Badkamer financieren met een hypotheek: kan dat?

22 juni 2021 673x

Het is tijd voor een nieuwe badkamer, en je hebt je oog misschien al laten vallen op een gietvloer met vloerverwarming of uit-Bali-overgevlogen-wastafels. In je hoofd kun je al niet meer zonder. Dat hoeft ook niet. Want als je dit bedrag niet hebt, kun je overwegen je hypotheek te verhogen om je badkamer te financieren.

Bénine Bijleveld

Lenen, krediet of je hypotheek verhogen?

Er zijn meerdere manieren om de financiering voor je badkamer te regelen. Zo kun je bijvoorbeeld een persoonlijke lening afsluiten, dit is vooral interessant als het gaat om een bedrag onder de 10.000 euro. Je kunt ook kiezen voor een doorlopend krediet. Hier ligt wel de rente tussen de 7 en 10 procent en daarom is het vaak vrij duur en daardoor waarschijnlijk niet interessant. Tot slot kun je ervoor kiezen om je hypotheek te verhogen. Dit is vooral relevant als het gaat om een bedrag boven de 10.000 euro.

Meer lezen over het verhogen van je hypotheek

Kun je de kosten en rente van de financiering ook aftrekken?

Vaak wel! Als je met het geld je huis wilt verbeteren, dan zijn je eenmalige kosten en rente aftrekbaar. Er komt wel een 'maar': het geldt niet voor aflossingsvrije leningen of hypotheken en een doorlopend krediet. In deze gevallen kun je de rente dus niet aftrekken. Helaas. Misschien is het in dit geval dus handiger om je hypotheek over te sluiten en kun je zo je badkamer financieren én de rente aftrekken.

Hulp nodig met je badkamer financieren?

Heb je nog vragen over het financieren van je badkamer met een hypotheek? Geen probleem. Plan een gratis hypotheekgesprek in met onze experts. Zij leggen je het graag uit en misschien kun je zelfs nog een ideetje lospeuteren voor een mooi ontwerp voor je badkamer.

Lees ook