DSB Bank

Heb je een hypotheek bij DSB Bank? Dan is oversluiten voor jou nu hoogstwaarschijnlijk extra voordelig! Vanaf 1 april 2020 betaal je namelijk geen boete meer als je je hypotheek oversluit naar een andere bank.

Angelina Kemper

DSB Bank ging failliet in 2009

Een jaar na het uitbreken van de financiële crisis ging DSB Bank in 2009 failliet. Het beheer van de leningen, krediet en hypotheken is in 2018 overgedragen aan dochtermaatschappij Finqus.

DSB bank hypotheek oversluiten is extra voordelig

Als je nog een hypotheek hebt bij DSB Bank, dan loopt deze al een lange tijd! Deze hypotheken worden al een hele poos niet meer aangeboden. Omdat de rentes op dit moment lager dan ooit zijn, kan je een stuk minder rente gaan betalen door je hypotheek over te sluiten naar een andere bank. Een hypotheek oversluiten kan aantrekkelijk zijn als het rentevoordeel opweegt tegen de boeterente. Voor klanten van DSB valt dit allebei voordelig uit. Ten eerste betalen ze een hoge rente ten opzichte van de huidige rentes. Daarnaast hoeven ze vanaf 1 april 2020 geen boeterente meer te betalen. Daardoor zijn de oversluitkosten heel laag! Bereken direct gratis hoeveel besparing oversluiten jou oplevert!

Rentevoordeel bij oversluiten van DSB hypotheek naar andere hypotheek

De laatste DSB hypotheken werden uitgegeven in 2008. De rentes stonden toen nog een stuk hoger dan nu. Dat betekent dat er veel voordeel op rente is te behalen door over te sluiten naar een andere bank!

Lage oversluitkosten doordat je geen boete hoeft te betalen bij DSB bank

Omdat jij geen boete hoeft te betalen vanaf 1 april 2020, krijg je alleen te maken met deze kosten:

  • Taxatiekosten €425
  • Notariskosten €700
  • Kosten voor advies en bemiddeling €1.850

Goed nieuws! Deze kosten zijn ook fiscaal aftrekbaar.