Nieuwe keuken financieren? Ontdek jouw beste keuze

Je wilt een nieuwe keuken en je hebt natuurlijk een mooi wensenlijstje: inbouwapparatuur, marmeren keukenblad en ga zo maar door. Maar hoe ga je deze nieuwe keuken financieren?
stopwatch

3 min

calendar
28 juni 2023
eye

745

Op welke manieren kun je jouw nieuwe keuken financieren?

Bereken direct of je kunt verhogen

1. Het verhogen van je hypotheek

Je kunt je hypotheek alleen verhogen als je overwaarde hebt op je huis of als de verbouwing ervoor zorgt dat je huis meer waard wordt. Sinds 1 januari 2018 mag je namelijk niet meer dan 100% van je woningwaarde lenen. Ook kijkt de bank natuurlijk naar je inkomen. Als deze seinen op groen staan, kun je met een verhoogde hypotheek de keuken financieren. Wil je berekenen met welk bedrag je je hypotheek kunt verhogen?

Lees meer over het verhogen van je hypotheek.

2. Persoonlijke lening

Een andere mogelijkheid om de nieuwe keuken te financieren, is met een persoonlijke lening. De rente van een persoonlijke lening is vaak een stuk hoger dan die van een hypotheek. Daarom is het vanaf ongeveer 20.000 euro vaak voordeliger om je hypotheek te verhogen. Lees meer over geld lenen via een persoonlijke lening.

3. Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is een lening waarbij je zelf bedragen kunt opnemen en aflossen tot een bepaalde limiet. Hoe langer de looptijd, des te hoger de rente. De rente voor een doorlopend krediet is vrij fors en ligt gemiddeld tussen de 7,9 en 11 procent. Daarom wordt het doorlopend krediet vaak niet ingezet voor het financieren van de keuken. Lees meer over geld lenen via een doorlopend krediet.

Wat is de beste manier om jouw keuken te financieren?

Een hypotheek, lening of doorlopend krediet brengt elk zijn eigen voor- en nadelen mee. Daarnaast hangt het natuurlijk ook af van jouw persoonlijke situatie welke manier om de keuken te financieren het best is. Onder de 20.000 euro is het aantrekkelijk om naar een persoonlijke lening of doorlopend krediet te kijken, bij bedragen boven de 20.000 euro is het meestal voordeliger om je hypotheek te verhogen. Daarom is het slim om goed te informeren wat de voordeligste optie is voor jou. Onze gecertificeerde adviseurs helpen je hier graag mee. Kun je misschien ook nog die handige kokendwaterkraan aanschaffen.

Nu een afspraak maken
Frame 10 (2)

Bellen met een expert

Wil jij jouw situatie bespreken met één van onze gecertificeerde hypotheekadviseurs? Laat dan je nummer achter. Op een tijd die jou uitkomt word je gebeld en kun je al je vragen stellen. In het gratis eerste gesprek wordt al 80% besproken.
Mogen wij je helpen?
popup_Image

Laat je liever iets achter?

Vond je deze informatie nuttig?

Thomas de Leeuw

Thomas is ingenieur vanuit z’n opleiding en tijdens zijn tijd aan de TU Delft werd hij verliefd op ondernemen. Zo startte hij zijn eerste bedrijf in zonne-energie terwijl hij nog studeerde. Thomas.. Lees verder

Meer lezen over Hypotheek verhogen

16/11/2023

Hoe kun je een aanbouw financieren met je hypotheek?

22/08/2023

Een dakkapel financieren met een hypotheek. Kan dat?

10/07/2023

Een klein bedrag lenen, hoe doe je dat?

6/07/2023

Overwaarde verzilveren?

4/07/2023

Verbouwen? Hier let je op bij een aannemer

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.