Aansprakelijkheidsverzekering: nodig voor je nieuwe huis?

Ben je van plan om binnenkort een huis te kopen? Dan wil je natuurlijk goed verzekerd zijn, zowel binnenshuis als buitenshuis. Heb je in dit geval dan ook een aansprakelijkheidsverzekering nodig? Ja.
stopwatch

3 min

calendar
26 februari 2021
eye

107

Waar ben je voor verzekerd met een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die je aan iemand anders toebrengt of aan diens spullen. Bijvoorbeeld wanneer je iemands telefoon laat vallen, of je hond de designerjas van de buurvrouw uit elkaar trekt. Maar het kan ook om fysieke schade gaan, zoals bij een ongeluk. Oké denk je, maar wat heeft dit maken met een huis? Deze verzekering dekt ook de die jouw eigendommen aanrichten aan anderen. Klinkt gek (stoelen wandelen toch niet?), maar een dakpan kan losraken en iemand verwonden. Hierom was vroeger een aansprakelijkheidsverzekering verplicht. Nu is het vooral erg aan te raden. Je kunt bij de Consumentenbond deze verzekeringen goed vergelijken.

Wie zijn er meeverzekerd met je aansprakelijkheidsverzekering?

Onder je aansprakelijkheidsverzekering valt je hele huishouden, het is dus handig om te checken of jij en je partner niet allebei verzekerd zijn. Dat is namelijk onnodig. Onder je huishouden vallen je kinderen, je partner en je huispersoneel. Hierbij kun je denken aan de oppas of de schoonmaakster, dit geldt alleen tijdens de uren dat ze voor jou aan het werk zijn.

Andere verzekeringen

Naast de aansprakelijkheidsverzekering zijn er nog een aantal andere verzekeringen die handig zijn om aan te denken. Zo is de opstalverzekering een verzekering die wel verplicht is gesteld door de bank. Deze verzekert je tegen schade aan het huis zelf, bijvoorbeeld door een storm, brand of inbraak. Je kunt ook de spullen in je huis verzekeren met een inboedelverzekering (niet verplicht). Een verzekering die soms verplicht wordt gesteld door de bank, is de overlijdensrisicoverzekering. Bij deze verzekering wordt een bedrag uitgekeerd wanneer de verzekerde overlijdt, zo kunnen nabestaanden de hypotheek bijvoorbeeld betalen. Wist je dat je die verzekering trouwens ook via Frits kunt afsluiten? Hier vind je alle verzekeringen die handig zijn nog op een rijtje.

Bereken direct wat jij kunt lenen

Frits staat voor je klaar!

Wij zijn natuurlijk geen verzekeringsmaatschappij, maar onze adviseurs kunnen je wel helpen met je hypotheek mocht dat nodig zijn? Van het regelen van je eerste hypotheek tot oversluiten naar een hypotheek met een beter rentepercentage. Breng je moeilijkste vragen mee, want onze adviseurs houden wel van een uitdaging! Laat je het weten als ze je ergens mee kunnen helpen?

Afspraak maken
Frame 10 (2)

Bellen met een expert

Wil jij jouw situatie bespreken met één van onze gecertificeerde hypotheekadviseurs? Laat dan je nummer achter. Op een tijd die jou uitkomt word je gebeld en kun je al je vragen stellen. In het gratis eerste gesprek wordt al 80% besproken.
Mogen wij je helpen?
popup_Image

Laat je liever iets achter?

Vond je deze informatie nuttig?

Bénine Bijleveld

Bénine heeft voor verschillende food merken gewerkt. Ze zorgde ervoor dat deze merken goed zichtbaar waren online en op social media, met als uiteindelijk doel het vergroten van de merkbekendheid... Lees verder

Meer lezen over Verzekeringen

10/05/2023

Opstalverzekering en inboedelverzekering

25/04/2023

De herbouwwaarde berekenen: hoe werkt dat?

17/04/2023

Overlijdensriscoverzekering: wat is het en welke soorten zijn er?

7/04/2023

Hypotheek en verzekeringen: welke verzekeringen zijn er nodig voor je koopwoning?

9/12/2021

Wat is de woonlastenverzekering (betalingsbescherming)

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.