Duurzame banken

14 juni 2021 25359x

Als je geld leent van de bank, waar komt dat dan vandaan? En waar besteden zij hun verdiende geld? Het thema duurzaamheid wordt steeds belangrijker, zo ook voor banken. Daarom vind je hier een aantal duurzame banken waar jij je hypotheek kunt afsluiten.

Bénine Bijleveld

Duurzame banken

Het geld waarmee een bank jou een hypotheek verstrekt, komt vaak uit verschillende bronnen. Zoals spaargeld of beleggingen. Dit is 'niet besmet' geld en wordt ook wel duurzaam genoemd. Daarnaast investeren banken ook geld, bijvoorbeeld in internationale bedrijven. Welke deze bedrijven zijn en wat ze doen met het geld, heeft effect op de duurzaamheid van de bank. Zo investeren duurzame banken liever niet in bedrijven die het niet zo nauw nemen met mensenrechten, wapenhandel of klimaatverandering. De site Eerlijke Bankwijzer heeft een puntensysteem, waarmee je binnen no-time kunt zien hoe jouw bank scoort op duurzame onderwerpen.

Welke banken zijn dan ook echt duurzaam? Triodos en ASN

Wanneer je de uitslagen op Eerlijke Bankwijzer bekijkt per bank, komen er uiteindelijk twee banken uitrollen die het beste scoren op duurzaamheid. Volgens hen zijn Triodos en ASN de duurzaamste banken. Bij beide banken kun je via Frits een hypotheek afsluiten. Ben je benieuwd welke hypotheekrente zij rekenen?

Met beoordeling van de Logo Consumentenbond

Overstappen of oversluiten

Je kunt ervoor kiezen om voortaan jouw bankzaken te regelen bij een bank met een hoge duurzaamheid score. Dit overstappen kost wat tijd, en misschien wat gedoe, maar levert je ook wat op! Je draagt namelijk actief bij aan een betere toekomst. Daarnaast hebben deze banken vaak een goede service en zijn ze erg transparant. Heb je al een hypotheek en wil je jouw hypotheek oversluiten naar een duurzame bank? Check de oversluit-tool van Frits om te kijken of je hier ook mee kunt besparen. Want met twee vliegen in één klap slaan is niets mis mee, toch?

Een hypotheek afsluiten bij een duurzame bank

Als onafhankelijke hypotheekadviseur vindt Frits duurzaamheid erg belangrijk. De adviseurs helpen je daarom graag met je aanvraag van een hypotheek bij een bank die duurzaamheid belangrijk vindt. Plan een gratis hypotheekgesprek in om te kijken of een hypotheek bij een duurzame bank ook goed voor jou is. Laat je weten op welk nummer ze je kunnen bereiken?

Lees ook