Opstalverzekering en inboedelverzekering

Als je in het bezit bent van een huis, kun je een opstalverzekering en inboedelverzekering afsluiten. Dit geeft zekerheid. Het verschil tussen deze twee verzekeringen lees je hier.

stopwatch

3 min

calendar
10 mei 2023
eye

1784

Bereken direct wat jij kunt lenen

Opstalverzekering

Een opstalverzekering wordt ook wel een woonhuisverzekering genoemd, en wordt verplicht gesteld door de bank. Je bent dan verzekerd tegen schade aan je huis. Een inboedelverzekering verzekert je tegen schade aan je spullen. Als huiseigenaar sluit je meestal beide verzekeringen af. Je huis en je inboedel zijn dan verzekerd tegen schade door bijvoorbeeld brand, inbraak of water. Als je voor een all-risk dekking kiest ben je vaak ook verzekerd tegen de meeste schade die je zelf per ongeluk veroorzaakt.

Dus, in het kort: een opstalverzekering verzekert je tegen schade aan het huis zelf, bijvoorbeeld schade aan de keuken, de badkamer of de vloer. Een inboedelverzekering verzekert je tegen schade aan de spullen ín het huis, zoals je bankstel, je kledingkast of je designlamp. Je kunt hier een opstalverzekering vergelijken en afsluiten.

Inboedelverzekering

De inboedelverzekering is een schadeverzekering en is niet verplicht. Toch zit een ongeluk in een klein hoekje, en kunnen de kosten snel oplopen. Een inboedelverzekering wordt dus wel aangeraden. Vaak wordt trouwens ook een overlijdensrisicoverzekering afgesloten, zodat je nabestaanden niet met de hypotheeklasten komen te zitten. Wij sluiten dit ook voor je af, gratis!

Je hebt je opstalverzekering, je inboedelverzekering, en je hypotheek?

Het is belangrijk dat je verzekeringen goed geregeld zijn. Maar hetzelfde geldt voor je hypotheek. Met de tool van Frits kun je binnen no-time berekenen wat je maximaal kunt lenen en wat je maandlasten zijn.

Gratis hypotheekgesprek inplannen

Vond je deze informatie nuttig?

Bénine Bijleveld

Bénine heeft voor verschillende food merken gewerkt. Ze zorgde ervoor dat deze merken goed zichtbaar waren online en op social media, met als uiteindelijk doel het vergroten van de merkbekendheid... Lees verder

Meer lezen over Verzekeringen

10/01/2024

Wat is de woonlastenverzekering (betalingsbescherming)

8/12/2023

Wat is een opstalverzekering?

10/08/2023

Aansprakelijkheidsverzekering: nodig voor je nieuwe huis?

10/05/2023

Opstalverzekering en inboedelverzekering

25/04/2023

De herbouwwaarde berekenen: hoe werkt dat?

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.