Aansprakelijkheidsverzekering: nodig voor je nieuwe huis?

Ben je van plan om binnenkort een huis te kopen? Dan wil je natuurlijk goed verzekerd zijn, zowel binnenshuis als buitenshuis. In dit geval heb je dan ook een aansprakelijkheidsverzekering nodig?
stopwatch

3 min

calendar
10 augustus 2023
eye

107

Waar ben je voor verzekerd met een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die je aan iemand anders toebrengt of aan diens spullen. Bijvoorbeeld wanneer je iemands telefoon laat vallen, of je kind maakt krassen op de auto van je buurman. Maar het kan ook om fysieke schade gaan, zoals bij een ongeluk. Oké, denk je, maar wat heeft dit te maken met een huis? Deze verzekering dekt ook de schade die jouw eigendommen aanrichten aan anderen. Klinkt misschien gek, maar een dakpan kan losraken en iemand verwonden. Hierom was vroeger een aansprakelijkheidsverzekering verplicht. Nu is het vooral erg aan te raden. Je kunt bij de Consumentenbond deze verzekeringen goed vergelijken.

Wie zijn er verzekerd met je aansprakelijkheidsverzekering?

Onder je aansprakelijkheidsverzekering valt je hele huishouden. Het is dus handig om te checken of jij en je partner niet allebei verzekerd zijn. Dat is namelijk onnodig. Onder je huishouden vallen je kinderen, je partner en je huispersoneel. Hierbij kun je denken aan de oppas of de schoonmaakster, dit geldt alleen tijdens de uren dat ze voor jou aan het werk zijn.

Andere verzekeringen

Naast de aansprakelijkheidsverzekering zijn er nog een aantal andere verzekeringen die handig zijn om aan te denken. Zo is de opstalverzekering een verzekering die wel verplicht is gesteld door de bank. Deze verzekert je tegen schade aan het huis zelf, bijvoorbeeld door een storm, brand of inbraak. Je kunt ook de spullen in je huis verzekeren met een inboedelverzekering (niet verplicht). Een verzekering die soms verplicht wordt gesteld door de bank, is de overlijdensrisicoverzekering. Bij deze verzekering wordt een bedrag uitgekeerd wanneer de verzekerde overlijdt, zo kunnen nabestaanden de hypotheek bijvoorbeeld betalen. Wist je dat je die verzekering trouwens ook via Frits kunt afsluiten? Hier vind je alle verzekeringen die handig zijn nog op een rijtje.

Bereken direct wat jij kunt lenen

Frits staat voor je klaar!

Wij zijn natuurlijk geen verzekeringsmaatschappij, maar onze adviseurs kunnen je wel helpen met je hypotheek mocht dat nodig zijn. Van het regelen van je eerste hypotheek tot oversluiten naar een hypotheek met een beter rentepercentage. Breng je moeilijkste vragen mee, want onze adviseurs houden wel van een uitdaging! Laat je het weten als ze je ergens mee kunnen helpen?

Gratis afspraak maken
Frame 10 (2)

Bellen met een expert

Wil jij jouw situatie bespreken met één van onze gecertificeerde hypotheekadviseurs? Laat dan je nummer achter. Op een tijd die jou uitkomt word je gebeld en kun je al je vragen stellen. In het gratis eerste gesprek wordt al 80% besproken.
Mogen wij je helpen?
popup_Image

Laat je liever iets achter?

Vond je deze informatie nuttig?

Eduard Knape

Eduard is hypotheekadviseur bij Frits en is gespecialiseerd in verduurzaming. Hij helpt je graag aan een passend hypotheekadvies. Lees verder

Meer lezen over Verzekeringen

10/01/2024

Wat is de woonlastenverzekering (betalingsbescherming)

8/12/2023

Wat is een opstalverzekering?

10/08/2023

Aansprakelijkheidsverzekering: nodig voor je nieuwe huis?

10/05/2023

Opstalverzekering en inboedelverzekering

25/04/2023

De herbouwwaarde berekenen: hoe werkt dat?

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.