Badkamer financieren met een hypotheek: kan dat?

Het is tijd voor een nieuwe badkamer, en je hebt je oog misschien al laten vallen op een gietvloer met vloerverwarming of uit-Bali-overgevlogen-wastafels. In je hoofd kun je al niet meer zonder. Dat hoeft ook niet. Want als je dit bedrag niet hebt, kun je overwegen je hypotheek te verhogen om je badkamer te financieren.
stopwatch

3 min

calendar
22 juni 2021
eye

654

Bereken direct of je kunt verhogen

Lenen, krediet of je hypotheek verhogen?

Er zijn meerdere manieren om de financiering voor je badkamer te regelen. Zo kun je bijvoorbeeld een persoonlijke lening afsluiten, dit is vooral interessant als het gaat om een bedrag onder de 10.000 euro. Je kunt ook kiezen voor een doorlopend krediet. Hier ligt wel de rente tussen de 7 en 10 procent en daarom is het vaak vrij duur en daardoor waarschijnlijk niet interessant. Tot slot kun je ervoor kiezen om je hypotheek te verhogen. Dit is vooral relevant als het gaat om een bedrag boven de 10.000 euro.

Meer lezen over het verhogen van je hypotheek

Kun je de kosten en rente van de financiering ook aftrekken?

Vaak wel! Als je met het geld je huis wilt verbeteren, dan zijn je eenmalige kosten en rente aftrekbaar. Er komt wel een 'maar': het geldt niet voor aflossingsvrije leningen of hypotheken en een doorlopend krediet. In deze gevallen kun je de rente dus niet aftrekken. Helaas. Misschien is het in dit geval dus handiger om je hypotheek over te sluiten en kun je zo je badkamer financieren én de rente aftrekken.

Hulp nodig met je badkamer financieren?

Heb je nog vragen over het financieren van je badkamer met een hypotheek? Geen probleem. Plan een gratis hypotheekgesprek in met onze experts. Zij leggen je het graag uit en misschien kun je zelfs nog een ideetje lospeuteren voor een mooi ontwerp voor je badkamer.

Gratis afspraak maken
Frame 10 (2)

Bellen met een expert

Wil jij jouw situatie bespreken met één van onze gecertificeerde hypotheekadviseurs? Laat dan je nummer achter. Op een tijd die jou uitkomt word je gebeld en kun je al je vragen stellen. In het gratis eerste gesprek wordt al 80% besproken.
Mogen wij je helpen?
popup_Image

Laat je liever iets achter?

Vond je deze informatie nuttig?

Bénine Bijleveld

Bénine heeft voor verschillende food merken gewerkt. Ze zorgde ervoor dat deze merken goed zichtbaar waren online en op social media, met als uiteindelijk doel het vergroten van de merkbekendheid... Lees verder

Meer lezen over Hypotheek verhogen

16/11/2023

Hoe kun je een aanbouw financieren met je hypotheek?

22/08/2023

Een dakkapel financieren met een hypotheek. Kan dat?

10/07/2023

Een klein bedrag lenen, hoe doe je dat?

6/07/2023

Overwaarde verzilveren?

4/07/2023

Verbouwen? Hier let je op bij een aannemer

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.