 70%. Het is zeker aan te raden om met je werkgever te checken hoe dat zit.

Als je zelfstandig bent

Ben je werkzaam als zzp’er? Dan heb je geen werkgever die twee jaar lang het loon doorbetaalt. Voor zelfstandigen ontbreekt er dus een sociaal vangnet wanneer ze onverhoopt niet meer kunnen werken. Je kunt in dat geval nog wel een bijstandsuitkering aanvragen. Maar deze zal waarschijnlijk een stuk lager zijn dan je inkomen uit je eigen onderneming.

Biedt Ikbenfrits een arbeidsongeschiktheidsverzekering aan?

Nee. Dit type verzekering is niet verplicht bij het afsluiten van een hypotheek. Bovendien is een arbeidsongeschiktheidsverzekering wat ze noemen een complex product. Dit betekent dat je verplicht advies erover moet krijgen. Het is namelijk een product dat heel specifiek op jouw situatie moet worden aangepast. Net als een hypotheek!

Kan Ikbenfrits helpen met een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Ikbenfrits adviseert en bemiddelt niet zelf over arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, maar tijdens het hypotheekadvies wordt wel stilgestaan bij dit scenario. Daardoor kan het zijn dat je adviseur bij Ikbenfrits je aanraadt hiernaar te kijken. Wil je jouw persoonlijke situatie voorleggen aan een van de hypotheekadviseurs van Ikbenfrits? Maak dan een gratis bel-afspraak. Dan word je teruggebeld op een moment dat het jou uitkomt.

Spannend hè, een huis kopen!

Download gratis het e-book “Help, ik koop een huis”. Vol met tips over bieden en financiering. Kan je goed voorbereid op huizenjacht.

Waar gaat het allemaal over?

  • Een stappenplan voor het kopen van een woning
  • Uitleg over alle (bijkomende) kosten
  • De 5 gouden tips van Frits voor starters
  • Handige tips, artikelen en info voor huiseigenaren