Wat kost je huis isoleren en hoe kun je dit financieren?

Je wilt je huis isoleren en bent benieuwd naar de opties, de kosten en hoe je dit kunt financieren. Hier vind je alle informatie bij elkaar.
stopwatch

3 min

calendar
7 februari 2022
eye

1225

Hoe kan ik mijn huis isoleren en wat zijn de kosten?

Wil je jouw huis isoleren? Dan heb je een hoop verschillende opties. Wat de beste optie is hangt af van je huis en natuurlijk de kosten.

Meer weten? Neem een kijkje op de website van Milieu Centraal.

Hoe kan ik het isoleren van mijn huis financieren?

Dat is natuurlijk de grote vraag! Er is eerst een investering nodig, voordat je van je besparing kunt genieten. Er zijn verschillende opties om het isoleren van je huis te financieren.

Hieronder wordt uitgelegd hoe het werkt als je je hypotheek wilt verhogen.

Hypotheek verhogen

Als je jouw hypotheek wilt verhogen voor een verbouwing, is dat vaak goed mogelijk. Het belangrijkste is dat je voldoet aan een van de volgende eisen: je hebt overwaarde op je huis, of je huis wordt door de verbouwing meer waard. Dit komt omdat de hypotheek die je afsluit niet meer dan 100% van de waarde van je huis mag zijn. Je huis isoleren zorgt er eigenlijk altijd voor dat je huis in waarde stijgt. Je hypotheek verhogen is dus vaak een goede optie. Het verhogen kan op twee manieren, hieronder staan ze kort uitgelegd.

Onderhands

Je hypotheek onderhands verhogen kan als je jouw hypotheek bij het afsluiten hoger hebt ingeschreven. Kies je voor een onderhandse verhoging? Dan hoeft je niet naar de notaris. Het maximale bedrag wat je kunt verhogen is het verschil tussen je huidige hypotheekstand en het ingeschreven bedrag. Ook als je in de tussentijd hebt afgelost, kun je jouw hypotheek onderhands verhogen.

Bereken direct of je kunt verhogen

Tweede hypotheek

Als je niet in de gelegenheid bent om jouw hypotheek onderhands te verhogen, kun je een tweede hypotheek nemen. Dit is een hypotheek bovenop de bestaande hypotheek die je al hebt. Wil je jouw huis isoleren en moet je daarvoor een tweede hypotheek aanvragen? Houd er dan rekening mee dat je hier bijkomende kosten voor betaalt. Ben je benieuwd welk bedrag je extra kunt lenen, je berekent het hier.

Gratis hypotheekgesprek inplannen
Frame 10 (2)

Bellen met een expert

Wil jij jouw situatie bespreken met één van onze gecertificeerde hypotheekadviseurs? Laat dan je nummer achter. Op een tijd die jou uitkomt word je gebeld en kun je al je vragen stellen. In het gratis eerste gesprek wordt al 80% besproken.
Mogen wij je helpen?
popup_Image

Laat je liever iets achter?

Vond je deze informatie nuttig?

Michiel Lensink

Bij Frits was Michiel verantwoordelijk voor de strategie van het bedrijf. Hij is mede- oprichter van het bedrijf. De reden waarom hij startte met Frits is omdat hij inzag dat er weinig transparantie.. Lees verder

Meer lezen over Hypotheek verhogen

2/07/2024

Overwaarde verzilveren?

16/11/2023

Hoe kun je een aanbouw financieren met je hypotheek?

22/08/2023

Een dakkapel financieren met een hypotheek. Kan dat?

10/07/2023

Een klein bedrag lenen, hoe doe je dat?

4/07/2023

Verbouwen? Hier let je op bij een aannemer

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.