DSB Bank

Heb je een hypotheek bij DSB Bank? Dan betaal je sinds 1 april 2020 geen geen boete meer als je je hypotheek oversluit naar een andere bank.
stopwatch

3 min

calendar
3 januari 2022
eye

1738

DSB Bank ging failliet in 2009

Een jaar na het uitbreken van de financiële crisis, in 2009, ging DSB Bank failliet. Het beheer van de leningen, krediet en hypotheken is in 2018 overgedragen aan dochtermaatschappij Finqus.

Bereken direct wat jij kunt lenen

DSB bank hypotheek oversluiten is extra voordelig

Als je nog een hypotheek hebt bij DSB Bank, dan loopt deze al een lange tijd omdat de hypotheken al een hele poos niet meer worden aangeboden. Het oversluiten van je hypotheek kan aantrekkelijk zijn als het rentevoordeel opweegt tegen de boeterente. Ben je klant bij DSB Bank? Dan vallen deze factoren allebei voordelig uit. Ten eerste betaal je een hoge rente ten opzichte van de huidige rentes. Daarnaast hoef je sinds 1 april 2020 geen boeterente meer te betalen. Daardoor zijn de oversluitkosten heel laag. Bereken direct gratis hoeveel besparing oversluiten jou oplevert!

Besparing berekenen

Lage oversluitkosten

Omdat jij geen boete hoeft te betalen sinds 1 april 2020, krijg je alleen te maken met deze kosten als je gaat oversluiten vanaf DSB Bank naar een nieuwe bank:

  • Taxatiekosten 600 euro
  • Notariskosten 864 euro
  • Hypotheekkosten voor advies en bemiddeling 2.650 euro

Goed nieuws! Deze kosten zijn ook nog eens fiscaal aftrekbaar.

Hulp nodig?

Als je wilt oversluiten met je hypotheek (of deze nou van DSB Bank of een andere bank is), is het fijn als er een expert met je meekijkt. Onze adviseurs werken onafhankelijk en vergelijken alle banken. Zo heb je altijd de voordeligste rente. Wil je een afspraak maken om je situatie door te spreken?

Nu een afspraak maken
Frame 10 (2)

Bellen met een expert

Wil jij jouw situatie bespreken met één van onze gecertificeerde hypotheekadviseurs? Laat dan je nummer achter. Op een tijd die jou uitkomt word je gebeld en kun je al je vragen stellen. In het gratis eerste gesprek wordt al 80% besproken.
Mogen wij je helpen?
popup_Image

Laat je liever iets achter?

Vond je deze informatie nuttig?

Michiel Lensink

Bij Frits was Michiel verantwoordelijk voor de strategie van het bedrijf. Hij is mede- oprichter van het bedrijf. De reden waarom hij startte met Frits is omdat hij inzag dat er weinig transparantie.. Lees verder

Meer lezen over Banken

3/07/2023

Duurzame banken

10/05/2023

DBV hypotheek

10/05/2023

Maximale hypotheekbedrag per bank

10/05/2023

CMIS (voorheen GMAC)

4/01/2023

MUNT Hypotheken

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.