Triodos hypotheek afsluiten via Frits

31 maart 2022 4358x

Je wilt je hypotheek oversluiten of je wilt een nieuwe hypotheek. Misschien vind je duurzaamheid belangrijk en wil je graag dat je hypotheek bij een duurzame bank onderbrengen. In dat geval kun je via Frits een hypotheek aanvragen bij Triodos.

Michiel Lensink

Triodos hypotheek?

Triodos is één van de duurzaamste banken ter wereld. De bank is zo’n 40 jaar geleden opgericht en investeert alleen in zaken waarvan zij vinden dat het goed is voor de wereld. Of, zoals ze het zelf zeggen: “We financieren alleen bedrijven die mens, milieu of cultuur centraal stellen.” Volgens de EerlijkeBankwijzer is Triodos één van de duurzaamste banken van Nederland. De Triodos hypotheek is de hypotheek die deze bank uitgeeft.

Hoe zit het met de Triodos hypotheekrente?

Bij de Triodos hypotheek werkt het net even anders dan bij andere banken en hypotheken. Bij Triodos is het energielabel van de woning namelijk gekoppeld aan de hypotheekrente die je gaat betalen. Hoe groener je energielabel, hoe lager de rente die je betaalt. Triodos hoopt daarmee iedereen te stimuleren om zuinig met energie om te gaan en zo duurzaam mogelijk te gaan wonen. In de hypotheekrente vergelijker van Frits vind je alle hypotheekrentes, ook die van Triodos.

Met beoordeling van de Logo Consumentenbond

Triodos hypotheek via tussenpersoon

Vanaf september 2019 kun je bij Frits de duurzame Triodos hypotheek afsluiten. Ook wij vinden dat we zuinig moeten zijn op onze wereld. Deze samenwerking met Triodos is dan natuurlijk een stap in de goede richting! Eerlijkheid en inzicht in je eigen hypotheek staat daarnaast hoog in het vaandel, zowel bij Triodos als bij Frits. Naast Triodos kun je ook terecht voor een hypotheek bij ASN Bank en BLG wonen (onderdeel van de Volksbank), dit zijn andere duurzame alternatieven. Samen met een adviseur kun je kijken welke duurzame hypotheek voor jou de beste is. Benieuwd hoe andere banken scoren op duurzaamheid? Kijk dan eens naar deze bankwijzer.

Meer weten?

Als je twijfelt over welke bank het beste bij jouw wensen past, kun je altijd bellen met één van onze hypotheekadviseurs! Ook als je al weet dat je graag een Triodos hypotheek wilt. In een gratis hypotheekgesprek bespreek je jouw situatie en kijken jullie samen naar wat de beste optie is aan de hand van diepgaande berekeningen. Wanneer komt het uit?

Lees ook